Mějte pod kontrolou svá digitální data s vylepšeným Kaspersky Password Managerem

7. března 2019 – Kyberbezpečnostní společnost Kaspersky Lab uvedla novou verzi svého bezplatného řešení Kaspersky Password Manager. Díky jednodušším možnostem organizování cenných osobních dat mohou uživatelé lépe uspořádat své důležité dokumenty, fotografie nebo přístupová hesla, a mít je tak vždy po ruce. Vylepšený Kaspersky Password Manager nyní umožňuje bezpečně ukládat PDF dokumenty a zařazovat nahrané soubory do kategorií. Tím se výrazně urychluje a usnadňuje jejich vyhledání. Nová verze také poskytuje možnost prověřit, jestli uživatelské heslo nebylo uveřejněno v seznamech uniklých hesel. Další výhodou je podpora využití na více platformách zároveň, takže uživatel může prostřednictvím jednoho účtu spravovat zabezpečení na několika zařízeních.

Uživatelé mají v současnosti čím dál větší potíže s ochranou svých cenných dat. Je totiž téměř nemožné si pamatovat a mít celkový přehled o všech svých přihlašovacích údajích a uživatelských účtech na sociálních médiích, herních platformách nebo e-shopech. Pro každodenní činnosti, jako je online nakupování, vyřizování úředních záležitostí přes internet nebo půjčování vozidel, mnohdy uživatelé potřebují digitální kopie svých dokumentů. Ty vyžadují stejné zabezpečení jako online účty, a přitom musí být k dispozici, když je uživatel potřebuje. Prostřednictvím Kaspersky Password Managera mohou uživatelé najít a bezpečně použít odpovídající soubor, dokument nebo přihlašovací údaj kdykoliv a z jakéhokoliv zařízení.

S inovovaným správcem hesel si mohou uživatelé bezpečně ukládat naskenované řidičské průkazy, cestovní pasy, platební karty nebo smlouvy o pojištění ve formátu PDF, JPG nebo v jiných obrazových formátech. Následně mohou k daným souborům přiřadit odpovídající kategorizační popis, aby si vytvořili snadno přehledné seznamy, které budou mít vždy po ruce.

V poslední době se staly trpkou realitou velké uniky přihlašovacích údajů včetně hesel. Od roku 2013 jsme tak byli svědky úniku přihlašovacích údajů společnosti Yahoo nebo před nedávnem úniku více než miliardy unikátních e-mailových adres a hesel, který získal označení Collection #1 publication. Všechny tyto informace byly uveřejněny na oblíbených hackerských fórech. I proto už přestávají být osvědčená pravidla pro vytváření silných hesel (délka hesla, speciální symboly atd.) dostačující. Uživatelé si musí dávat daleko vetší pozor a používat preventivní a proaktivní bezpečnostní opatření, aby ochránili svá data. Měli by proto například vědět i to, zda došlo k prolomení jejich hesla u online účtu. S tím jim pomůže právě nová funkce Kaspersky Password Managera, který je upozorní, že se jejich heslo objevilo v některé z uniklých databází.

Kaspersky Password Manager je bezpečný, pokročilý správce hesel pro řadu zařízení, dostupný pro Microsoft, Windows, macOS, Android, iOS a web.  Tento nástroj zabezpečuje hesla, automaticky v chráněném režimu vyplňuje přihlašovací formuláře a uchovává citlivá uživatelská data v zašifrovaných soukromých souborech. Díky funkci Password Generator je také schopný identifikovat slabá a vytvářet silná hesla. Jakmile se vše synchronizuje, jsou data vždy k dispozici a připravena k použití.

Kaspersky Password Manager si uživatelé mohou pořídit ve Free nebo Premium verzi. Ty se od sebe liší v množství bezpečně uchovávaných informací – bezplatná verze umožňuje uložení maximálně 15 jednotlivých položek. Všechny nové funkce, které jsou zmíněné v textu, jsou k dispozici v obou variantách. Více informací o tomto řešení, stejně tak jako jeho obě varianty připravené ke stažení, jsou dostupné na tomto odkazu.

O společnosti Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je mezinárodní společností, která se zabývá kybernetickou bezpečností již více než 21 let. Své rozsáhlé odborné znalosti kybernetických hrozeb využívá Kaspersky Lab při vytváření bezpečnostních řešení a služeb nové generace zaměřených na ochranu podniků, kritické infrastruktury, vládních organizací a uživatelů po celém světě. Portfolio společnosti zahrnuje špičkové zabezpečení koncových bodů a specializovaná bezpečnostní řešení a služby sloužící k ochraně proti sofistikovaným a neustále se vyvíjejícím digitálním hrozbám. Technologie Kaspersky Lab chrání celosvětově více než 400 milionů uživatelů a 270 tisíc korporátních klientů. Více se dozvíte na www.kaspersky.cz.