HTC Vive Pro otevírá portál do světa Hry o trůny

Návštěvníci zetka. budou mít možnost usednout na Železný trůn a prostřednictvím virtuální reality se připojit k boji za Západozemí.

Praha, 15. dubna 2019 – HTC se spojilo s  HBO, aby při příležitosti premiéry závěrečné řady seriálu Hra o trůny umožnili fanouškům bránit Zeď osobně. Zážitek bude po omezenou dobu dostupný nejen v zetku., ale také na showroomu holešovické prodejny Alza. V kavárně zetko. bude navíc k vidění i Železný trůn od společnosti HBO, která za celým seriálem stojí.

Trůn i virtuální zážitek budou v zetku. od úterý 16.4. do čtvrtka 18.4.2019. Zájemci, kteří nestihnou navštívit zetko., se k obraně Západozemí budou moci připojit v holešovické prodejně Alza až do 30.4.2019.

Za hranicí filmového plátna

Virtuální realita umožní fanouškům nejúspěšnějšího seriálu stanice HBO překročit hranici filmového plátna a vstoupit do světa jejich oblíbených hrdinů, který je obklopí. Poprvé tak nebudou pouze čekat, co se odehraje, ale aktivně se do děje zapojí. HTC Vive Pro jim přitom poskytne volnost, špičkový obraz a precizní sledování pohybu rukou.

„Velice nás těší, že si HBO vybralo pro tento zážitek právě systém HTC Vive Pro,“ doplnila obchodní ředitelka HTC pro střední a východní Evropu Petra Razić. „Věřím, že fanoušci při obraně Západozemí ocení nejen špičkový obraz, ale také volnost pohybu.“

Virtuální realita a film

Kromě možnosti nahlédnout do světa seriálu Hra o trůny lze prostřednictvím virtuální reality navštívit i další filmové trháky. V obchodě Viveport naleznou uživatelé například zážitky Star Wars: Trials on Tatooine, Star Wars: Droid Repair, či titul Spider-Man: Homecoming VR. Nejkomplexnější je pak hra Ready Player One: OASIS beta. V ní hráči cestují po různých koutech světa OASIS ze snímku Stevena Spielberga Ready Player One a snaží se dosáhnout nejlepšího skóre ze všech. Zajímavý je i fakt, že proslulý režisér technologii využíval již při natáčení filmu.

O seriálu Hra o trůny

Nejsledovanější seriál v historii HBO a celosvětový televizní fenomén Hra o trůny se vrací se svou osmou a poslední řadou. Epická sága, natočená podle bestsellerové románové řady George R. R. Martina, se odehrává ve fantazijním světě, kde, stejně jako v tom skutečném, žijí ambiciózní muži a ženy, lidé čestní i nečestní. V Sedmi královstvích Západozemí získá ten, kdo usedne na Železný trůn, obrovskou moc. Seriál pojednává o vzestupu a pádu několika rodin, kteří se jí chtěli chopit za každou cenu. Je to příběh o pokrytectví a zradě, ušlechtilosti a cti, dobývání a triumfu. Ve Hře o trůny buď zvítězíte, nebo zemřete.

O systému virtuální reality HTC Vive™

HTC Vive je první komplexní systém virtuální reality společnosti HTC, který je od základu designován pro virtuální realitu v pokojovém měřítku (room-scale VR). Vive přináší, díky nastavitelnému headsetu, dvěma bezdrátovým ovladačům s HD haptickou odezvou a preciznímu snímáním pohybu v rozsahu 360°, ohromující vizuální zážitek a možnost přirozené interakce s virtuálním prostředím. Zároveň systém umožňuje bezdrátové spojeníí s mobilním telefonem a přenos jeho nejdůležitějších funkcí do virtuální reality, stejně jako propojení s reálným světem pomocí vestavěné kamery. Tyto technologie praktickým způsobem zvyšují bezpečnost a umožňují bezstarostné ponoření do virtuální reality, díky kterému hráče virtuální světy zprostředkované systémem HTC Vive pohltí vizuálně, fyzicky i emocionálně. Více informací na www.htcvive.com.