T-Mobile přichází s dobrou zprávou pro všechny dataře. Navyšuje objem dat v balíčcích po vyčerpání dat z tarifu a data převádí do dalšího období

Praha, 4. června 2019 − Zákazníci T-Mobile si od pátku 7. června mohou po vyčerpání dat navýšit svůj limit novými jednorázovými dokupy. Vybrat si mohou z nabídky od 60 MB do 10 GB dat. Kromě rozšíření nabídky a zvýhodnění cen přichází operátor také s převodem nevyčerpaných dokoupených dat do dalšího zúčtovacího období. Ta se nově na konci období neruší, zákazník je může vyčerpat v dalším měsíci.

T-Mobile měl doposud pro všechny zákazníky shodnou nabídku pro navýšení datového limitu po vyčerpání základního balíčku. Bez rozdílu tarifu či předplacené karty nabízel 5 objemů s maximálním limitem 1,5 GB, a to vždy s platností do konce zúčtovacího období. Nově si zákazník může vybrat z 8 možností navýšení datového limitu – od 60 MB do 10 GB. „Datové potřeby našich zákazníků jsou různé, v nabídce máme tarify s daty od 0,5 GB až do 60 GB. Stejnou svobodu jsme zákazníkům chtěli dát i v případě, že svá základní data vyčerpají a limit chtějí navýšit,“ říká Michal Podlucký, ředitel řízení segmentu rezidentních zákazníků T-Mobile, a dodává: „Rozhodli jsme se proto nejenom rozšířit nabídku, ale dobitá data také nově převádíme do dalšího zúčtovacího období. Jejich platnost je 30 dní, o nevyčerpaná dokoupená data tak zákazníci nepřijdou. K navýšení datového limitu nebude na rozdíl od konkurence docházet automaticky, zákazník se sám rozhodne, zda si data dokoupí či nikoli.

T-Mobile navyšuje objem dat v těchto balíčcích. Doposud si zákazník mohl zakoupit nejvíce 1,5 GB za 249 Kč, nově si za tuto cenu pořídí 2,5 GB. Cena za 1 GB se v tomto případě snížila o 40 %. V případě balíčku 10 GB za 599 Kč došlo k cenovému poklesu dokonce o 63 %.

Zatímco počet provolaných minut a poslaných SMS se v síti T-Mobile i nadále pohybuje na přibližně stejných číslech, trendem je rostoucí spotřeba datových služeb. Po spuštění Mobil tarifní generace v dubnu 2017, kdy nové tarify přinesly významně více dat, narostla datová spotřeba na dvojnásobek. Zatímco zákazníci s tarify generace Mobil spotřebují 1,9 GB dat za měsíc, v Magentě 1 je oproti tomu průměrná spotřeba mobilních dat až o 50 % vyšší.

Nabídka platí pro všechny rezidentní i firemní zákazníky s tarifem i předplacenou kartou Twist.

Ceník navýšení datového limitu platný od 7. 6. 2019:

Navýšení datového limitu 60 MB 100 MB 300 MB 1 GB 2,5 GB 4 GB 8 GB 10 GB
Cena s DPH 29 39 79 149 249 349 549 599

Operátor připravil zvýhodněnou nabídku také pro studenty. Nabídka navýšení datového limitu pro zákazníky s tarifem Student a Student DATA platná od 7. 6. 2019:

Navýšení datového limitu 1 GB 4 GB 10 GB
Cena s DPH 99 199 299

Více informací o navýšení datového limitu najdete od 7. června na adrese https://www.t-mobile.cz/internet-do-mobilu.

O společnosti

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, v roce 2016 oslavila 20 let na českém trhu. S více než šesti miliony mobilních zákazníků je jedničkou na českém mobilním trhu. T-Mobile je ale především integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení nejen pro firmy. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti a špičkové inovace v oblasti technologií.

T-Mobile Czech Republic, zakládající člen národní sítě UN Global Compact v České republice, klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz, www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů).