Hyundai ovládl FIA E-Rally Energy Consumption Cup 2019

Z letošního ročníku Czech New Energies Rallye 2019 (CNER) si posádky startující pod hlavičkou HMCZ odvezly hned čtyři poháry. Závodníci obsadili všechny stupně vítězů ve FIA E-Rally Energy Consumption Cup se dvěma vozy KONA Electric a jedním IONIQ Electric, který měl spotřebu 10,7 kWh na 100 kilometrů a stal se tak absolutním vítězem poháru. Krásné třetí místo získala KONA Electric také v rámci závodu Česká Trophy v ECO Rally.

„Výsledky letošního ročníku Czech New Energies Rallye nás bezesporu velmi těší. U elektromobilů je spotřeba obzvlášť důležitá a je proto velice povzbuzující, že naše automobily tuto kategorii doslova ovládly. Velké poděkování patří všem třem posádkám, které odvedly opravdu skvělou práci a potvrdily kvality našich vozů,“ říká Jan Pohorský, specialista komunikace Hyundai Motor Czech.

Alexander Stricher si společně s Jean-Charlesem Huvellem dojeli pro první místo v celkovém hodnocení FIA E-Rally Energy Consumption Cup a potvrdili tak, že IONIQ Electric právem patří mezi nejhospodárnější a nejčistší automobily současnosti, o čemž svědčí také hodnocení Green NCAP nebo žebříček EcoTest, sestavovaný autoklubem ADAC.

Výborných výsledků dosáhly také oba vozy KONA Electric, za jejichž volanty usedly posádky motoristických novinářů v čele s Ondřejem Běhalem a Jakubem Špačkem. V celkovém hodnocení FIA E-Rally Energy Consumption doplnily stupně vítězů po boku IONIQ Electric. V závodě Česká Trophy v ECO Rally se Ondřej Běhal s modelem KONA Electric zároveň umístil na 3. pozici, což je úctyhodné i s přihlédnutím k premiérové účasti řidiče na podobném závodě.

Modely IONIQ vynikají nebývalou vnitřní prostorností, komfortním podvozkem, bohatou výbavou, dlouhým dojezdem, nízkými provozními náklady i efektním tvarem karoserie, která má koeficient odporu pouhých 0,24, což v praxi znamená, že po sundání nohy z akcelerátoru vůz prakticky nezpomaluje a vy máte pocit, jako byste jeli spíše z kopce než po rovině. V současné době je navíc možné využít od Hyundai akční nabídku Future ECO, která zahrnuje zvýhodnění ve výši 147 000 Kč – 220 000 Kč. Nabídka platí pro IONIQ Electric a IONIQ Plug-in Hybrid a je možné ji kombinovat s dotacemi Ministerstva životního prostředí či Ministerstva průmyslu a obchodu, které mohou ekologické modely zlevnit o dalších 250 000 Kč. Zákazník má tak jedinečnou možnost pořídit si elektromobil již za půl milionu.