Vylepšený Kaspersky Endpoint Security Cloud nabízí více bezpečnostních funkcí a nově ochrání i mobilní zařízení

9. dubna 2019 – Společnost Kaspersky Lab vydala vylepšenou verzi svého řešení Kaspersky Endpoint Security Cloud – kyberbezpečnostního produktu určeného malým a středním firmám, které vyžadují snadnou správu svého zabezpečení spojenou s výhodami cloudu. Produkt je nově dostupný ve dvou variantách a nabízí jak základní funkce kybernetické bezpečnosti v cloudu, tak i rozšířené možnosti vyhodnocování zranitelností nebo správu bezpečnostních záplat a šifrování. Změnilo se i nastavení licencí, kdy zákazníci k jedné licenci dostanou zdarma ochranu pro dvě mobilní zařízení, díky čemuž Kaspersky Endpoint Security Cloud ochrání zaměstnance jak na pracovišti, tak i na cestách.

Dvě varianty bezpečnostního řešení

Vzhledem k narůstajícímu objemu digitálních firemních procesů firmy čím dál častěji vyžadují škálovatelnost, flexibilitu a jednoduchou správu svého zabezpečení v cloudu. Nový Kaspersky Endopoint Security Cloud (KESC) jim nyní umožňuje vybrat si mezi dvěma variantami, díky nimž přizpůsobí úroveň ochrany svým požadavkům. KESC je dostupný jako software-as-a-service, který umožňuje škálovatelnost.

KESC zahrnuje standardní technologie kybernetického zabezpečení jako je ochrana složek, e-mailu a internetového provozu, firewall, blokování síťových útoků, behaviorální detekce a exploit prevention. Produkt nově zabraňuje škodlivým programům ve zneužívání zranitelností, které se objevují u starších verzí softwarů. To je možné díky funkci vyhodnocení zranitelností (vulnerability assessment), která kontroluje nainstalované aplikace na firemních zařízeních a případně informuje IT administrátory o dostupných záplatách.

Vylepšené řešení je také vybaveno novým patch managementem a funkcí šifrování souborů. Patch management umožňuje administrátorům automaticky provádět aktualizace zranitelných aplikací. Management šifrování posiluje ochranu citlivých firemních dat. Zajišťuje, aby k zašifrovaným datům na zařízeních mimo organizaci nezískal přístup nikdo bez patřičných oprávnění, a to i v případě, že dojde ke ztrátě nebo krádeži daného zařízení.  

Ochrana až pro tři zařízení

Ve dvou pětinách (40 %) malých a středních firem je velmi běžné, že zaměstnanci pracují mimo své stálé pracoviště. Často tak musejí vzdáleně přistupovat do firemních systémů nebo ukládat firemní data na různá zařízení. Kaspersky Endpoint Security Cloud umožňuje firmám jít tomuto trendu vstříc, protože nabízí ochranu pro jeden počítač nebo server a další dvě mobilní zařízení v rámci jedné licence. Firmy tak nemusejí utrácet za více licencí, aby své zaměstnance chránily před kybernetickými hrozbami na všech jejich zařízeních. KESC chrání jak počítače s Windows, Mac OS, tak i chytré mobily a tablety s Androidem a iOS.

Kaspersky Endpoint Security Cloud je uživatelsky přívětivý, jeho instalace ani správa nezabere příliš času. Jednoduchá a intuitivní správcovská konzole je dostupná prostřednictvím internetového prohlížeče na počítači, notebooku nebo tabletu. Zařízení je chráněno ihned po nainstalování bezpečnostního softwaru, protože se automaticky nahraje předkonfigurované bezpečnostní nastavení, což šetří čas IT administrátorů.

Více informací o nových nebo vylepšených funkcích Kaspersky Endpoint Security Cloud se dozvíte na této stránce.

O společnosti Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je mezinárodní společností, která se zabývá kybernetickou bezpečností již více než 21 let. Své rozsáhlé odborné znalosti kybernetických hrozeb využívá Kaspersky Lab při vytváření bezpečnostních řešení a služeb nové generace zaměřených na ochranu podniků, kritické infrastruktury, vládních organizací a uživatelů po celém světě. Portfolio společnosti zahrnuje špičkové zabezpečení koncových bodů a specializovaná bezpečnostní řešení a služby sloužící k ochraně proti sofistikovaným a neustále se vyvíjejícím digitálním hrozbám. Technologie Kaspersky Lab chrání celosvětově více než 400 milionů uživatelů a 270 tisíc korporátních klientů. Více se dozvíte na www.kaspersky.cz.