Nové tváře v představenstvu ABSL

Na výročním setkání členů asociace ABSL bylo zvoleno nové představenstvo této oborové organizace, která v České republice sdružuje společnosti z oblasti podnikových služeb, podporuje jejich rozvoj, sdílí know-how a usnadňuje vstup nových investorů na český trh. Prezident asociace, Ota Kulhánek, i její ředitel, Jonathan Appleton, ve svých rolích zůstávají i v dalším období. Spolu s nimi v představenstvu zasedne 9 zástupců významných firem působících v oboru, který dnes zaměstnává přes 100 tisíc kvalifikovaných lidí a dále dynamicky roste.

Do představenstva zvolila stovka členů asociace ABSL tři nové tváře. Z původní sestavy zůstává v novém představenstvu šest expertů.

Novými členy jsou:

Adam Kiwalski, ředitel divize Business & Solutions společnosti Siemens Global Business Services, je zkušeným profesionálem oboru podnikových služeb. Za více než 15 let svého působení v oboru řídil Adam celou řadu globálních transformačních a digitalizačních projektů. Díky svým zkušenostem také poskytoval konzultační služby četným 

korporacím. V rámci své nové role v ABSL se chce zaměřit na zvyšování kvality poskytovaných služeb, vzdělávací aktivity a projekty digitalizace. 

Sergei Holmeskis, ředitel Deutsche Telekom Services, přichází do představenstva ABSL s cílem podpořit sdílení znalostí a zkušeností mezi členy a zdůraznit význam inovaci a rozvoje oboru. Ve společnosti Deutsche Telecom působí již od roku 2011 a doposud vystřídal několik mezinárodních rolí, ať už šlo o Roaming, HR či podnikové služby. V roce 2016 stál u založení evropského centra podnikových služeb Deutsche Telekom v Brně.

Petr Nasadil, ředitel ČEZ korporátní služby, přináší do představenstva ABSL celou řadu zkušeností z oblasti transformace, řízení lidí a úspěšných projektů souvisejících se zvyšováním výkonosti, snižováním nákladů a optimalizací procesů. V rámci své činnosti v představenstvu ABSL chce zvyšovat povědomí o ABSL a rozvíjet její aktivity v ostravském regionu tak, aby ABSL byla vyhledávanou profesní platformou pro networking a sdílení znalostí a trendů v oblastech středisek sdílených podnikových služeb.

V představenstvu i v dalším dvouletém období zůstávají:

Radka Bellissimo je ředitelkou společnosti Jarden Business Services Group ze skupiny Newell Brands. Disponuje bohatými zkušenostmi z oblasti podnikových služeb, outsourcingu podnikových procesů i konzultačních služeb a svou činností v představenstvu ABSL se snaží přispět k rozšíření povědomí o možnostech kariéry v podnikových službách, a to i pro uchazeče o práci na zkrácený úvazek. K nim patří například ženy po mateřské či rodičovské dovolené, které hledají možnost znovurealizace, ovšem ve formě, která by jim umožňovala skloubení pracovního a soukromého života. Stejně tak se chce zasadit o propagaci oboru u kandidátů, kteří jsou v procesu změny kariery a dosud o práci v podnikových službách neuvažovali.

Simona Benešová řídí transformační projekty ve skupině BlueLink, dceřiné společnosti Air France. Má více než 20leté zkušenosti s řízením sítě produkčních center po celém světě a zajímá se o využívání exponenciálních technologií a hledání synergií mezi rozvíjením potenciálu lidí a implementací nových nástrojů, které lidské možnosti rozšiřují. V ABSL zůstává věrna své roli „ambasadora budoucí zákaznické zkušenosti“, inspiruje a podporuje inovace a zaměřuje se na rozvoj multikulturního a inspirativního pracovního prostředí.

Jaromír Staroba je ředitelem centra mezinárodní logistiky AB InBev se sídlem v Praze. Ve společnosti působí již od roku 2006 a může nabídnou celou řadu zkušeností z oboru podnikových služeb, personalistiky i logistiky. Svou činností v představenstvu ABSL se snaží přispět v otázkách snadnější dostupnosti pracovní síly a zlepšování právního prostředí týkajícího se HR.  

Cílem Františka Havla v představenstvu ABSL je zvyšování povědomí sektoru globálních center služeb v ČR, propagace důležitosti klíčových dovedností, jakými je např. obchodní partnerství (tzv. best-in-class business partnership) a oslovení kvalifikovaných profesionálů a nadaných absolventů. František nabízí bohaté zkušenosti z více než 17letého působení v oboru globálních podnikových služeb. Zabýval se jak zlepšováním efektivity procesů, tak i zvyšováním kvality poskytovaných služeb v IT/telekomunikacích, financích a HR. Dnes působí v globálním centru služeb společnosti Novartis v Praze na pozici NGSC Prague Strategy & Operations manager.

Roman Pavloušek disponuje mnohaletými zkušenostmi ze segmentu podnikových služeb, stejně jako z oblasti auditorské a konzultační činnosti. Vede finanční centrum Atlas Copco, která patří k zakládajícím členům ABSL. Romanovým cílem je podpora aktivnějšího sdílení best practices mezi jednotlivými členy ABSL stejně jako podpora profesionálního rozvoje zaměstnanců segmentu podnikových služeb, a to především na Brněnsku, kam je situována třetina všech center fungujících v České republice.

Jan Skoták se ve své roli v představenstvu ABSL zaměřuje na propagaci segmentu podnikových služeb v regionu jižní Moravy, na spolupráci s lokálními autoritami, jako jsou obce či školy, a na rozšíření působnosti ABSL do oblasti IT a IT služeb. Jan Skoták působí jako ředitel regionálního centra Infosys v České republice, které rovněž patří k zakládajícím členům asociace ABSL.

„Mám radost, že naše nové představenstvo má velkou chuť posunout český segment podnikových služeb zase o krok dál,“ uvedl ředitel ABSL Jonathan Appleton a dodal: „Před námi je období velkých změn souvisejících s digitalizací, zaváděním robotizace, rozšiřováním záběru center a zvyšováním odbornosti našich lidí, proto jsou náměty na nové projekty, které by inspirovaly náš obor a sdílely zkušenosti, více než vítány. Velký kus práce nás čeká i na poli propagace oboru v očích českých i zahraničních expertů.“

O ABSL

ABSL (Association of Business Service Leaders in the Czech Republic) je organizace sdružující společnosti působící v segmentu sdílených podnikových služeb v České republice. Jde o obor, který zaměstnává již přes 100 000 kvalifikovaných lidí a každoročně dynamicky roste. ABSL vznikla v roce 2013 s cílem podporovat společnosti z oblasti podnikových služeb, sdílet best practises a pomáhat s rozvojem aktivit svých členů i jiných subjektů působících v tomto segmentu. Zároveň ABSL poskytuje podporu zahraničním investorům, kteří chtějí v ČR zřídit svá centra podnikových služeb. Více informací naleznete na www.absl.cz.