Nové mobilní bankovnictví Raiffeisenbank umožňuje zahraniční platby

Praha 12. června 2019 – Raiffeisenbank spustila novou vylepšenou verzi mobilního bankovnictví. Ta umožňuje platby v eurech do zahraničí, zobrazení PINu platebních karet, možnost on-line aktivace kreditní karty a nabízí chytré zabezpečení.

Do mobilního bankovnictví banka přidala nejen zadání platby v eurech, ale i zobrazení čekajících, provedených, neprovedených zahraničních plateb a plateb k podpisu. Samozřejmostí je také kompletní správa vzorů SEPA plateb. Právě zahraniční platby byly jedním z častých námětů klientů.

Další novinkou je možnost zobrazení PINu debetní a kreditní karty. Tato funkčnost přímo navazuje na změny v procesu distribuce PINů ke kartám a umožňuje tak klientům pohodlné zobrazení PINu v mobilu.

U kreditních karet nově přibyla online aktivace karty a možnost převést si peníze z kreditní karty na běžný účet s rozložením do splátek s výhodnější úrokovou sazbou, než je sazba na kreditní kartě. V detailu kreditní karty se nově objevuje i možnost stažení PDF výpisů.

Vylepšené je i ovládání mobilního bankovnictví. Klienti mají  možnost pomocí tzv. posunutí (swipe) rychle zobrazit seznam dostupných akcí, které je možné provést, například zopakovat platbu nebo ji upravit. V nastavení si uživatel může zvolit, zda se mu v aplikaci bude zobrazovat aktuální nebo disponibilní zůstatek na jeho běžných účtech.

Nová bankovní aplikace také rozšiřuje funkčnost unikátního zabezpečení Promon shield a Antimalware. Pokud vyhodnotí, že uživatel má na svém zařízení nainstalovanou potenciálně nebezpečnou aplikaci, zobrazí mu upozornění se seznamem takových programů a doporučením, aby je odinstaloval.

Nově si bude umět aplikace vyžádat od uživatelů hodnocení na Google Play a App Store.

„Po zadání několika plateb se objeví dialogové okno, které vyzve uživatele k tomu, aby napsali své hodnocení. Věříme, že se nám tak podaří oslovit většinu spokojených uživatelů, včetně našich zaměstnanců,” uvedla mluvčí Raiffeisenbank Petra Kopecká.

Detaily k novinkám najdete zde:
https://www.rb.cz/osobni/ucty/sluzby-k-uctum/nove-mobilni-bankovnictvi

 

Základní informace o Raiffeisenbank a.s.

Raiffeisenbank poskytuje již 25 let široké spektrum bankovních služeb soukromé i firemní klientele v České republice. Banka obsluhuje klienty v síti 130 poboček a klientských center, poskytuje rovněž služby specializovaných hypotečních center, osobních, firemních a podnikatelských poradců. Podle celkových aktiv je Raiffeisenbank pátou největší bankou na českém trhu, která dává práci třem tisícovkám zaměstnanců. Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International AG (RBI).