Fotoaparát telefonu Samsung Galaxy S10+ se umístil na prvním místě v hodnocení DxOMark Selfie

Nový prémiový chytrý telefon získal v nezávislém testu nejvyšší hodnocení také za svůj zadní fotoaparát

Praha, 22. února 2019 – Společnost Samsung Electronics dnes oznámila, že telefon Galaxy S10+ se umístil na prvním místě v žebříčku DxOMark Selfie, což je nový systém pro hodnocení kvality obrazu předních fotoaparátů chytrých telefonů. Nový telefon se umístil také na prvním místě při hodnocení zadních fotoaparátů v rámci žebříčku DxOMark Mobile.

DxOMark je uznávaný průmyslový standard pro měření a hodnocení kvality snímků pořizovaných fotoaparáty, objektivy a chytrými telefony. Na základě přísně vědeckých postupů a s využitím profesionálních laboratorních nástrojů provádí testy DxOMark Selfie a DxOMark Mobile. Výsledné skóre shrnuje hodnocení techniků DxOMark týkající se kvality fotografií a videa a poskytuje zákazníkům neutrální a spolehlivé údaje o výsledcích testů a výkonnostních parametrech hodnocených fotoaparátů chytrých telefonů. DxOMark stanovuje jednotlivá dílčí skóre pro kvalitu fotografií a videa a následně z nich zpracovává jedno celkové skóre. Čím vyšší je skóre, tím vyšší je kvalita obrazu.

Telefon Galaxy S10+ se v rámci žebříčku DxOMark Selfie jako jediný umístil na první pozici. Jeho přední fotoaparát získal 96 bodů. Test DxOMark Selfie potvrdil, že dvojitý přední fotoaparát přístroje Galaxy S10+ pomohl posunout tento nový chytrý telefon na špici hodnocených přístrojů, k čemuž přispěl selfie fotoaparát s duálními pixely a druhý RGB Depth fotoaparát. Dvojitý přední fotoaparát telefonu Galaxy S10+ umožňuje pořizovat snímky s uměleckým efektem rozostření a dokáže nahrávat videa a pořizovat fotografie v rozlišení až UHD, takže ve společnosti ještě více zazáříte.

Telefon Galaxy S10+ obsadil také první místo na žebříčku DxOMark Mobile s celkovým skóre 109 bodů (114 bodů za kvalitu fotografie a 97 bodů za kvalitu videozáznamu), což je vůbec nejvyšší skóre, jaké kdy zadní fotoaparát získal. Při hodnocení výkonnostních parametrů fotoaparátu se DxOMark zaměřil na trojitý zadní fotoaparát přístroje Galaxy S10+ a hodnotil expozici a kontrast, barvu, automatické ostření, texturu, šum, artefakty, blesk, stabilizaci (pro video), zoom a efekt rozostření.

Technické specifikace fotoaparátu Samsung Galaxy S10+

  Galaxy S10+
Fotoaparát Zadní: Trojitý fotoaparát s duálním OIS
– teleobjektiv: 12 Mpx AF; f/2,4; OIS (45°)
– širokoúhlý: 12 Mpx 2 fotodiody AF; f/1,5 / f/2,4; OIS (77°)
– ultraširokoúhlý: 16 Mpx FF; f/2,2 (123°)
– 0,5×/2× optický zoom, až 10× digitální zoom

Přední: Duální fotoaparát
– Selfie v rozlišení UHD: 10 Mpx 2 fotodiody AF, f/1,9 (80°)
– hloubka RGB: 8 Mpx FF, f/2,2 (90°)

Galaxy S10+ potěší především spotřebitele, kteří se spokojí pouze s prémiovým zařízením, které je doslova napěchováno funkcemi. Je výsledkem deseti let inovací řady Galaxy a nabízí revoluční displej, novou technologií fotoaparátu a inteligentní výkon. Telefon Galaxy S10+ staví na prvenstvích fotoaparátů v telefonech Samsung, které přišly se superrychlými objektivy s duálními pixely a dvojí světelností, a představuje novou technologii fotoaparátů a pokročilou inteligenci, která umožňuje snadno pořídit dechberoucí fotografie i videa. Vedle všech dalších inovací nabízí fotoaparát profesionální kvality, kterým je Galaxy S10+ vybaven, tyto funkce:

  • Nejlepší nahrávání a přehrávání na světě v rozlišení UHD u předního i zadního fotoaparátu s realistickou kvalitou videozáznamu a v segmentu mobilních telefonů úplně poprvé možnost nahrávat pomocí zadního fotoaparátu videa profesionální kvality ve standardu HDR10+.
  • Ultraširokoúhlý objektiv přináší revoluční změny a umožňuje zachytit svět kolem vás přesně tak, jak ho vidíte. Zcela nové 123° zorné pole objektivu je ideální pro zachycení celé rodiny na jednom záběru – již nikdy nebudete muset nikoho a nic ze záběru vynechat.
  • Teleobjektiv nabízí dvojnásobný optický zoom a desetinásobný digitální zoom, takže zvládnete zachytit vše a z jakéhokoli úhlu.
  • Revoluční objektiv s dvojitou clonou funguje jako lidské oko, sám si zvolí mezi světelností f/1,5 a f/2,4 a automaticky se přizpůsobí světelným podmínkám, takže výsledkem jsou profesionálně vypadající fotografie jak ve dne, tak i v noci. Telefon Galaxy S10+ nabízí také funkci Bright Night Shot, díky níž můžete pořizovat fotografie profesionální kvality dokonce za extrémně špatných světelných podmínek.
  • Superstabilní videonahrávky s technologií digitální stabilizace, aby váš fotoaparát zaostřil, když chcete zachytit předměty nebo osoby v pohybu. Fotoaparát telefonu Galaxy S10+ pomáhá pořizovat plynulé a stabilní videozáznamy, i když jste zrovna v plném pohybu – počínaje lyžováním a konče cyklistikou, včetně všeho, co je mezi tím.
  • Na nahrávce pořízené s extrémním zpomalením vypadá impozantně každý okamžik běžného dne, a to díky záběrům, které jsou čtyřikrát pomalejší než tradiční zpomalené záběry.
  • Díky funkcím umělé inteligence využívajícím procesor pro neuronové sítě (NPU) získáte záběry profesionální kvality, aniž byste museli manuálně cokoli v pokročilém nastavení fotoaparátu měnit. Funkce pro optimalizaci scény nyní díky podpoře NPU dokáže rozpoznat a přesněji zpracovat mnohem větší počet scén. Funkce pro optimalizaci scény udělá vše za vás a upraví kontrast a barevné podání fotografie, ať už fotografujete během dne, v noci, vevnitř či venku. Díky funkci Shot Suggestion poskytuje Galaxy S10+ automatická doporučení týkající se kompozice záběru, takže pořídíte kvalitnější záběry než kdykoli předtím.

Další informace o telefonu Galaxy S10+ získáte na internetových stránkách samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy nebo samsung.com/galaxy.

Další informace o testech DxOMark Selfie a DxOMark Mobile získáte na internetových stránkách dxomark.com/

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Pro nejnovější informace navštivte Samsung Newsroom na adrese: http://news.samsung.com.