FUJIFILM je generálním partnerem projektu Příběhy fotek

Praha, 18. března 2019 – Společnost FUJIFILM se stala generálním partnerem projektu Příběhy fotek, dobročinné online galerie, která prodejem speciální edice tištěných fotografií podpoří rodiny s dětmi v tíživé životní situaci, a to skrze nadaci Dobrý anděl.

Po dobu jednoho roku přibude na webu pribehyfotek.cz každý týden jedna fotografie, od uznávaných fotografů i nadšenců, spolu s příběhem, který se k jejímu vzniku váže. Zveřejněno bude celkem 52 fotografií.

„Pro Příběhy fotek hledáme fotografie od významných i méně známých autorů, profesionálů, i těch, co fotí jen pro radost,“ popsal jeden z autorů projektu, fotograf Vojtěch Hurych. Fotografii s příběhem do online galerie tedy může nahrát kdokoliv. „Není rozhodující, jestli snímek splňuje všechna možná fotografická pravidla. Jde především o dobré fotky s příběhy, které mají co říct,“ doplnila spoluautorka projektu fotografka Žaneta Valentová.

Výběr zveřejněných snímků, mají na starosti uznávaní fotografové, kurátoři projektu. Každý měsíc hodnotií fotky jeden z nich. Prvním kurátorem byla Alžběta Jungrová, dokumentární fotografka, která získala za svou práci několik ocenění, nejen u nás, ale i v zahraničí. Ta o projektu říká: „Do projektu Příběhy fotek jsem se zapojila proto, že myslím, že lidí, co fotí, je strašně moc, ale jen málokdo dokáže poznat dobrou fotku a toto je pro fotografy šance, jak se zapojit a získat zpětnou vazbu nebo se posunout dál. Jsem ráda, že někdo pracuje s fotkou a že mohu podpořit projekt, který se mi líbí.“

Všechny zveřejněné fotografie je možné zakoupit za jednotnou cenu 3 000 Kč. K dispozici je vždy limitovaný počet 10 kusů. Fotografie jsou dodávané v tištěné podobě, na prémiovém papíře Fujifilm Digital Professional, zarámované, s certifikátem pravosti, včetně příběhu, který se k fotografii váže, a to vše v dárkovém balení. Nadaci Dobrý anděl poputuje 100 % částky z prodeje. Svým dílem tak přispějí ti, kteří fotografie zašlou a budou vybráni, tak i ti, kteří si je zakoupí.

Nedílnou součástí jsou video rozhovory s fotografy, kteří se do projektu zapojili. Ty naleznete na www.pribehyfotek.cz/clanky.