Fujifilm uvádí aktualizaci firmware pro FUJIFILM X-T3

Vývoj 4. generace systému vybaveného X-Trans CMOS 4 a X-Processor 4

Praha, 18. února 2019 – FUJIFILM Corporation (President: Kenji Sukeno) v dubnu uvede aktualizaci firmware pro digitální fotoaparát FUJIFILM X-T3 (dále jen „X-T3“).

Firmware version:

[FUJIFILM X-T3 Ver. 3.00: Duben 2019]

  1. Přesnější detekce tváře/očí díky AF

Společně s vylepšením AF algoritmu se zpřesnila AF detekce obličeje/očí. Schopnost detekovat vzdálené tváře byla zpřesněna o 30 % a došlo ke stabilizace AF sledování, i přes překážky, které se objeví v cestě. Vylepšení AF se týkají jak fotografování, tak záznamu videí.

  1. Nová funkce „Face Select“ (detekce obličeje)

Byla vyvinuta funkce „Face Select“, která umožňuje prioritně zaostřit, sledovat a nastavit expozici pro vybranou tvář, pokud je jich v záběru identifikováno několik. Tvář, na kterou má být zaostřeno vyberete pomocí dotykové obrazovky nebo osmi směrného joysticku.

  1. Rychlejší AF pro vzdálené objekty

Díky vylepšenému AF algoritmu je dosahováno rychlejšího AF při změně vzdálenosti z krátké na dlouhou (a naopak) při fotografování.

  1. Intuitivní ovládání díky dotykové obrazovce

Ovládání dotykové obrazovky bylo rozšířeno o Double Tap Setting a dotykovou funkci (Touch Function)*. Tyto dvě funkce musí být nastaveny do polohy OFF, aby bylo dosaženo lepší odezvy obrazovky. Nové funkce umožňují při fotografování intuitivnější dotykové ovládání, AF a výběr oblasti zaostření.

*Ve výchozím nastavení jsou Touch Screen Setting, Double Tap Setting a Touch Function nastaveny do pozice OFF. Pro lepší odezvu displeje na dotyk musí být Touch Screnn Setting nastaven do pozice ON.