AMTECH představí na veletrhu AMPER 2019 revoluční 3D tiskárnu umožňující tisknout desky plošných spojů

Systém DragonFly otevírá potenciál pro rychlé a efektivní prototypování v high-tech odvětví

PRAHA, 5. března 2019 – Společnost AMTECH, dodavatel SMT technologií a automatizačních řešení na českém a slovenském trhu, uvedla, že na veletrhu AMPER 2019 představí DragonFly 2020 Pro, revoluční systém aditivní výroby umožňující 3D tisk desek plošných spojů (DPS). Toto řešení otevírá obrovský potenciál podnikům z odvětví vývoje a výroby high-tech produktů a spotřební elektroniky.

Expozice na veletrhu AMPER 2019 navazuje na aktuální jmenování firmy AMTECH prodejcem technologií izraelské společnosti Nano Dimension, která je výrobcem systému DragonFly.  AMTECH bude produkty Nano Dimension dodávat na trzích v České republice, na Slovensku, v Polsku a na Ukrajině.

3D tisk DPS je v případě systému DragonFly proces, při kterém tisková hlava tiskne souběžně kapky nevodivého foto-polymeru a vodivého nano-stříbrného inkoustu. Jedná se o plně aditivní proces, tj. jak polymer, tak stříbro se postupně tiskne po jednotlivých kapkách a vrstvách. Na rozdíl od konvenčního způsobu výroby DPS, který vyžaduje několik zařízení, chemických procesů a složité výrobní postupy, je celý proces tvorby DPS realizován jediným zařízením.

Systém vychází vstříc potřebám malosériové výroby a rychlejšího uvádění produktů na trh. Jakmile je nová DPS navržena, je možno její prototyp tímto způsobem vytisknout v řádu hodin a okamžitě otestovat, opravit vady a aktualizovat návrh. V případě konvenčního způsobu bývá celý proces mnohem zdlouhavější (v řádu týdnů) a zejména nákladnější.  

Systém DragonFly je určen především vývojovým společnostem či vývojovým oddělením v rámci velkých podniků, dále organizacím s potřebou utajení, které nechtějí sdílet své návrhy se svými dodavateli, a také malým a středním podnikům (SMB). Vedle prodeje samotného systému DragonFly bude AMTECH poskytovat i možnosti tisku DPS jako služby, které umožní širokému spektru zájemců vyvíjet návrhy zcela nových produktů bez nutnosti vysokých investic do jejich prototypování.  

„Nový způsob vývoje výroby plošných spojů reprezentovaný systémem DragonFly má ambici změnit převratným způsobem celý průmysl,“ řekl Radek Nekarda, jednatel společnosti AMTECH. „K jeho hlavním přínosům patří rychlost prototypování a tím pádem i významné snížení celkových nákladů na vývoj, možnost utajení návrhů bez nutnosti sdílení s třetími stranami,  a navrhování nových produktů, které nejsou proveditelné současnými technologiemi. DragonFly je považována za nejinovativnější technologii ve svém oboru, například na výstavě Productronica 2017 v Mnichově získala cenu za inovaci.“

AMTECH bude ve dnech 19. – 22. března na veletrhu AMPER vystavovat i další technologie. Na stánku budou mj. prezentována automatizační řešení v oblasti kolaborativní robotiky, zejména produkty od Universal Robots, Mobile Industrial Robots (MiR), Robotiq, PickIt atd. včetně různých možností jejich pořízení jako např. Personal Agency 4 Robots (PAR) umožňující pronájem robotických řešení. Expozici AMTECH na veletrhu AMPER 2019 najdete v hale F, na stánku 3.11.

O společnosti AMTECH

Společnost AMTECH, spol. s r. o. byla založena v únoru 1993 jako obchodní firma. Od prvotních dodávek jednotlivých technologických zařízení se postupně propracovala ke kompletním dodávkám technologií a materiálů pro elektrotechniku od špičkových světových výrobců. Od roku 2016 se společnost věnuje segmentu kolaborativní robotiky, na český trh dodává značky jako Universal Robots, MiR, Robotiq a řadu dalších. Zároveň s obchodní činností zajišťuje servis, náhradní díly, technickou podporu a školení pro veškerá dodávaná zařízení. AMTECH má aktuálně přes 50 pracovníků, z nichž většina se věnuje automatizačním projektům.

Společnost je držitelem řady ocenění jako například „Distributor roku 2018 v CEE“ či „Nejrychleji rostoucí distributor roku 2017 v CEE“ od Universal Robots, „Evropský distributor roku 2018“ od Musashi Technology“ a dalších. Více na www.amtech.cz.