T-Mobile spustil webovou aplikaci pro Chytré auto. Zákazníci získali pohodlnější přístup k informacím

Praha, 3. dubna 2019 – Chytré auto je služba od T-Mobile, která umí díky speciálnímu zařízení do OBD portu každé auto proměnit v chytré. Zařízení nově posílá informace o voze nejenom do aplikace v telefonu, ale zákazníkovi jsou nyní k dispozici také na webu. Nemusí si přitom nic navíc instalovat, ani později aktualizovat. Potřebuje pouze webový prohlížeč. Všechny informace jsou uchovávány a zálohovány na serveru a zákazník se k nim dostane po přihlášení z jakéhokoliv počítače.

T-Mobile spuštěním webové aplikace reaguje na přání samotných zákazníků. Vítají ho především ti firemní, kterých je mezi uživateli Chytrého auta již několik tisíc. Oborem podnikání se nejedná jen o logistické firmy, jak by se mohlo zdát, ale zastoupeny jsou firmy různého zaměření, od stavebnictví přes úklidové firmy až po cestovní ruch.

Potřeba snadnějšího a pohodlnějšího přístupu k informacím z pohodlí kanceláře – to byla nejčastější zpětná vazba našich zákazníků,“ říká Otakar Mráz, senior manažer Consumer IoT HUB, jehož tým řídí zavádění produktu v celé Evropě, a dodává: „Především firemní zákazníci nyní oceňují, že na monitoru počítače nově vidí, kde se v jeden moment nachází všechny vozy jejich vozového parku, kolik kilometrů ujely, kde se nachází a podobně.“ Zákazník si může pohodlně exportovat detaily o jednotlivých jízdách, včetně rozdělení na firemní a soukromé, jako podklad pro knihu jízd.

Registrace do aplikace a také přidání vozu je i nadále možné pouze přes mobilní aplikaci Chytré auto. Zákazníci se na web přihlásí přímo ze stránky www.t-mobile.cz/chytreauto, přičemž přihlašovací jméno a heslo je stejné jako do aplikace. Webová aplikace je dostupná na prohlížečích Chrome, Firefox a Safari.

Poznámka:

Zákazníci mají se službou Chytré auto na území Evropské unie pod kontrolou celou řadu věcí, jako je:

  • lokalizace vozu  
  • styl jízdy a základní statistiky
  • stav baterie
  • orientační diagnostika poruch
  • upozornění o odtahu, otřesech, vyjmutí zařízení, výjezdu z vyznačené oblasti nebo rychlostním limitu
  • bezplatnou asistenční službu

Službu Chytré auto vyvinula společnost T-Mobile Czech Republic ve spolupráci s partnerem Mojio a v současné době již úspěšně funguje nejenom v Česku, ale také na americkém, německém, rakouském a polském trhu.

O společnosti

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, v roce 2016 oslavila 20 let na českém trhu. S více než šesti miliony mobilních zákazníků je jedničkou na českém mobilním trhu. T-Mobile je ale především integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení nejen pro firmy. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti a špičkové inovace v oblasti technologií.

T-Mobile Czech Republic, zakládající člen národní sítě UN Global Compact v České republice, klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz, www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů).