Nové gigabitové přepínače NETGEAR s rozšířenou správou

Praha, 25. dubna 2019 – Společnost NETGEAR, globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, uvádí na český a slovenský trh dvojici cenově dostupných firemních přepínačů řady NETGEAR Smart Managed Plus. Novinky nabízejí snadnou instalaci a správu, pět až osm gigabitových ethernetových portů a pokročilé funkce zajišťující optimální výkon firemní sítě.

Malé a střední firmy jsou při svých obchodních aktivitách velmi často závislé na kvalitě firemní sítě. Ta se však v dnešní době potýká s výrazným nárůstem virtualizace a zvýšeným počtem cloudových služeb a aplikací, jako je VoIP, streamování videa či IP monitorování. Moderní přepínače NETGEAR jsou proto vybaveny technologiemi síťové inteligence, které jim pomáhají oddělit hlasové a video soubory od ostatních dat a následně každému z nich přidělit prioritu. To vše bez dodatečných nákladů a pokročilých IT znalostí.

Nové kovové přepínače řady Smart Managed Plus jsou vybaveny pěti (GS305E) a osmi (GS308E) gigabitovými ethernetovými porty a řadou pokročilých funkcí v podobě QoS, VLAN, IGMP snoopingu v1, v2 a v3 či zrcadlení portů. Jejich prostřednictvím jsou schopné reagovat na veškeré požadavky dnešního firemního prostředí a dosáhnout tak optimálního výkonu firemní sítě. Vysoce kvalitní zabezpečení poskytuje kombinace prevence před DoS útoky, loop detekce, kabelové diagnostiky a kontroly v případě bouřky.

Oba přepínače lze jednoduše instalovat, konfigurovat a spravovat prostřednictvím intuitivního webového rozhraní. Snadné a rychlé propojení přepínače s dodatečným zařízením v podobě pracovní stanice, datového úložiště či tiskárny umožňuje funkce plug-and-play. Přepínače pokrývá rozšířená tříletá hardwarová záruka a technická podpora poskytována po dobu 90 dnů od zakoupení produktů.

Cena a dostupnost

Přepínače NETGEAR GS305E a GS308E jsou již v prodeji v síti obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučené koncové ceny 820 korun/32 euro a 1 100 korun/43 euro.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání. Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 45 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NETGEAR a www.facebook.com/netgearczask.