Datart nabízí studentům elektro za výhodné studentské ceny

Český prodejce Datart začal studentům nabízet zvýhodněné ceny na veškerý sortiment elektra a příslušenství. Držitelé ISIC karty tak mohou vybírat z tisíců produktů za exkluzivní studentské ceny.

Zvýhodněné ceny pro studenty platí na celý náš sortiment, bez omezení kategorie, značky nebo produktů,“ prozrazuje Iva Pavlousková, tisková mluvčí Datartu. Aby studenti mohli plně využívat výhodných cen, stačí, když si v e-shopu Datartu vytvoří účet s registrovanou ISIC kartou.  Vždy, když se k němu přihlásí, uvidí zvýhodněnou studentskou cenu a spolu s ní také informaci, kolik ušetří v porovnání s běžným zákazníkem. Výhodné nákupy zatím platí pro objednávky v e-shopu a studenti si mohou zboží zdarma vyzvednout v jakékoliv prodejně Datartu, kterých je nyní v ČR 95 a jejichž počet neustále roste. Do budoucna Datart plánuje rozšířit využívání studentských cen i do prodejen. Všechny informace naleznou studenti na stránce https://www.datart.cz/isic/index.html.

„Studenti nejvíce nakupují notebooky na zpracování seminárek, tablety, mobilní telefony a bezdrátová sluchátka,“ popisuje Iva Pavlousková. Tato skupina zákazníků také mívá specifické potřeby, proto je lepší, když se při výběru nového elektra poradí s elektrospecialistou. „U notebooků hledají studenti lehký, tenký přístroj s dlouhou výdrží baterie, který mohou snadno přenášet. Pro studenty je také velmi vhodná konstrukce 2in1 – tedy notebook s dotykovým displejem, který mohou různě otáčet či úplně oddělit a který dokáže vše, co umí tablet a notebook,“ doplňuje Iva Pavlousková. Pokud chce student nosit notebook denně, ocení zařízení 2v1 s dotykovým 12″ displejem, procesorem Intel Core i3, 4 GB RAM, hybridním nebo SSD diskem a dlouhou výdrží baterie. Má-li cestu do školy krátkou nebo ho nechce nosit tak často, má smysl pořídit si větší notebook s obrazovkou 15,6″.

Podle odborníků Datartu se pro studenty hodí telefony se čtečkou otisků prstů, s výkonným hardwarem (osmijádrovým procesorem), s operační pamětí min. 3 GB a interní pamětí od 32 GB. Vzhledem k tomu, že studenti hodně fotí, by měl mít fotoaparát rozlišení minimálně 13 Mpx a měl by být duální.

DATART

Datart je přední maloobchodní prodejce zaměřený na spotřební elektroniku. Na českém a slovenském trhu působí již od roku 1990. V současné době má 111 prodejen, z toho 95 prodejen v České republice a 16 na Slovensku, 7 Datart kuchyňských studií a 2 e-shopy. V tomto roce Datart pokračuje v expanzi, modernizuje jednak stávající a zároveň otevírá nové prodejny. Od srpna 2018 je Datart součástí skupiny HP Tronic. V roce 2018 přesáhly maloobchodní tržby Datartu 7,5 mld. Kč, meziročně nám tak vzrostly o více než 3,5 %.