HTC spolu se světovými operátory dláždí cestu k 5G připojení

Výrobce smartphonů a virtuální reality spojil síly s operátory Sprint a Telstra. Společně představí v roce 2019 zcela nové 5G zařízení.

Praha, 14. prosince 2018 – Během posledních dvou týdnů oznámili operátoři Sprint a Telstra svou spolupráci se společností HTC, díky které budou moci nabídnout svým zákazníkům nové 5G zařízení. Do jejich portfolia se chystá světově první mobilní smart hub, který funguje v 5G sítích. Ten nabídne dedikovaný mobilní 5G hotspot, funkce chytrých zařízení a mnoho dalšího. Chybět nebude ani velká dotyková obrazovka a gigabitový ethernet port umožňující bezproblémové propojení s kabelovou sítí. Výrobce plánuje jeho dostupnost již na rok 2019.

Nový 5G hub od HTC, jehož vysoký výkon zajistí čipset Qualcomm Snapdragon 855 + SDX 50, zprostředkuje uživatelům přístup k širokopásmovému připojení s vysokými přenosovým rychlostmi a nízkými latencemi. Umožní zákazníkům použití 5G připojení s více zařízeními a tím usnadní sdílení obsahu, hraní online her i přístup k zábavě. Velkou výhodou zařízení bude mobilita, díky které nebude problém jeho využití v domácnosti, na cestách ale i v podnikové sféře.

„V HTC usilujeme o co nejrychlejší nasazení 5G technologií,“ říká generální ředitelka a předsedkyně představenstva HTC Cher Wang. „Dnešní uživatelé každý den spoléhají na své smartphony a operátory, kteří zajišťují jejich připojení. My ale věříme, že 5G technologie naleznou využití nejen v oblasti smartphonů ale také virtuální reality, rozšířené reality a mnoha dalších aplikací.“

Chytrý 5G hub má potenciál stát se další významnou technologií, kterou HTC přivede na trh. Stejně, jako tomu bylo v případě prvního bezdrátové zařízení s dotykovou obrazovkou v roce 1998 nebo prvního 4G smartphonu se systémem Android v roce 2010. Výrobce si od poslední inovace slibuje propojení VR, AR a dalších technologií se službami, které budou díky nízkým latencím a širokému přenosovému pásmu dostupné v reálném čase.

Další partneři včetně evropských budou představeni v průběhu roku 2019, stejně jako bližší informace o funkcích a dostupnosti nového 5G zařízení.

O HTC

Cílem společnosti HTC Corporation je přinášet na trh brilantní technologie. Již od roku 1997, kdy představila první kapesní počítač, nabízí společnost oceňovaná zařízení. Nechybí mezi nimi uznávané řady smartphonů HTC U a HTC Desire, ani aktuálně nejpokročilejší virtuální realita na trhu HTC Vive se širokým portfoliem příslušenství. Akcie HTC jsou veřejně obchodovatelné na tchajwanské burze cenných papírů (TWSE: 2498). Více informací na www.htc.com.