Nové prémiové Ultra HD Blu-ray přehrávače Pioneer pro fanoušky nejlepšího obrazu i zvuku

Pokud chcete dosáhnout nejvyšší kvality obrazu a zvuku při sledování filmů, nabízí se jediná možnost – Ultra HD Blu-ray přehrávač v kombinaci s odpovídajícím filmovým nosičem a televizorem. Pioneer uvedl na náš trh dva nové modely Ultra HD Blu-ray přehrávačů, které jsou navrženy tak, aby předaly obrazovým a hudebním fanouškům nejlepší zážitek. Používají vybrané komponenty a eliminují nežádoucí vibrace a rušení mezi jednotlivými částmi.

Praha, 21. února 2019 – BaSys, výhradní distributor audio a video produktů Pioneer na našem trhu, představil dva nové Ultra HD Blu-Ray přehrávače Pioneer pro náročné fanoušky špičkového obrazu a zvuku. Oba vynikají robustní konstrukcí eliminující vibrace, použitím kvalitních komponent a podporou nejnovějšího formátu HDR 10+ zlepšujícího zobrazení především v tmavých scénách obrazu. Model Pioneer UDP-LX500 je univerzálním Blu-ray přehrávačem s podporou plného 4K rozlišení a typ Pioneer UDP-LX800 představuje to nejlepší z dílny Pioneer & Onkyo.

Oba přístroje jsou mimo jiné vybaveny funkcí “Direct”, která při přehrávání pouze zvukových nosičů vypíná obvody digitálního zpracování obrazu. Díky tomu je dosaženo brilantního zvuku, který odpovídá vysokým standardům značky Pioneer & Onkyo.

Vlajková loď mezi UHD Blu-ray přehrávači – Pioneeer UDP-LX800

Pioneer UDP-LX800 nabízí nejvyšší možnou kvalitu zvuku a videa pro nejnáročnější diváky a posluchače. Zpracování zvuku zde zajišťuje osmikanálový D/A převodník SABRE ES9026PRO splňující nejvyšší nároky. Pevná konstrukce s vrchní ocelovou deskou silnou 1 mm a nízkým těžištěm díky masivní dvouvrstvé ocelové základně v kombinaci s dalšími technologiemi zajišťuje nejvyšší možnou stabilitu při vysokorychlostní rotaci disků. Oddělené, samostatně stíněné části zajišťující napájení, pohon a digitální zpracování obrazu a zvuku eliminují rušení mezi jednotlivými obvody. Konstrukce nepotřebuje ventilační otvory na horním a bočním panelu a omezuje tak přenos hluku z vnitřních pohyblivých mechanismů. Analogový zvukový obvod má vlastní výkonový transformátor s pečlivě vybranými kondenzátory a silným stíněním, který zajišťuje rychlou odezvu a udržení nežádoucích elektromagnetických vln uvnitř pouzdra.

Při vývoji se Pioneer zaměřil na maximální zvýšení odstupu signálu a šumu, což zlepšilo obrazové i zvukové vlastnosti přístroje. Bylo také dosaženo vnitřní přenosové rychlosti 18 Gb/s, se kterou pracuje nejnovější standard HDMI.

Univerzální 4K přehrávač vysoké kvality UDP-LX500

Také u tenkého modelu UDP-LX500 se Pioneer zaměřil na snížení vibrací. Využil k tomu technologie vyvinuté speciálně pro UHD Blu-ray mechaniku, která se při čtení točí pro udržení odpovídající kvality videa a zvuku velmi vysokou rychlostí až 5000 ot/min. Díky tomu patří i model UDP-LX500 do prémiové řady produktů Pioneer. Přehrávač kombinuje dvouvrstvou základnu s ocelovou deskou o tloušťce 3 mm, velmi pevnou konstrukci a využívá akustický tlumič. V celém přístroji jsou pro zaručení kvalitní cesty signálu použity nízkošumové komponenty.

Oby přehrávače jsou k dispozici u prodejců distributora, společnosti BaSys. Koncová doporučená cena modelu Pioneer UDP-LX500 je 26 000 Kč a vlajková loď výrobce, Pioneer UDP-LX800 je v prodeji za 59 000 Kč.

—-

Podrobné technické specifikace najdete zde:

Pioneer UDP-LX500
https://www.pioneer-audiovisual.eu/sites/default/files/datasheets/english/UDP-LX500.pdf

Pioneer UDP-LX800
https://www.pioneer-audiovisual.eu/sites/default/files/datasheets/english/UDP-LX800.pdf

—-

O společnosti Pioneer:
Onkyo & Pioneer Corporation se sídlem v Japonsku (Osaka) a více než 75letými zkušenostmi, je předním výrobcem nejmodernějších technologických řešení v oblasti elektroniky. Největší popularitu získala v oblasti zvuku a obrazu, na kterou nyní navazuje řada vysoce kvalitních a profesionálních audio produktů. Pobočka Pioneer Automotive Technologies, Inc. (PAT) je klíčovým dodavatelem systémů automobilového zábavního průmyslu. Aktivity společnosti se také rozšiřují do cyklistického sportovního průmyslu, když navrhla měřiče výkonu světové úrovně či cyklistické počítače pro profesionální i rekreační sportovce.

O společnosti BaSys:
Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.