Telefony Xiaomi nyní odemknou jejich uživatelé tváří. Model Mi 8 Pro nabízí dokonce 3D snímání obličeje

Telefony Xiaomi je možné v České republice nově odemykat pomocí rozpoznání obličeje, značka si také připsala prvenství ve světě OS Android zavedením technologie 3D snímání tváře.

Praha, 29. ledna 2019 – Společnost Xiaomi, nejrychleji rostoucí značka mobilní techniky
a elektroniky pro chytrou domácnost, aktivovala s novou verzí firmwaru u vybraných modelů svých smartphonů funkci odemykání telefonu pomocí rozpoznání tváře. U jednotlivých typů telefonů se liší použitá technologie. Zatímco špičkový Mi 8 Pro byl celosvětově prvním telefonem se systémem Android, který nabízí 3D rozpoznání tváře, jiné modely telefonů značky Xiaomi využívají infračervené osvětlení, případně se spoléhají na okolní světlo.

Modely telefonů Xiaomi s rozpoznáváním tváře dostupné na českém trhu

Model Verze systému Technologie snímání
Mi 8 Pro MIUI 10.2.1.0 3D snímání
Mi 8 MIUI 10.2.2.0 Kamera + IR přisvětlovací dioda
Mi Mix 3 MIUI 10.2.1.0 Kamera + IR přisvětlovací dioda
Pocophone F1 MIUI 10.2.2.0 Kamera + IR přisvětlovací dioda
Mi 8 Lite MIUI 10.2.2.0 Kamera
Redmi Note 6 Pro MIUI 10.2.2.0 Kamera
Redmi 6 MIUI 10.2.3.0 Kamera

Technologie rozpoznávání tváře pomocí 3D skenování vyniká rychlostí, spolehlivostí
a bezpečností. U telefonů se systémem Android se jedná o vůbec první implementaci na trhu. Soustava osvětlovacích prvků a snímačů je umístěná ve výřezu u horního okraje displeje. Uzamčený telefon stačí přiblížit k obličeji, stisknout zapínací tlačítko a telefon se okamžitě odemkne. Technologii přitom nelze oklamat fotografií či jinou umělou podobiznou.

Modely Mi 8 a Mi Mix 3 využívají k rozpoznání tváře infračervený (IR) snímač a IR přisvětlovací diodu. Díky tomu fungují rychle a spolehlivě i v naprosté tmě. Ostatní modely k odemčení využívají přední kameru a spoléhají na osvětlení obličeje okolním světlem. Odemykání rozpoznáním tváře funguje i ve tmě, kdy tvář uživatele osvětluje pouze podsvícený displej,
i když nepatrně pomaleji než na modelech, které disponují IR přisvětlovací diodou.

Nová verze firmwaru s funkcí odemykání pomocí tváře bude v České republice v blízké době dostupná i pro některé další modely Xiaomi telefonů.

Modely chytrých telefonů s odemykáním pomocí tváře jsou momentálně také zahrnuty do naší VELKÉ SLEVOVÉ AKCE.

O XIAOMI

Xiaomi je nejrychleji expandující značka elektroniky a smartphonů. Na českém trhu působí Xiaomi oficiálně od září 2017. Distributorem značky Xiaomi pro Českou republiku jsou společnosti Witty Trade s.r.o. a Beryko s.r.o., které jako jediné na českém trhu disponují oficiální licencí pro distribuci produktů přímo od centrály Xiaomi v Číně a udržují s ní silné partnerství a přímou komunikaci. Oblíbenost značky, která se vyznačuje hlavně excelentním poměrem cena/výkon, roste v ČR raketovým tempem. Chytrý telefon Xiaomi vlastní každý šestý Čech. Chytré hodinky nebo náramek této značky pak dokonce každý druhý.