Capgemini Czech Republic představilo nového generálního ředitele a vizi do roku 2021

Praha – 26. února 2019 – V čele české pobočky společnosti Capgemini, předního světového poskytovatele služeb v oblasti poradenství, technologií a outsourcingu, stojí nově Branislav Beneš. V roce 2002 nastoupil do společnosti Empire, která se později stala součástí právě Capgemini. Postupně prošel technickými i manažerskými pozicemi, od softwarového inženýra, programátora a analytika až po konzultanta, a od roku 2009 spoluřídil českou pobočku z pozice Delivery Managera. Po 17 letech a s detailní znalostí společnosti střídá na pozici generálního ředitele Zdeňka Přibyla, který po více než třiceti letech v IT a sedmi letech ve vedení Capgemini odchází do zaslouženého důchodu.

Branislav Beneš chce v nové pozici využít bohaté znalosti celé společnosti, procesů a kontaktů s klienty a partnery a využít také celosvětovou reorganizaci Capgemini pro růst české pobočky a posílení pozice v rámci celosvětové struktury.

„Capgemini v průběhu minulého roku provedlo některé užitečné změny ve struktuře a cítíme větší důvěru, větší samostatnost české pobočky a chceme toho využít a naplno ukázat náš potenciál. Aktuálně máme zhruba 120 zaměstnanců, kromě pražské pobočky jsme v minulém roce založili i pobočku v Ostravě a daří se i naší brněnské pobočce, kde jsme zdvojnásobili počet zaměstnanců. Do roku 2021 bychom chtěli mít alespoň 165 zaměstnanců,“ říká Branislav Beneš, nový generální ředitel Capgemini Czech Republic. „Rád bych, aby zaměstnanci cítili hrdost na práci v Capgemini a nebyla to pro ně jen práce, ale i zábava. Jsem týmový hráč, takže každý zaměstnanec v Capgemini Czech Republic hraje důležitou roli. Udělám maximum, abychom dále vytvářeli inspirativní prostředí, a zároveň stavěli na cloudových technologiích a nových řešeních v oblasti digitální transformace.“

Capgemini Czech Republic se tradičně zaměřuje na bankovní sektor, pojišťovnictví nebo retail a stále aktivnější je také v oblasti cloudových řešení. Realizuje také řadu projektů spojených s mobilními platbami a platbami bez front, ať už se jedná o prodejní řetězce nebo možnost rychlé bezhotovostní platby například ve vlacích.

O Capgemini

Capgemini je světový lídr v oblasti poradenství, technologických služeb a digitální transformace a využívá inovace ve prospěch klientů a jejich příležitostí ve vyvíjejícím se světě cloudu, digitálních technologií a platforem. Společnost Capgemini využívá více než 50 let zkušeností a odborných znalostí a umožňuje organizacím realizovat obchodní vize a cíle prostřednictvím široké škály služeb. Capgemini věří, že obchodní hodnota technologií je přímo spojená s lidmi. Společnost Capgemini je zastoupena ve více než 40 zemích, v roce 2018 oznámila globální příjmy ve výši 13,2 miliardy EUR a zaměstnává více než 200 000 zaměstnanců.

V České republice patří Capgemini mezi deset největších poskytovatelů služeb v oblasti informačních technologií. Capgemini nabízí klientům v ČR služby více než 120 odborníků se zkušenostmi v oblasti poradenství, vývoje aplikací, systémové integrace, tvorby internetových portálů a bezpečnosti. Mezi klienty skupiny v České republice patří nejvýznamnější banky, mobilní operátoři nebo průmyslové organizace. Více informací naleznete na adrese www.solution.capgemini.cz.