Pojistit celou rodinu na dovolenou jde i s jednou kreditkou

Před rodinnou dovolenou často řešíme na poslední chvíli cestovní pojištění. Vedle návštěvy pojišťovny jde využít i elegantnější možnost pojistit se online prostřednictvím kreditní karty.

Pojištění se přitom nevztahuje jen na držitele karty, ale i na spolucestující rodinné příslušníky, tedy například manžela či manželku, partnera nebo děti do 18ti let. Zákazník navíc díky smlouvě banky s pojišťovnou získá zpravidla nižší cenu pojištění.

Například Raiffeisenbank nabízí cestovní pojištění ke všem typům platebních karet. Cena závisí na konkrétní kartě a není závislá na počtu pojištěných. Za jeden poplatek je tak pojištěná celá rodina.

Poplatek standardně vyjde na 89 korun měsíčně, ale u některých karet je zdarma, například u Debit MasterCard GOLD. Sjednané cestovní pojištění k platební kartě automaticky přechází i na obnovenou kartu. Klient tedy nemusí pojištění znovu aktivovat.

Nadstandardní asistenční a právní služby

„Cestovní pojištění nabízí krytí veškerých základních rizik běžných zahraničních cest. Pojištění zahrnuje nadstandardní asistenční a právní služby, včetně finanční pomoci.
V rámci pojištění jsou automaticky pojištěny také rekreační a zimní sporty mimo nebezpečných sportů,“ říká mluvčí Raiffeisenbank Petra Kopecká.

Cestovní pojištění jde sjednat i jako samostatný produkt, a to na kterékoli pobočce Raiffeisenbank, online pak přímo na stránkách partnera banky, pojišťovny Uniqa.

Praktické je i pojištění v případě zneužití platební karty. Pro debetní karty je za 15 Kč měsíčně. Pro kreditní karty banka nabízí balíček pojištění Komfort, který obsahuje pojištění prodloužené záruky, garanci nejnižší ceny, pojištění zakoupených věcí, pojištění zneužití kreditní karty a pojištění osobních věcí.

U kreditních karet Style a Deluxe je zdarma. V případě krádeže nebo ztráty karty v zahraničí by měl klient okamžitě kontaktovat banku a kartu zablokovat.

90 dnů bez úroků

Získání karty nikdy nebylo tak rychlé a jednoduché jako v současné době. Například v případě kreditní karty EASY od Raiffeisenbank stačí vyplnit krátkou online žádost a kurýr kartu doručí do sedmi dnů.

„Nový majitel karty neplatí prvních 90 dní žádné úroky. Karta je vedená zdarma a finanční limit je až 100 000 Kč. Kartu majitel spravuje jednoduše prostřednictvím internetového a mobilního bankovnictví,“ říká Petra Kopecká.