Havířov po roce opět rozzáří Živá Hlavní

Havířov, 15. 5. 2019 – Po obrovském úspěchu loňského ročníku se společnost RESIDOMO rozhodla v centru Havířova znovu uspořádat projekt pod širým nebem s názvem Živá Hlavní. Tento pátek 17. května se Hlavní třída promění v pulzující tepnu. Návštěvníci si užijí promenádu slev i výhod v atmosféře unikátního pouličního programu.

Pět desítek obchodů, kaváren a restaurací na Hlavní třídě a okolí nabídne až padesátiprocentní slevy, zdejší ulice ožijí atrakcemi pro velké i malé návštěvníky. Program začne v šest hodin, bude probíhat až do desáté večerní a do té doby budou otevřeny i obchody, které nabídnou slevy a výhody. Ze Šumbarku až na Dlouhou a Hlavní třídu dopraví zájemce zdarma kyvadlový autobus.

„Loňský ročník akce navštívilo přes pět tisíc lidí. Rozhodli jsme se proto v tomto ojedinělém projektu pokračovat a přispět tak k oživení centra města a k podpoře zdejších podnikatelských aktivit. Velice nás potěšilo, že naše snahy v oblasti společenské odpovědnosti a podpory regionu ocenilo i vedení MS kraje. V rámci Ceny hejtmana kraje za společenskou odpovědnost jsme v kategorii podnikatelských subjektů do 250 zaměstnanců získali druhé místo,“ řekl generální ředitel RESIDOMO Jan Rafaj.

V doprovodném programu je připravena show cirkusáků, klaunů a pouličních muzikantů, vystoupí zpěvák roku 2018 David Stypka nebo finalista českého kola soutěže Eurovision Tomáš Boček. Děti budou mít kolotoče zdarma, na pódiu na náměstí Republiky se představí komik Miloš Knor a písničkář Pokáč. Celkem 48 programových bodů se odehraje na 12 místech na dvou kilometrech Hlavní a Dlouhé třídy.