Canon šíří digitální monochromatický tisk. Po celé Evropě už instaloval přes 1500 strojů řady Océ VarioPrint 6000

PRAHA, 6. prosince 2018 – Společnost Canon Europe dosáhla důležitého milníku v rozvoji digitálního monochromatického tisku. Instalovala po celé Evropě už více než 1500 tiskáren řady Océ VarioPrint 6000 a zároveň dokončila téměř 175 instalací tiskárny Océ VarioPrint 6000 TITAN, která byla uvedena na trh teprve v srpnu 2017.

Modelová řada tiskáren Océ VarioPrint 6000 TITAN je založena na úspěšné platformě VarioPrint. Zahrnuje nejrychlejší digitální monochromatické tiskárny na volné listy až do formátu B3, které ve své kategorii získaly ocenění 2018 European Digital Press (EDP).

Výjimečná výkonnost

Tiskárnu řady Océ VarioPrint 6000 TITAN ocení především zákazníci aktivně působící v nakladatelstvích, komerčním tisku a transakčních komunikacích. Mezi její přednosti patří zvýšená produktivita různých černobílých aplikací vysoké kvality včetně návodů, knih, letáků a příbalových informací.

První firmou v Evropě, která si v září 2017 mohla vyzkoušet dvě tiskárny VarioPrint 6330 TITAN, se stala společnost Elanders Hungary, nabízející globální řešení tisku a obalové techniky. Nové stroje se rozhodli využít pro tisk návodů k obsluze různých výrobků. Tyto stroje mohou produkovat až 10 milionů listů formátu A4 za měsíc. Každá z těchto dvou tiskáren vytiskla během prvních dvou týdnů po instalaci 3,5 milionu výtisků.

„Našim zákazníkům nabízíme výjimečnou výkonnost a od našich dodavatelů očekáváme totéž. Digitální tiskárny řady VarioPrint 6000 používáme od roku 2008 a spolu se službami poskytovanými společností Canon uvedenému požadavku dokonale vyhovují,“ říká Maxi Renz, zástupce manažera. „Osvědčila se nám mimořádná výkonnost první generace strojů řady Océ VarioPrint 6000 i s následující generací tiskáren VarioPrint 6000 Ultra. Proto jsme bez pochyb objednali i tiskárny nové generace řady Océ VarioPrint 6000 TITAN. Od samotné instalace nového řešení nemáme jakékoli výhrady, naprosto splňuje potřeby našeho podniku,“ dodává.

Příležitosti pro růst nakladatelství

Tiskárny řady Océ VarioPrint 6000 TITAN vycházejí z osvědčené platformy Océ VarioPrint 6000, která využívá technologii Gemini Instant Duplex k dosažení nejvyšší přesnosti soutisku oboustranného tisku. Jsou optimalizovány pro použití široké škály médií a navrženy tak, aby pomáhaly zvětšit rozsah jejich aplikací a zpřístupnit nové obchodní příležitosti.

Zákazník společnosti Canon, firma Bairle Druck & Medien GmbH, je tiskařským podnikem, který působí na trhu už více než 65 let a specializuje se na tisk návodů k použití domácích spotřebičů. „Produkty Canon jsme zvolili proto, že výkonnostní parametry řady Océ VarioPrint 6000 TITAN byly neobyčejně přesvědčivé. Problémem našich dosavadních systémů od jiných dodavatelů byly prostoje a také to, že v oboru tisku knih, kde je soutisk nesmírně důležitý, netiskly dostatečně přesně. Od nakladatelství, pro která pracujeme, jsme měli příliš mnoho reklamací,“ vysvětluje Tobias Bairle, vlastník a generální ředitel firmy. „Rychlost tisku a spolehlivost pro nás byly rozhodujícími faktory. Společnost Canon na nás zapůsobila nejen pokročilou technologií, kterou používá, ale také dobrou spoluprací, kterou jsme navázali. Mohli jsme proniknout na nové trhy s potenciálem růstu, které zahrnuje černobílý tisk knih, při němž je přesný soutisk naprostou nezbytností.“

Vysoká produkce na tenkých médiích

Vídeňská firma Rattpack Print and Packaging produkuje příbalové informace a návody k použití pro farmaceutické výrobky. Na podzim roku 2017 investovala do dvou produkčních tiskáren řady Océ VarioPrint 6000 TITAN – do stroje VarioPrint 6330 TITAN s doplňkem Light Weight Media pro produkci příbalových letáků a do stroje VarioPrint 6180 TITAN pro tisk návodů. Doplněk TITAN Light Weight Media (LWM) a technologie LWM Air Guide Technology umožňují tisk na substráty s gramáží pouhých 45 g/m2, což uživatelům nabízí mnoho nových přístupů k produkci.

Martin Schmutterer, ředitel pro rozvoj, obšírně vysvětluje, proč modelová řada Océ VarioPrint 6000 TITAN představuje to pravé řešení pro jejich podnik: „Tisk na lehká média je obtížnější, protože jsou tenká a snadno se trhají. Při tisku a následném skládání se ukázalo, že nejsou příliš stabilní a snadno se posouvají. Na trhu neexistuje žádné další řešení, které by dokázalo spolehlivě tisknout velké objemy na tak tenký papír. Digitální tisk nám umožňuje produkovat farmaceutické příbalové informace ekonomicky a tisknou přesně stanové množství, jaké požadují zákazníci. Stroje řady VarioPrint 6000 TITAN nám umožňují produkovat více zakázek v kratším čase.“

Produkční tiskárny řady Océ VarioPrint 6000 TITAN nevytvářejí prakticky žádný ozón, odpadní toner nebo zápach, a byly navrženy tak, aby jejich spotřeba energie byla o 30 % menší, než mají jiné stroje ve stejné kategorii. „I když se mnoho poskytovatelů tiskových služeb zaměřuje na investování do možností barevného tisku, monochromatický tisk stále poskytuje příležitosti růstu a rozvoje podnikání. Jak ilustrují úspěchy mnoha našich zákazníků, inovace technologie černobílého tisku mohou vést k pozoruhodnému komerčnímu úspěchu nejen tím, že zvyšují produktivitu, ale i tím, že umožňují diverzifikaci k novým lukrativním aplikacím,“ dodává Peter Wolff, ředitel pro zákaznické skupiny komerčních tiskáren a CRD společnosti Canon Europe.

  O společnosti Canon Europe

Canon Europe je zastoupení japonské společnosti Canon Inc., globálního poskytovatele technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu. Canon působí přibližně ve 120 zemích, ve kterých zaměstnává 18 tisíc lidí. Na celkových celosvětových příjmech společnosti se Canon Europe podílí přibližně jednou čtvrtinou.

Společnost Canon Inc. byla založena v roce 1937. Od té doby díky neustálým inovacím svých produktů a řešení stojí v oblasti zpracování obrazu na světové špičce. Canon obohacuje životy běžných lidí i firem prostřednictvím inovací v mnoha segmentech – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnické technologie.

Podniková filosofie společnosti Canon nese název Kyosei, což nejlépe vystihuje překlad „Společně žít a pracovat pro obecné blaho”. Společnost Canon Europe usiluje v rámci regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) o udržitelný růst podnikání se zaměřením na snižování vlastního dopadu na životní prostředí. Stejně tak dbá na to, aby i její zákazníci při využívání produktů a služeb Canon minimalizovali množství produkovaného odpadu.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.