George Karbus se zařazuje mezi ambasadory značky Nikon

NIKON spol. s r. o., Praha, 13. 3. 2019 – K projektu Nikon Ambassador se připojuje další zvučné jméno. George Karbus, celosvětově uznávaný fotograf divoké přírody, se tak zařadí mezi další věhlasné fotografy a Nikon Ambassadory, kteří svou uměleckou prací ovlivňují a inspirují nejen fotografy po celém světě, ale také širokou veřejnost.

Pro Karlovarského rodáka George Karbuse, o němž ve světě mnoho lidí asi netuší, že pochází z Čech, se v roce 2004 stalo novým domovem západní pobřeží Irska. V obřích vlnách Atlantiku našel nejen sám sebe, ale také přátelského divokého delfína, který mu změnil život. Inspirován delfíním kamarádem se vydal i s rodinou na cesty po světových oceánech, kde se setkal tváří v tvář s kosatkami drsné Arktidy i obřími keporkaky jižního Pacifiku a zachytil je na fotografiích, které fascinují svět. Ať už fotografuje velryby, potápěče, surfaře nebo příboj, tříštící se o přístavní molo, jeho láska k přírodě a fotografii hraničí až s posedlostí a hluboce se odráží v jeho snímcích.

„Snažím se zachytit krásy našeho úžasného světa a ukázat lidem opravdové poklady života. Doufám, že mohu lidi inspirovat, aby žili ve větší harmonii s přírodou,“ popisuje svůj vztah k fotografii George Karbus.

O kvalitě Georgovy práce vypovídá nejen velký zájem médií a fanoušků na sociálních sítích, ale také řada trofejí z nejprestižnějších fotografických soutěží světa, jakými jsou Wildlife Photographer of the Year, Nature’s Best Photography, Outdoor Photographer of the Year nebo Red Bull Illume.

Bez povšimnutí jej nenechávají ani významné společnosti – fotografického umu George Karbuse pravidelně využívají značky jako Nikon, BBC, SanDisk, Red Bull nebo Suunto.

Jeho díla byla vystavována ve světových galeriích ve Washingtonu, Hong Kongu, Londýně a Japonsku a pravidelně publikuje v časopisech Nature´s Best, BBC Wildlife magazine, BBC Focus, Nikon Pro nebo Outdoor Photography.

Georgovu práci je možné sledovat na jeho instagramovém profilu @georgekarbus a také na facebooku George Karbus Photography.

Video profil George Karbuse je ke zhlédnutí na tomto odkaze: https://youtu.be/HYPA9E1VN4Q

Projekt Nikon Ambassador si klade za cíl oslovovat talentované fotografy, kteří svými díly inspirují a ovlivňují řadu dalších fotografů po celém světě. Spolu s Georgem se titulem Nikon Ambassador pyšnilo už devět výjimečných českých a slovenských fotografů, například sportovní a reklamní fotograf Dan Vojtěch, fotožurnalista Tomáš Halász nebo fotografující přírodověděc Petr Jan Juračka.