První blockchainový telefon na světě HTC EXODUS 1 lze koupit i za Litecoiny, výrobce spustil i všestrannou peněženku Zion

První telefony byly fanouškům unikátního projektu Exodus odeslány již 5.12.2018.

Praha, 6. prosince 2018 – Společnost HTC dnes oznámila rozšíření platebních možností při nákupu světově prvního blockchainového smartphonu HTC EXODUS 1. Zájemci jej nyní mohou pořídit nejen za Bitcoiny a Ethereum, ale také s pomocí kryptoměny Litecoin. Výrobce zároveň spustil peněženku Zion umožňující ukládání kryptoměn i digitálních cenností. Tu si uživatelé vyzkouší již za pár dní, neboť první kusy HTC Exodus 1 byly odeslány již 5.12.2018.

„Mám radost, že je možné pořídit HTC EXODUS 1 s pomocí Litecoinu. Aby se kryptoměna šířila a sloužila k bezpečným platbám po celém světě, bylo ostatně mou vizí už když jsme ji vytvářeli,“ řekl autor Litecoinu Charlie Lee. „Je skvělé, že HTC napomáhá šíření krypto technologie způsobem, který chrání uživatele, jejich informace i peněženky“

HTC EXODUS 1 nabízí špičkový výkon i zpracování typické pro vlajkové lodi HTC. Navíc je opatřen zabezpečeným prostorem pro klíče k veškerým digitálním aktivům, který je oddělen od operačního systému Android. Díky tomu jsou klíče uchovávány s maximální bezpečností.

„HTC EXODUS 1 je pro nás důležitým milníkem. Jedná se o první telefon se zabudovanou hardwarovou peněženkou a systémem Android. Uživatelé, kteří ho budou vlastnit, budou skutečně vlastnit i veškeré klíče,“ řekl generální ředitel HTC pro decentralizované technologie Phil Chen. „Teprve tehdy můžeme přistoupit ke skutečné decentralizaci, která umožní uživatelům nosit v kapse vlastní digitální majetek podobně jako dnes nosíme telefony.“

Představení všestranné zabezpečené peněženky Zion je dalším krokem k naplnění projektu Exodus, který si klade za cíl přinést bezpečný decentralizovaný internet. Kromě správy klíčů ke kryptoměnám umožňuje i práci s decentralizovanými aplikacemi (DAPPs) a sběratelskými digitálními cennostmi. Výrobce počítá do budoucna i s přístupem k dalším blockchainovým trhům.

Bezpečnost s peněženkou Zion

Veškeré operace peněženky Zion probíhají prostřednictvím vysoce zabezpečené technologie Trusted Executive Environment (TEE), díky které je neohrožují vnější útoky. V okamžiku autorizace transakcí vytvoří Zion Trusted UI zabezpečenou zónu, která je chráněna před možností odcizení dat pomocí škodlivého software v telefonu.

  • Peněženka Zion generuje prostřednictvím technologie Trusted Executive Environments (TEE) seed pro obnovu klíčů o délce 12 slov. Nezaznamenává přitom žádné uživatelské informace. Všechny klíče a přístupové kódy jsou uloženy lokálně v zabezpečeném prostoru telefonu HTC EXODUS 1.
  • Zion podporuje měny Bitcoin, Ethereum, Litecoin a tokeny ERC-20 a ERC-721, díky čemuž usnadňuje správu širokého portfolia digitálních aktiv.
  • Mechanismus Social Key Recovery pro obnovení klíčů, rozdělí seed na 3-5 částí, které uživatel odešle vybraným přátelům a rodinným příslušníkům na jejich Android nebo iOS zařízení. Ti mu pak mohou pomoci s obnovením přístupu do peněženky ve chvíli, kdy je to třeba.

Více informací naleznete na stránkách www.htcexodus.com, kde je také možné HTC EXODUS 1 objednat za 0,15 BTC, 4,78 ETH nebo 19,84 LTC.

O HTC

Cílem společnosti HTC Corporation je přinášet na trh brilantní technologie. Již od roku 1997, kdy představila první kapesní počítač, nabízí společnost oceňovaná zařízení. Nechybí mezi nimi uznávané řady smartphonů HTC U a HTC Desire, ani aktuálně nejpokročilejší virtuální realita na trhu HTC Vive se širokým portfoliem příslušenství. Akcie HTC jsou veřejně obchodovatelné na tchajwanské burze cenných papírů (TWSE: 2498). Více informací na www.htc.com.

O projektu Exodus:

Projekt Exodus představuje technologii smartphonu, který bude základním kamenem decentralizovaného webu. Po 20 letech vývoje mobilních zařízení a virtuální reality investuje společnost HTC do spojení technologie blockchain a mobilního telefonu. To přinese novou éru bezpečných transakcí i ukládání dat. Více informací na www.htcexodus.com.