Součástí řešení Sophos Home Premium pro PC je nově i prediktivní umělá inteligence

Sophos Home Free a Sophos Home Premium pro PC i pro Macintosh umožňují naplánovat skenování i přesunout podezřelé soubory do karantény

Praha – 4. února 2019 – Společnost Sophos, celosvětový lídr v oblasti ochrany sítí a koncových bodů, oznámila novou verzi svého řešení Sophos Home Premium pro PC, která přináší prediktivní detekci malware založenou na umělé inteligenci. Využitím stejné technologie umělé inteligence, která je součástí podnikových bezpečnostních produktů značky Sophos rozšířených po celém světě, může Sophos Home Premium pro PC detekovat a zablokovat jak známý, tak i neznámý malware – a to ještě před tím, než dojde ke spuštění nakaženého softwaru.

Vedle prediktivní umělé inteligence je součástí Sophos Home Premium pro PC i nová ochrana proti zranitelnostem aplikací a operačních systémů v reálném čase, která kybernetickým zločincům brání převzít kontrolu nad důvěryhodnými aplikacemi. Nebude tak již nadále možné využít neošetřené zranitelnosti k získání přístupu do systému nebo ke zcizení přístupových údajů. Díky těmto novým vlastnostem, spolu se stávajícími pokročilými mechanismy včetně bezpečnostních funkcí pro boj s ransomware, zajistí řešení Sophos Home Premium pro PC ochranu před nejrůznějšími a neustále se vyvíjejícími počítačovými hrozbami.

“Během loňského roku byla více než třetina uživatelů Sophos Home Premium vystavena alespoň jednomu malwarovému útoku a takřka čtvrtina uživatelů útoku založenému na exploitech. A všechny tyto uživatele náš produkt ochránil,“ uvádí John Shier, hlavní bezpečnostní expert společnosti Sophos. “Metody kybernetických zločinců se neustále zdokonalují a spotřebitelé tak stejně jako firmy potřebují bezpečnostní řešení, které jim díky pokročilé a proaktivní ochraně umožní být stále o krok napřed. Zpřístupnění stejné umělé inteligence, kterou používáme v našich podnikových produktech, poskytuje domácím uživatelům naprosto bezkonkurenční kybernetickou bezpečnost.“

Další vylepšení produktů Sophos Home

Sophos Home Premium a Sophos Home Free, a to jak ve verzi pro PC, tak i pro Macintosh, nyní zahrnují řadu dalších nových funkcí včetně:

  • Plánovaného skenování – uživatelé si nyní mohou nastavit a spravovat časy, ve kterých bude jejich souborový systém skenován, a ještě více si tak přizpůsobit ochranu svým individuálním potřebám
  • Karantény – pokročilejší uživatelé nyní mohou rozhodnout, zda je pozitivní detekce skutečným nebezpečím nebo jde o falešné varování.
  • Vylepšeného uživatelského rozhraní – změny v uživatelském rozhraní usnadňují správu zabezpečení více zařízení z jednoho místa, z jednoduché webové aplikace – ať již se tato zařízení nacházejí v rámci jedné domácnosti nebo v zahraničí

“Od uvedení Sophos Home Premium v únoru 2018 jsme dostali od uživatelů, kteří chtějí k ochraně sama sebe i své rodiny využívat na PC nebo počítačích Macintosh profesionální bezpečnostní řešení, v naprosté většině případů pozitivní zpětnou vazbu,“ dodal Dean Mekkawy, product manager společnosti Sophos. “Běžní zákazníci dnes potřebují pro ochranu svých domácích zařízení personalizovaný mix bezpečnostních technologií, který by byl přizpůsobený rozdílným a individuálním požadavkům pro PC a Apple Macintosh. A právě před nejčastějšími hrozbami, které cílí na zařízení domácích uživatelů, zajišťuje nejnovější verze Sophos Home Premium tu nejvyšší úroveň ochrany.“

Nové centrum Sophos Home Security Center

Každý zákazník využívající řešení Sophos Home má nyní přístup k bezpečnostnímu centru Sophos Home Security Center, díky kterému bude mít vždy k dispozici aktuální informace o všech kybernetických bezpečnostních hrozbách. Databáze informací v oblasti počítačové bezpečnosti bude sloužit jako zdroj pro všechny uživatele, aby mohli lépe pochopit, jak se mají chránit. Součástí centra je slovník důležitých bezpečnostních pojmů i vzdělávací články o nejčastějších hrozbách, jako je ransomware nebo phishing. Mezi tyto příspěvky patří například:


Domácí uživatelé Sophos Home se také mohou přihlásit do zpravodajského kanálu Naked Security provozovaného společností Sophos, kde jsou novinky ze světa bezpečnosti, tipy i rady pro zajištění ochrany prezentované jednoduchou a snadno pochopitelnou formou.

Cena a dostupnost

Doporučená maloobchodní cena Sophos Home Premium pro deset počítačů – Mac nebo PC – na dobu 12 měsíců je 60 USD a zahrnuje on-line komunitní podporu a podporu elektronickou poštou i prostřednictvím chatu, a to po celou dobu trvání předplatného.

Řešení Sophos Home Premium je již dostupné ke stažení a 30denní zdarma dostupnou verzi lze získat prostřednictvím nového webu Sophos Home. Více informací naleznete na https://home.sophos.com/ a můžete si i vyzkoušet nové centrum Sophos Home Security Center.

Přečtěte si analýzy a novinky z oblasti bezpečnosti na oceňovaném blogu Naked Security News a získejte další nejnovější informace ze společnosti Sophos na Sophos News.

Spojte se se společností Sophos prostřednictvím kanálů Twitter, LinkedIn, Facebook, Spiceworks, YouTube.

###

O společnosti Sophos

Společnost Sophos je lídrem v oblasti nové generace ochrany koncových bodů i sítí. Jako průkopník v oblasti synchronizované ochrany vyvíjí svá inovativní řešení pro ochranu koncových bodů, sítí, webů, elektronické pošty i mobilních zařízení a pro šifrování dat tak, aby jednotlivé produkty mohly lépe vzájemně spolupracovat. Na komplexní bezpečnostní řešení společnosti Sophos jako na nejlepší možnou ochranu před pokročilými hrozbami i ztrátou dat se spoléhá již více než 100 milionů uživatelů ze 150 zemí. Produkty značky Sophos jsou exkluzivně dostupné prostřednictvím celosvětové sítě složené z více než 26 000 registrovaných partnerů. Sophos sídlí v britském Oxfordu a je veřejně obchodovatelnou společností na londýnské burze pod symbolem „SOPH“. Více informací o společnosti naleznete na adrese www.sophos.com.