Altron má další hit, mikrodatové centrum, které pro své inovace boduje v soutěžích

  • Ocenění Vizionář roku 2018
  • Čestné uznání Inovace roku
  • Mikrodatové centrum Altron, které využívají i Spojené arabské emiráty

Praha, 25. února 2019 – Český poskytovatel služeb a řešení v oblasti informačních a telekomunikačních technologií Altron získal prestižní ocenění Vizionář 2018 za inovativní projekt mikrodatového centra (Altron Micro DC), které zároveň získalo i čestné uznání v rámci projektu Inovace roku. Nové mikrodatové centrum je určeno pro zajištění chodu celého firemního ICT v jednom racku.

První místo v projektu Vizionář 2018 od asociace inovačního podnikání a sdružení CzechInno získalo mikrodatové centrum Altron za nejzajímavější a inovačně nejpřínosnější produkt loňského roku. Toto řešení nabízí moderní, prefabrikovanou alternativu k tradičním serverovnám, a navíc obsahuje prvky IoT. Jeho vlastnosti ho předurčují pro využití v digitální infrastruktuře veřejné správy, telekomunikačních stanicích, elektrických sítích ovládaných internetem věcí, projektech chytrých měst, ve zdravotnických zařízeních, ve výzkumu nebo v podpoře privátního cloudu ve finančním sektoru, ale i v drsném prostředí vojenských základen a humanitárních projektů. Kompletně vybavená mikrodatová centra od Altronu využívají například vládní agentury Spojených arabských emirátů.

Našim zákazníkům chceme předat robustní a bezpečný systém, který už nebude potřebovat žádný další zásah a usnadní jim jejich práci,“ řekl Petr Ding, Service Division Director společnosti Altron. Generálním partnerem projektu Vizionáři byla již poněkolikáté Komerční banka. „Každým rokem znovu a znovu obdivujeme inovativnost českých firem, předvídající budoucnost a překonávající naši představivost. Je pro nás čest být jejich bankou,“ uvedla Jitka Haubová, výkonná ředitelka pro korporátní sektor Komerční banky.

Cena Inovace roku je prestižní ocenění vyhlašované pravidelně již od roku 1996 Asociací inovačního podnikání ČR. Cílem, který zůstává stejný již 23 let, je ohodnocení a ocenění nejlepších inovačních produktů přihlašovatelů se sídlem v České republice. V právě skončeném ročníku si čestné uznání rovněž odneslo nové mikrodatové centrum od Altronu.

O skupině Altron

Společnost Altron působí na českém trhu od roku 1991. Původní portfolio zaměřené na prodej a servis záložních zdrojů a výstavbu datových center bylo v průběhu doby postupně rozšiřováno spolu s expanzí společnosti na další evropské i mimoevropské trhy a v současnosti má společnost ucelenou nabídku služeb a řešení v oblasti infrastruktury datových center včetně mobilních DC, mikrodatových center, konzultačních služeb a komplexní správy datových center. Díky více než 2 000 instalacím datových center s rozlohou přes 700 000 m2 ve dvaceti zemích světa a profesionálnímu týmu 250 kvalifikovaných a plně certifikovaných profesionálů je Altron spolehlivým partnerem firemních zákazníků od telekomunikací, přes výrobu a služby až po instituce veřejné správy.

Altron poskytuje zákazníkům profesionální ICT řešení a služby jako jsou systémová integrace, cloudová řešení, firemní mobilita, vývoj aplikací na zakázku, implementaci a provoz podnikového softwaru a byznys aplikací včetně moderních řešení z oblasti Internetu věcí a infrastruktury pro chytrá města.

Altron je také aktivní v rámci společenské odpovědnosti a je držitelem řady standardů a certifikací jako je ISO 14001:2004, ISO 20000: 2005, ISO 27001:2005, ISO 18001:2007 a ISO 9001:2008. Společnost je členem organizací U. S. Green Building Council a disponuje odborníky s mezinárodními certifikacemi, jako jsou Uptime Institute Accredited Tier Designer a Specialist.

Více informací o nabídce služeb a řešení na www.altron.net

Sledujte nás na Twitteru: @Altron_Group