Vánoční stromky pořídíte i letos před obchody Tesco

Praha, 11. prosince 2018 – Před vybranými obchody Tesco napříč Českou republikou jsou i letos tradiční prodejní místa s vánočními stromky a doplňkovým zbožím. Ani letos nechybí oblíbené kavkazské jedle, smrky ztepilé i pichlavé a ani borovice černá. Čím dál více popularity zaznamenávají stromky v květináčích nebo stromky kontejnerové. Stromky v květináčích jsou k dostání ve velikostech až do 120 cm. Prodejní místa nabízí také větve, jmelí a stojánky.

Vůbec nejprodávanějším druhem vánočních stromků v Česku je jedle kavkazská, což potvrzuje Václav Koukolíček, tiskový mluvčí společnosti Tesco: „Skoro 70 % všech zákazníků volí právě jedli kavkazskou. Druhou nejoblíbenější volbou je smrk pichlavý.“ Většina nabízených stromků je od českých dodavatelů. Jen necelá pětina je z dovozu, především z Dánska.

Ceny stromků zůstávají obdobné jako loňském roce. Samozřejmě se ale liší podle regionů a kvality každého stromku. Standardní vánoční stromek seženete v cenovém rozpětí od 300 do 850 Kč. Nabízet se budou také stromy o výšce přes 2 metry při zachování nejlepší kvality,

Prodeje stromků a doplňkového sortimentu budou probíhat na 62 prodejních místech před obchody Tesco po celé České republice, a to každý den až do Štědrého dne v otevíracím čase dané prodejny. Českými dodavateli stromků jsou BAOBAB – péče o zeleň s.r.o., LEVAN CZ s.r.o. a Pavel Ondráček.

 

Seznam prodejních míst:

Brandýs nad Labem Most
Břeclav Neratovice
Čelákovice Nový Jičín
Česká Třebová Opava – OC
České Budějovice Ostrava 1 – Třebovice – OC
Děčín Ostrava 2 – Hrabová (EXTRA)
Dvůr Králové nad Labem Ostrov na Ohří
Frýdek Místek – Příborská Písek
Havířov Plzeň – Rokycanská (EXTRA) – OC
Holešov Poděbrady
Hradec Králové – Rašínova třída Praha – Skalka (EXTRA)
Cheb Prostějov
Chotěboř Příbram
Chrudim – Pistovy Rakovník
Ivančice Říčany
Jaroměř Sokolov
Jičín Sušice
Jihlava Šternberk
Karlovy Vary – Dvory – OC Tábor
Karviná – Ráj Tachov
Kladno – Kročehlavy Trutnov (EXTRA)
Klatovy Třinec
Kolín Uherské Hradiště
Kralupy nad Vltavou Uherský Brod
Kroměříž Uničov
Litvínov Ústí nad Orlicí
Mariánské Lázně Valašské Meziříčí
Mělník – Vodárenská Vlašim
Mikulov Vysoké Mýto
Milovice Vyškov
Mladá Boleslav (EXTRA) Žatec