Acronis: pro podniky je na řešeních kybernetické ochrany klíčová funkčnost a kvalitní technická podpora

Volba zálohování do cloudu (49 %) se již téměř vyrovnala variantě zálohování on-premise (51 %)

Praha, 23. ledna 2019Acronis, celosvětový lídr v oblasti kybernetické ochrany, uvedl, že podle lokálního průzkumu provedeného koncem loňského roku mezi českými zákazníky, je pro 85 % podniků nejdůležitější komplexní funkčnost řešení kybernetické ochrany. Součástí tradiční ochrany dat by podle nich měla být především ochrana proti ransomwaru, který stále častěji přichází v kombinaci s “cyprojackingem“, tedy napadením počítačů zacíleným na nelegální těžbu kryptoměn.

Budoucnost kybernetické ochrany vidí české společnosti v podpoře technologií umělé inteligence, které se již dnes využívá například při detekci a odhalování ransomwarových útoků. Dalšími klíčovými technologiemi jsou blockchain a cloud. O stále větším zájmu o využití dříve opomíjeného cloudu také svědčí rostoucí zájem o cloudové podnikové zálohování, které se již téměř vyrovnalo zájmu o zálohování do lokálních úložišť.

Z průzkumu, který Acronis mezi českými zákazníky provedl, vyplývá:

  • Při výběru řešení ochrany dat považují podniky za nejdůležitější funkčnost (85 %), technickou podporu (43 %) a uživatelskou přívětivost (38 %);
  • Nejvíce ovlivní podle názoru zákazníků budoucnost kybernetické ochrany technologie umělé inteligence (54 %), cloudu (43 %) a blockchainu (23 %).
  • V roce 2019 chtějí firmy především investovat o ochrany před ransomwarem (35 %), do zálohování (31 %) a disaster recovery (30 %).
  • Preference zálohování do cloudu (49 %) se již téměř vyrovnaly preferencím varianty zálohování on-premise (51 %).

„Jsme potěšeni tím, že stále více roste zájem o cloudové zálohování, které umožňuje dodržet základní bezpečnostní pravidlo 3-2-1, tedy tři kopie dat na dvou různých médiích a alespoň jedna kopie mimo firmu,“ řekl Zdeněk Bínek zodpovědný za prodej řešení Acronis v České republice a na Slovensku. „Vedle široké funkčnosti řešení Acronis umožňující chránit jakákoliv data umístěná na jakýchkoliv platformách, je pro naše zákazníky velmi atraktivní zejména funkcionalita Acronis Active Protection umožňující ochranu proti zašifrování citlivých dat a nově také proti nelegální těžbě kryptoměn.“

O společnosti Acronis

Acronis poskytuje řešení pro zálohování, obnovu po haváriích a bezpečný přístup. Produkty společnosti Acronis chrání data více jak 5 miliónů jednotlivců a 500 000 podniků ve více než 145 zemích. Poskytují snadno použitelné, komplexní a bezpečné zálohy všech souborů, aplikací a operačních systémů napříč všemi prostředími – virtuálními, fyzickými, cloudovými i mobilními. Na českém trhu společnost působí od roku 2003. Více na www.acronis.cz či www.acronis.com.