Společenský večer při příležitosti 25 let od založení společnosti EDITEL

V Praze, dne 16. dubna 2019 – Společnost EDITEL letos slaví dvacáté páté výročí od svého založení a při této příležitosti uspořádala 4. dubna 2019 v Art Restaurantu Mánes společenské setkání svých zákazníků, partnerů a zaměstnanců.

Hosté z více než padesáti společností s námi oslavili významné jubileum naší firmy. Slavnostní večer se konal v prostorách restaurace Mánes, jejíž atmosféra dodala večeru slavnostní punc a inspirativní nádech.

Úvodního slova se ujal výkonný ředitel Jan Mrvík, který přivítal zúčastněné a poděkoval jim za to, že přijali pozvání na tuto akci. Ve svém slavnostním proslou shrnul pětadvacetiletou cestu společnosti EDITEL CZ až do dnešních dnů. Slova se v roli moderátora průběžně ujímal produktový manager EDITELu CZ, Svatopluk Vít. Následovalo mj. srovnání pracovního týmu EDITELu v letech 2014 a 2019. Jan Mrvík všem přítomným poděkoval za spolupráci v průběhu 25 let vývoje a růstu společnosti. Po něm si vzal slovo ředitel mezinárodních operací skupiny EDITEL, Tibor Šata s krátkým pohledem na současnost a zároveň výhledem do budoucna. EDITEL již dávno není jen EDI poskytovatelem pro FMCG. Za dobu svého působení se etabloval v mnoha oblastech, např. v bankovnictví, potravinářství, petrochemii, logistice a dnes je, za podpory dceřiné společnosti TELEDIN, také významným hráčem v automobilovém průmyslu. Na závěr si vzal slovo generální ředitel skupiny EDITEL Gerd Marlovits, který ve svém projevu vyzdvihl nezastupitelnou roli EDITELu CZ v rámci mezinárodní skupiny EDITEL Group.

V průběhu večera byl připraven pestrý kulturní program. Hosté měli možnost se pobavit prostřednictvím fenoménu zvaného virtuální realita – a vyzkoušet si chůzi mezi mrakodrapy. Další z možností byla soutěž s virtuálním pivem ve hře s názvem Pivní vychytávka. Pro zachování nezapomenutelných vzpomínek na tento jedinečný večer se mohli přítomní nechat zvěčnit fotoaparátem s tzv. instantní fotografií, známější pod značkou Polaroid.

Během celého večera se všichni hosté symbolicky propojovali pomocí LAN kabelů a vytvořili tak umělecký artefakt „25 let a logo společnosti“. Oficiální program ukončila slavnostně rozkrojením dortu Věrka Sipajdová, která jakožto první zaměstnankyně slavila rovněž 25 let ve společnosti EDITEL. Jako poděkování si odnesla velkou kytici 25 růží a sadu šperků.

Roli moderátora si vyzkoušel kolega z EDITELu Svatopluk Vít a zhostil se jí bravurně. Nápomocen mu byl Lukáš Pavlásek, český komik a finalista soutěže StarDance …když hvězdy tančí 2015. Lukáš navíc představil svoji Stand-up comedy scénku, v níž vystoupil v roli „nového kolegy v EDITElu“.

Bohatý umělecký program zpestřila svým vystoupení herečka a šansoniérka Bára Grafnetrová, která vystudovala pražskou konzervatoř a působila i v divadle Semafor a Divadle Jiřího Grossmana. Nyní hraje muzikálové pohádky v divadle U Hasičů a v divadle Bez Zábradlí, a právě natáčí na TV Prima seriál Krejzovi, kde získala krásnou roli arogantní advokátky. Hra na unikátní klavírní křídlo, na kterém v Mánesu ve 30. letech hrával slavný umělec Jaroslav Ježek, a zároveň i doprovod zpěvačky byl v rukou klavíristy a multiinstrumentalisty Václava Tobrmana. Tobrman patří mezi nejlepší české pianisty, v roce 2014 získal 2. místo v soutěži pianista roku. Nezapomenutelným zážitkem bylo představení LightArt – malování světlem – se speciálním zaměřením na významné milníky společnosti EDITEL, v podání Pavly Šnajdarové. Neodmyslitelnou součástí programu byl i video DJ – Jirka Císař, který hrál známé písničky spojené s videoprojekcí.

EDITEL je předním mezinárodním poskytovatelem služeb v oblasti elektronické výměny dokumentů (EDI, z anglického originálu Electronic Data Interchange), který se specializuje na optimalizaci procesů dodavatelského řetězce. Společnost poskytuje služby klientům v mnoha různých odvětvích. Díky pobočkám v Rakousku (kde firma sídlí), na Slovensku, v Maďarsku a Chorvatsku, a také díky mnoha franšízovým partnerům v dalších zemích Evropy, je EDITEL ideálním obchodním partnerem pro mezinárodní společnosti.

www.editel.cz

www.automotive-edi.cz