Oslavte svatého Patrika s Jameson Black Barrel

Třikrát destilovaná irská whiskey, která zraje ve dvakrát vypálených sudech

Praha, 1. února 2019 – Whiskey Jameson Black Barrel je třikrát destilovaná míchaná irská whiskey s extra bohatou a jemnou chutí, která je vyráběna v palírně Jameson v Midletonu pouze jednou ročně. Následně pak dozrává ve dvakrát vypalovaných sudech po bourbonu
a sherry, čímž získává svojí ojedinělou chuť.

Název Black Barrel je odkazem na tradiční bednářskou metodu vypalování sudů, využívanou pro jejich omlazení a zvýšení intenzity chuti whiskey. Právě zrání v kombinaci sudů z amerického dubu, sudů po sherry a sudů po bourbonu, dodává whiskey intenzivní a komplexní chuť s tóny ovoce, karamelu a opáleného dřeva, s nótami hřejivého koření a sladké vanilky. Základem pro Black Barrel je unikátní, nasládlá, třikrát destilovaná obilná whiskey z čistého ječmene. Nakonec je přimíchán notný podíl tradiční single pot still irské whiskey, čímž vzniká mimořádně bohatý a luxusní blend Black Barrel.

Whiskey je uložena v průhledné láhvi, jejíž design odráží bohatou historii značky a dává vyniknout tmavě zlatavé barvě blendu s měděnými odlesky. Temně černá etiketa odkazuje na dvakrát vypalované sudy, jež daly whiskey jméno, zatímco zuhelnatělé otisky přes nápis Black Barrel evokují řemeslné kvality. Zúžené hrdlo odhalující korek doplňuje zlatočerná pečeť.

Black Barrel se servíruje nejlépe v čisté podobě, na ledu nebo se míchá do klasických irských koktejlů. Se sklenkou skvělé Jameson Black Barrel můžete oslavit i letošní svátek sv. Patrika, který patří k Irsku stejně neodmyslitelně jako kvalitní whiskey.

Slavit se bude od 16. do 17. března 2019, kdy v Praze proběhne letošní Tour svatého Patrika, kterou doplní program na více než 500 místech po celé zemi. Nebude chybět ani pravý irský průvod, živá hudba, workshopy či irské gastro speciality. A samozřejmě bohatě zásobené Jameson bary, kde budete moci ochutnat i Black Barrel.

Mezi hlavní místa dění bude patřit pražská náplavka, Rock Café či kluby v Holešovicích. Aktuální program můžete sledovat na www.toursvatehopatrika.cz 

Black Barrel je k dostání na Prestigeselection.cz či v hypermarketech obchodních řetězců za 699 Kč, ochutnat ji můžete také ve všech dobrých barech.