Slavnostní udílení cen kongresovým ambasadorům Prahy se uskuteční již podesáté

20. února 2019, Praha – Dne 3. dubna proběhne jubilejní, desátý, ročník udílení ocenění kongresovým ambasadorům – Ambassador Awards Evening. Během něho jsou oceňováni renomovaní čeští vědci, profesoři, lékaři a další špičkoví odborníci, kteří zastupují Českou republiku a Prahu v mezinárodních odborných asociacích, a významnou měrou se zasloužili o konání odborných akcí právě v české metropoli. Slavnostní večer pořádá organizace Prague Convention Bureau v rámci svého Ambassador Programu. Ten byl spuštěn u příležitosti prvního předávání cen dne 18. února 2010.

Od roku 2010, kdy byla iniciativa poprvé představena, bylo v rámci Ambassador Awards Evening oceněno již více než 40 kongresových ambasadorů, včetně osobností jako například prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc., MBA, FASN, Klinika nefrologie 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze či prof. MUDr. Julius Špičák, CSc., přednosta Kliniky hepatogastroenterologie IKEM, kteří historicky získali nejvíce ocenění. V průběhu deseti let udělování cen byly oceněny akce, kterých se v Praze zúčastnilo či v brzké budoucnosti zúčastní více než 120 000 odborníků z celého světa na zdravotnická, vědecká a další témata.

Letošní ročník Ambassador Awards Evening se uskuteční 3. dubna v Rezidenci primátora hlavního města Prahy. Ocenění budou předávána v následujících pěti kategoriích: Kongres roku 2018, Kongres roku 2018 do 500 účastníků, Kandidatura roku 2018, Korporátní akce roku 2018 a Dlouhodobý přínos kongresovému průmyslu. I v letošním roce bude opět udělena speciální Cena Kongresového centra Praha. O vítězích jednotlivých kategorií bude rozhodovat nezávislá porota, ve které letos zasedají:

  • prof. RNDr. Eva Zažímalová, CSc., předsedkyně Akademie věd České republiky;
  • Ing. Irena Vlčková, generální ředitelka Svazu obchodu a cestovního ruchu;
  • JUDr. Renata Králová, ředitelka Odboru cestovního ruchu, Ministerstvo pro místní rozvoj;
  • Jan Wolf, předseda Výboru pro kulturu, výstavnictví, cestovní ruch a zahraniční vztahy, Hlavní město Praha;
  • prof. MUDr. Karel Cvachovec, CSc., MBA, patron Ambassador Programu.

K desátému výročí Ambassador Awards Evening byl také představen nový web Ambassador Programu na adrese ambassador.pragueconvention.cz. Na něm všichni ti, kteří uvažují o zapojení se do organizace odborného kongresu či konference v Praze, naleznou potřebné informace o tom, jaké benefity jim hostitelství oborového kongresu přinese. Nový web též informuje o dostupných podporách a způsobech, jak Ambassador Program a Prague Convention Bureau pomáhají kongresovým ambasadorům při získávání kongresů do Prahy.

O Prague Convention Bureau

Prague Convention Bureau (PCB) je neziskovou společností, která byla založena v roce 2008. Organizace působí jako oficiální reprezentant Prahy v oblasti kongresového průmyslu s cílem propagovat hlavní město jako jednu z předních evropských kongresových destinací. Spolu s českými orgány cestovního ruchu, dalšími partnery a členskými subjekty nabízí účinnou pomoc při pořádání konferencí, setkání, seminářů, výstav nebo motivačních akcí v Praze.

O Ambassador Programu

Ambassador Awards Evening je součástí Ambassador Programu Prague Convention Bureau – strategického programu zaměřeného na podporu tzv. kongresových velvyslanců – místních zástupců mezinárodních oborových asociací v Praze i v České republice. Kromě jiného program nabízí mnoho vzdělávacích a společenských akcí s cílem podpořit kongresové ambasadory v jejich úsilí a snaze přivést mezinárodní konference do destinace.