Řešení SD-WAN Nebula raketově zrychluje připojení malých a středních organizací

Vedle téměř dvacetinásobného zrychlení nabízí řešení SD-WAN Nebula od společnosti Zyxel také ucelenou paletu snadno použitelných funkcí.

Praha, 26. března 2019

Společnost Zyxel Communications dnes oznámila, že její řešení SD-WAN Nebula přichází s masivním zvýšením propustnosti, které změní komunikaci v rámci malých a středních organizací. Zásadní úkoly, jako například přenos klíčových dat z centrály na pobočky, už nezaberou celé hodiny, ale pouhých pár minut.

Revoluční změna v podobě téměř dvacetinásobného zvýšení rychlosti ve srovnání s neoptimalizovaným připojením je výsledkem trvalých snah společnosti Zyxel o zlepšení optimalizace a posílení agregačních schopností. Řešení SD-WAN Nebula nejenže poskytuje neocenitelné a uživatelsky přívětivé funkce, jako např. auto VPN a samoobslužnou údržbu pro rychlou a snadnou správu, ale také disponuje širokou škálou upgradovaných bezpečnostních komponentů pro zabezpečení citlivých údajů.

Bezkonkurenční rychlost pro malé a střední organizace

„Výkon řešení SD-WAN Nebula je jedním slovem ohromující,“ uvádí Martin Bratičák, Head of Channel CEE, Zyxel k nárůstu propustnosti, který po nasazení této technologie zaznamenali zákazníci. „Před nasazením této technologie trval přenos dvou GB dat z Taiwanu do Německa více než tři hodiny. Nyní je to zásluhou neúnavné práce našeho týmu méně než 10 minut. A protože mnohé malé a střední organizace potřebují mezi svými lokalitami přenášet podstatně více než 2 GB dat, věříme, že tato optimalizace je nejen přínosná, ale nezbytná.“

K dosažení této rychlosti, která doposud byla mimo možnosti produktů určených malým a středním organizacím, přispělo zejména vyladění různých funkcí, jako např. akcelerace TCP, migrace latence, snížení ztrát paketů a v neposlední řadě také agregace WAN. Schopnost spojit více linek ze sítě vytváří vysokokapacitní datovou dálnici, která se vyznačuje podstatně lepší efektivitou provozu a odolností proti chybám.

Jednodušší provedení šetří čas

Řešení SD-WAN Nebula nabízí nejen ohromující výkon, ale také uživatelsky přívětivé funkce, jako např. auto VPN, která pomocí nativního VPN klienta operačního systému poskytuje bezpečné připojení bez nutnosti instalace. Kdysi složité a časově náročné nasazování VPN mezi lokalitami je dnes hračkou. Tento důraz na jednoduchost řešení se odráží i v samoobslužných funkcích SD-WAN, mezi které patří programy ping a traceroute, resetování USB modemu a zachycování paketů. Omezení manuální konfigurace a správy nejenže snižuje riziko lidské chyby, ale také šetří značné náklady spojené s působením správců IT v různých lokalitách.

Nejnovější zabezpečení pro ochranu dat

Již tak úctyhodná paleta bezpečnostních funkcí řešení SD-WAN Nebula byla rozšířena o další bezpečnostní vrstvu: infrastrukturu Public Key Infrastructure (PKI). Tato digitální ochrana poskytuje špičkové funkce šifrování a ověřování, které jsou šity na míru finančním institucím, vládním orgánům a všem odvětvím, v nichž je životně důležité zajistit ochranu vysoce citlivých dat. V dnešní době, kdy se jako epidemie šíří síťové hrozby, je taková ochrana naprostou nutností. Neskutečné rychlosti přenosu dat, bohatá a stále rostoucí paleta funkcí, snadný a bezproblémový provoz a spolehlivé zabezpečení, to vše a ještě více nabízí řešení SD-WAN Nebula, které tak dále upevňuje vůdčí roli společnosti Zyxel v digitální revoluci SD-WAN.

O společnosti Zyxel Communications

Společnost Zyxel Communications připojuje lidi k internetu už téměř 30 let, vždy s důrazem na inovace a zákazníka. Díky schopnosti adaptovat a inovovat síťové technologie patříme mezi leadery v oblasti konektivity pro telekomunikační společnosti, poskytovatele služeb, organizace i domácí uživatele.

Vytváříme sítě budoucnosti, čímž pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.

3 500 partnerů v ČR a SR

100 milionů zařízení propojujících svět

700 tisíc organizací, které fungují chytřeji díky produktům Zyxel

Působnost na 150 trzích celého světa

Zyxel, Your Networking Ally.