Samsung zvedá s telefonem Galaxy S10 laťku o další stupeň výš: větší displej, více fotoaparátů i možností

Funkce nabízené novým chytrým telefonem jsou oslavou 10 let inovací přinášených telefony Galaxy

Praha, 20. února 2019 – Společnost Samsung Electronics slaví deset let od uvedení prvního telefonu Galaxy S do prodeje a představuje novou řadu prémiových telefonů: Galaxy S10. Nová řada Galaxy S10 sestávající z celkem tří jedinečných zařízení byla navržena s ohledem na specifické potřeby dnešního trhu s chytrými telefony, a umožňuje spotřebitelům dělat více věcí, které jsou pro ně důležité. Každé z těchto zařízení nabízí novou generaci zážitků v kategoriích, které jsou pro spotřebitele nejdůležitější: revoluční inovace týkající se displeje, fotoaparátu a výkonu. Všechny telefony Galaxy S10 bude možné předobjednávat od 20. února od 21.00 do 7. března. K předobjednávkám chytrých telefonů Galaxy S10 a S10+ pak dostane zákazník jako dárek sluchátka Galaxy Buds v hodnotě 3 999 Kč.

Produkt Barvy Doporučená maloobchodní cena Dostupnost
Galaxy S10+ 1 TB Ceramic černá, Ceramic bílá 41 999 Kč 8. března
Galaxy S10+ 512 GB Ceramic černá, Ceramic bílá 32 499 Kč 8. března
Galaxy S10+ 128 GB černá, bílá, zelená 25 999 Kč 8. března
Galaxy S10 512 GB černá, bílá, zelená 29 999 Kč 8. března
Galaxy S10 128 GB černá, bílá, zelená 23 499 Kč 8. března
Galaxy S10e 128 GB černá, bílá, zelená, žlutá 19 499 Kč 8. března

Galaxy S10 je vyústěním deseti let inovací. Byl navržen pro ty, kdo chtějí prémiový telefon s vysokým výkonem, a vytváří prostor pro novou generaci mobilních zážitků. Galaxy S10+ potěší zejména spotřebitele, kteří se spokojí pouze s takovým zařízením, které je doslova napěchováno funkcemi, protože posunuje na novou úroveň prakticky všechny parametry – počínaje displejem, přes fotoaparát až po výkon. Galaxy S10e byl vytvořen pro ty, kdo chtějí získat všechny nezbytné atributy prémiového telefonu v kompaktním přístroji s plochým displejem. Řada Galaxy S10 přichází se zcela novým dynamickým displejem AMOLED, fotoaparátem nové generace a inteligentně řízeným výkonem. Nabízí spotřebitelům více možností volby a nastavuje v oblasti chytrých telefonů nový standard.

„Od svého uvedení na trh před deseti lety se řada Galaxy S stala synonymem špičkových inovací – nabízí spotřebitelům neuvěřitelné zážitky a dává jim možnost nalézt si zařízení, které je pro ně tím pravým,“ uvedl DJ Koh, prezident a generální ředitel divize IT & Mobile Communications společnosti Samsung Electronics. „Galaxy S10 staví na neuvěřitelném dědictví a přichází s revolučními inovacemi týkajícími se displeje, fotoaparátů i výkonu. Každý ze tří nových prémiových telefonů je určen pro konkrétní typ spotřebitele, a Samsung tak zúročuje celých deset let, když už stojí na špici oboru, a uvádí nás do nové éry technologií pro chytré telefony.“

Dynamický displej AMOLED: celoobrazovkový displej s ultrazvukovou čtečkou otisků prstů

Řada Galaxy S10 je vybavena doposud nejlepším displejem značky Samsung – celosvětově prvním dynamickým displejem AMOLED. Displej prvního chytrého telefonu s certifikací HDR10+ dokáže zobrazit digitální obraz v živých barvách s dynamickým mapováním tónů, takže uvidíte více barevných odstínů, které zaručí jasný, realistický obraz. Dynamický displej AMOLED telefonu Galaxy S10 získal také certifikaci VDE potvrzující zářivě jasné podání barev a dosahuje nejvyššího kontrastního poměru, jaký je na mobilním zařízení k dispozici, což umožňuje zobrazit ještě hlubší černou a ještě jasnější bílou.

Společnost DisplayMate potvrdila, že celosvětově nejpřesnější barevné podání, jaké bylo kdy mobilní zařízení schopné nabídnout, si vychutnáte i na přímém slunečním světle. Dynamický displej AMOLED navíc díky technologii Eye Comfort, která získala certifikaci TÜV Rheinland, dokáže omezit množství modrého světla, aniž by tím byla ovlivněna kvalita obrazu nebo aniž by bylo nutné používat filtr.

Díky revolučnímu konstrukčnímu řešení bylo možné do otvoru v displeji Infinity-O telefonu Galaxy S10 zabudovat celou řadu senzorů a fotoaparát, takže máte k dispozici maximum zobrazovacího prostoru bez jakýchkoli rušivých prvků.

Dynamický displej AMOLED telefonu Galaxy S10 obsahuje také vůbec první vestavěnou ultrazvukovou čtečku otisků prstů, která dokáže naskenovat 3D reliéf na bříšku vašeho prstu – tedy nikoli jenom sejmout jeho 2D snímek – což zlepšuje odolnost proti pokusům podvrhnout váš otisk prstu. Tato biometrická autentizace nové generace získala jako celosvětově první certifikaci od sdružení FIDO pro biometrické komponenty a zaručuje vašemu zařízení bezpečnost na úrovni sejfu, který udrží vaše soukromí v bezpečí.

Fotoaparát profesionální kvality

Telefon Galaxy S10 staví na prvenstvích fotoaparátů v telefonech Samsung, které přišly jako první s objektivy s duálními pixely a dvojí světelností, a představuje novou technologii fotoaparátů a pokročilou inteligenci, která umožňuje snadno pořídit dechberoucí fotografie i videa:

  • Ultraširokoúhlý objektiv: Jakožto první zástupce řady S nabízí telefon Galaxy S10 ultraširokoúhlý objektiv s úhlem záběru 123 stupňů odpovídajícím zornému úhlu lidského oka, takže je schopen zachytit vše, co vidíte. Tento objektiv je ideální pro pořizování působivých snímků krajiny, širokých panoramat, a dokonce jej využijete, když budete chtít vměstnat celou širší rodinu na jednu fotografii. Ultraširokoúhlý objektiv vám zaručí, že za všech okolností zachytíte celou scénu.
  • Superstabilní videonahrávky ve vysoké kvalitě: Galaxy S10 umožňuje díky technologii digitální stabilizace pořizovat superstabilní videonahrávky. Ať už se oddáváte tanci uprostřed skvělého koncertu, nebo se pokoušíte zachytit každý detail hrbolaté cesty na kole, funkce Super Steady vám umožní zachytit každý okamžik. Na přední i zadní fotoaparát lze nahrávat v kvalitě až UHD a jakožto u vůbec prvního zařízení v oboru vám zadní fotoaparát dává možnost natáčet v HDR10+.
  • Fotoaparát s podporou umělé inteligence: U telefonu Galaxy S10 dosahují chytré funkce větší přesnosti díky procesoru pro neuronové sítě (NPU), takže můžete získat snímky profesionální kvality, které stojí za to nasdílet, aniž byste museli manuálně upravovat pokročilá nastavení fotoaparátu. Funkce pro optimalizaci scény nyní díky podpoře NPU dokáže rozpoznat a přesněji zpracovat mnohem větší počet scén. Díky funkci Shot Suggestion navíc poskytuje Galaxy S10 automatická doporučení týkající se kompozice záběru, takže pořídíte kvalitnější záběry než kdykoli předtím.

Inteligentní funkce pro zvýšení výkonu vám pomohou dostat z vašeho telefonu maximum

Galaxy S10 byl vytvořen s použitím špičkového hardwaru a softwaru vyvinutého na základě strojového učení, které odvedou většinu dřiny za vás, aniž byste se museli čímkoli namáhat. Díky zcela nové podpoře technologie pro sdílení nabíjení s jinými zařízeními, výkonovým zlepšením založeným na umělé inteligenci a inteligentní Wi-Fi 6 je Galaxy S10 skrz naskrz doposud nejinteligentnějším zařízením značky Samsung.

  • Bezdrátové sdílení nabíjení: Společnost Samsung představuje u telefonu Galaxy S10 technologii bezdrátového nabíjení Wireless PowerShare, která umožňuje snadno nabít každé zařízení s certifikací Qi. Jakožto první zařízení ve svém oboru bude telefon Galaxy S10 schopen použít Wireless PowerShare také k nabíjení kompatibilních nositelných zařízení. Kromě toho je Galaxy S10 schopen po připojení k běžné nabíječce nabíjet sám sebe a současně prostřednictvím technologie Wireless PowerShare i další zařízení, takže až se vydáte na cesty, budete moci nechat druhou nabíječku doma.
  • Inteligentní výkon: Nový software založený na umělé inteligenci v telefonu Galaxy S10 automaticky optimalizuje využití baterie, CPU, RAM, a dokonce i teplotu zařízení podle způsobu, jakým telefon používáte, a postupem času se učí a zlepšuje. Galaxy S10 maximálně využívá schopností umělé inteligence a učí se také na základě toho, jak přístroj používáte, aby mohl rychleji spouštět nejčastěji používané aplikace.
  • Inteligentní Wi-Fi: Galaxy S10 se dodává s inteligentní Wi-Fi, která umožňuje nepřerušované a bezpečné připojení bezproblémovým přepínáním mezi Wi-Fi a LTE a upozorňováním na potenciálně riziková Wi-Fi připojení. Galaxy S10 podporuje také nový standard Wi-Fi 6, který po připojení ke kompatibilnímu routeru umožňuje lepší výkon Wi-Fi.
  • Bixby Routines: Inteligentní asistent Bixby v telefonu Galaxy S10 automatizuje vaše každodenní úkony a nabízí personalizovaná doporučení, která vám usnadní život. Díky přednastaveným a personalizovaným rutinám jako Driving (jízda) a Before Bed (před spaním), které jsou přizpůsobeny vašim zvyklostem, vám Galaxy S10 zjednodušuje život tím, že automaticky snižuje počet dotyků a kroků, které musíte na telefonu během dne udělat.

To nejlepší se stává standardem: základní a nadstandardní ekosystém Galaxy

Galaxy S10 nabízí vše, co od řady Galaxy S očekáváte, a ještě něco navíc – včetně rychlého bezdrátového nabíjení Fast Wireless Charging 2.0, odolnosti proti vodě a prachu s krytím IP68, procesoru nové generace a služeb společnosti Samsung jako Bixby, Samsung Health a Samsung DeX. Získáte největší úložnou kapacitu, jaká je v kterémkoli zařízení Galaxy k dispozici, a to 1 TB interního úložiště s možností jeho rozšíření až na 1,5 TB prostřednictvím karty MicroSD s kapacitou 512 GB.

    • Rychlost: Galaxy S10 vám umožní přístup k Wi-Fi 6, která vám ve srovnání s ostatními uživateli poskytne prioritizovaný a čtyřikrát rychlejší přístup v přeplněných oblastech, jako jsou např. letiště. Budete si také moci vychutnat superrychlé připojení k síti LTE pro stahování a prohlížení internetových stránek, vůbec poprvé rychlostí až 2,0 Gb/s.
    • Hraní her: Galaxy S10 je navržen pro co nejlepší herní zážitek, a obsahuje tedy software pro optimalizaci herního výkonu s využitím umělé inteligence a špičkový hardware včetně prostorového zvuku Dolby Atmos, který je nově rozšířen o herní režim a chladicího systému s výparníkovou komorou. Galaxy S10 je také první mobilní zařízení optimalizované pro hry vytvořené na platformě Unity.

 

  • Zabezpečení: Galaxy S10 je opatřen bezpečnostní platformou Samsung Knox splňující požadavky obranného průmyslu, jakož i bezpečným úložištěm chráněným hardwarovým vybavením, ve kterém jsou uloženy vaše soukromé klíče pro mobilní služby umožňující využití blockchainu.

 

Dostupnost a předběžná objednávka telefonů Galaxy S10

Telefony Galaxy S10, Galaxy S10+ a Galaxy S10e budou k dostání v provedeních černá, bílá, zelená a žlutá. Galaxy S10+ bude také k dostání ve dvou zcela nových keramických modelech: Ceramic černá a Ceramic bílá.

Telefony Galaxy S10, Galaxy S10+ a Galaxy S10e budou k dostání v kamenných a internetových obchodech na vybraných trzích od 8. března 2019. Ceny začínají na 23 499 Kč u Galaxy S10, 25 999 Kč u Galaxy S10+ a 19 499 Kč u Galaxy S10e. Příjem předběžných objednávek telefonů Galaxy S10, Galaxy S10+ a Galaxy S10e začne dnes 20. února 2019 ve 21:00. Pro období předobjednávek (20.2. až 7.3.) nabízí Samsung k modelům Galaxy S10 nebo Galaxy S10+ možnost získat zdarma bezdrátová sluchátka Galaxy Buds (v hodnotě 3 999 Kč). Více informací o akci se dozvíte na samsung.cz/predobjednavky/.

Vyměňte starý za nový!

Snižte si cenu nového Samsung Galaxy S10 odprodejem vašeho starého zařízení. Nově i pro firemní zákazníky (DPH kvůli účetnictví a hromadné registrace více zařízení). Více Informací včetně možnosti nezávazného zjištění výkupní ceny vaše stávajícího zařízení zjistíte na novysamsung.cz.

Prémiový servis MojeGalaxy

Pro majitele nových telefonů Galaxy S10 pak bude k dispozici i služba MojeGalaxy. Ta poskytuje možnost spojit se s operátorem, který pomůže majiteli telefonu s nastavením, reklamací či poradí ohledně použití zařízení. Telefonní číslo 800 66 53 77 je k dispozici od pondělí do soboty od 8:00 – 20:00 a v neděli od 8:00 – 18:00 hod. Dalším benefitem služby Moje Galaxy je tzv. Osobní vyzvednutí. V případě nutné diagnostiky a opravy zařízení si zákazník prostřednictvím dispečera dohodne čas a místo předání telefonu, které je možné kdekoliv na území ČR. Po dobu opravy pak v případě zájmu zákazník obdrží náhradní zařízení včetně možnosti přenosu dat (pokud to umožní charakter závady).

Velkou výhodou služby MojeGalaxy jsou také opravy na počkání při osobní návštěvě servisů tzv. Prioritní servis. V případě, že to umožnuje charakter závady a servis má náhradní díl, tak celá oprava bude trvat hodinu. Tato služba funguje v Praze (Samsung Plaza na Ječné 36, Alza TechZone na Bubenském nábřeží 13), v Brně (AVION Shopping park) a také v Ostravě (Nádražní 307/102).

Všechny služby v rámci MojeGalaxy jsou pro zákazníky k dispozici za poplatek i mimo záruční dobu nebo v případě mechanického poškození. Nově je tomu tak i pro firemní zákazníky. Další informace o službě MojeGalaxy jsou k dispozici zde: samsung.com/cz/mojegalaxy.

Další informace o telefonu Galaxy S10 získáte na internetových stránkách samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy nebo samsung.com/galaxy.

Specifikace výrobků řady Galaxy S10

  Galaxy S10 Galaxy S10+ Galaxy S10e
Displej 6,1palcový zakřivený dynamický AMOLED s rozlišením Quad HD+, 19:9, (550 ppi)

Poměr plochy obrazovky k ploše přístroje: 93,1 %
* Výchozí rozlišení je Full HD+; lze jej ale v nastavení změnit na Quad HD+ (WQHD+).

 6,4palcový zakřivený dynamický AMOLED s rozlišením Quad HD+, 19:9, (522 ppi)
Poměr plochy obrazovky k ploše přístroje: 93,1 %
* Výchozí rozlišení je Full HD+; lze jej ale v nastavení změnit na Quad HD+ (WQHD+).
5,8palcový plochý dynamický AMOLED s rozlišením Ful HD+, 19:9, (438 ppi)
Poměr plochy obrazovky k ploše přístroje: 91,6 %
* Rozměr obrazovky je stanoven na základě úhlopříčky ideálního obdélníku bez přihlédnutí k zaoblení rohů; skutečná zobrazovací plocha je vzhledem k zaobleným rohům a otvoru pro fotoaparát menší.
Fotoaparát Zadní: Trojitý fotoaparát s duálním OIS
– teleobjektiv: 12 Mpx AF; f/2,4; OIS (45°)
– širokoúhlý: 12 Mpx 2 fotodiody AF; f/1,5 / f/2,4; OIS (77°)
– ultraširokoúhlý: 16 Mpx FF; f/2,2 (123°)
– 0,5x/2x optický zoom, až 10x digitální zoomPřední:
– Selfie v rozlišení UHD: 10 Mpx 2 fotodiody AF, f/1,9 (80°)
Zadní: Trojitý fotoaparát s duálním OIS
– teleobjektiv: 12 Mpx AF; f/2,4; OIS (45°)
– širokoúhlý: 12 Mpx 2 fotodiody AF; f/1,5 / f/2,4; OIS (77°)
– ultraširokoúhlý: 16 Mpx FF; f/2,2 (123°)
– 0,5×/2× optický zoom, až 10× digitální zoom

Přední: Duální fotoaparát
– Selfie v rozlišení UHD: 10 Mpx 2 fotodiody AF, f/1,9 (80°)
– hloubka RGB: 8 Mpx FF, f/2,2 (90°)
Zadní: Duální fotoaparát s OIS
– širokoúhlý: 12 Mpx 2 fotodiody AF; f/1,5 / f/2,4; OIS (77°)
– ultraširokoúhlý: 16 Mpx FF; f/2,2 (123°)
– 0,5× optický zoom, až 8× digitální zoomPřední:
– Selfie v rozlišení UHD: 10 Mpx 2 fotodiody AF, f/1,9 (80°)
Tělo 70,4 × 149,9 × 7,8 mm, 157 g 74,1 × 157,6 × 7,8 mm, 175 g (keramické: 198 g) 69,9 x 142,2 x 7,9 mm, 150 g
Aplikační procesor 8nm 64bitový osmijádrový procesor (max. 2,7 GHz + 2,3 GHz + 1,9 GHz)

* Může se lišit podle trhů a mobilních operátorů.

Paměť 8 GB RAM (LPDDR4X), 128 GB/512 GB

+ slot pro kartu MicroSD (až 512 GB)

8 GB/12 GB RAM (LPDDR4X), 128 GB/512 GB/1 TB

+ slot pro kartu MicroSD (až 512 GB)

6 GB(LPDDR4X)

128 GB+ slot pro kartu MicroSD (až 512 GB)

* Může se lišit podle trhů a mobilních operátorů.
* Velikost uživatelské paměti je menší než celková kapacita paměti, protože část úložiště využívá operační systém a software vykonávající různé funkce zařízení. Skutečná velikost uživatelské paměti se bude lišit podle operátora a po aktualizaci softwaru se může změnit.
SIM karta Duální (hybridní): jeden slot pro Nano SIM a jeden slot pro Nano SIM nebo MicroSD (až 512 GB)

* Může se lišit podle trhů a mobilních operátorů.
* Karta MicroSD se prodává samostatně.

Baterie 3 400 mAh (typická) 4 100 mAh (typická)  3 100 mAh (typická) 
Rychlé nabíjení kabelem i bezdrátově

Vyšší rychlost nabíjení pomocí bezdrátového nabíjení Fast Wireless Charging 2.0.

Bezdrátové sdílení energie


* Kabelové nabíjení kompatibilní se standardy QC2.0 a AFC
* Bezdrátové nabíjení kompatibilní se standardy WPC a PMA
* Může se lišit podle trhu a mobilního operátora.

OS Android 9.0 (Pie)
Sítě Vylepšená 4×4 MIMO, až 7CA, LAA, LTE kat. 20
– stahování 2,0 Gb/s, odesílání 150 Mb/s* Může se lišit podle trhů a mobilních operátorů.
Konektivita Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax (2,4/5 GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024 QAM

– stahování 1,2 Gb/s / odesílání 1,2 Gb/s

* Může se lišit podle trhů a mobilních operátorů.

Bluetooth® v 5.0, ANT+, USB typ C, NFC, navigace (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)

*Pokrytí systémů Galileo a BeiDou může být omezené.

Platby NFC, MST

* Může se lišit podle trhů a mobilních operátorů.

Senzory Akcelerometr, barometr, ultrazvuková čtečka otisků prstů, gyroskop, geomagnetický senzor, Hallův senzor, senzor tepu, senzor blízkosti, světelný snímač RGB Akcelerometr, barometr, kapacitní čtečka otisků prstů, gyroskop, geomagnetický senzor, Hallův senzor, senzor přiblížení, světelný senzor RGB
Ověřování Typ uzamčení: Gesto, vzor, PIN kód, heslo
Biometrické typy uzamčení: Otisky prstů, obličej
Audio Stereofonní reproduktory vyladěné společností AKG

Prostorový zvuk s technologií Dolby Atmos (včetně Dolby Digital, Dolby Digital Plus)
Podporované zvukové formáty:

MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF, APE

Video MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

* Veškeré funkce, vlastnosti, specifikace a další informace, které jsou v tomto dokumentu uváděny a týkají se výrobků, mimo jiné včetně informací o výhodách, designu, ceně, součástkách, výkonu, dostupnosti a funkcích výrobku, se mohou bez předchozího upozornění změnit.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Pro nejnovější informace navštivte Samsung Newsroom na adrese: http://news.samsung.com.