Představujeme hybridní instantní fotoaparát instax mini LiPlay

FUJIFILM Corporation (President: Kenji Sukeno) oznamuje uvedení hybridního instantního fotoaparátu instax mini LiPlay (dále jen LiPlay), který pracuje s instax mini filmem o velikosti kreditní karty. LiPlay je novým přírůstkem do řady instantních fotoaparátů instax, díky nimž si můžete užívat ihned vytištěných fotografií. Tělo fotoaparátu je zatím nejmenší a nejlehčí v celé historii fotoaparátů instax a zaručuje tak snadnou přenositelnost fotoaparátu. Fotoaparát je navíc vybaven novými funkcemi jako např. Sound funcition*1 (Záznam zvuku), která pomocí QR kódu*2 vytištěného na fotografii předá hlasovou zprávu nebo jiný zvukový záznam. Další novou funkcí je Direct print*1 (Přímý tisk), který umožňuje skrz LiPlay tisknout snímky z vašeho smartphonu.

Fujifilm současně oznámil uvedení nového instax mini filmu CONFETTI a instax Square filmu Star-illumination, který bude k dostání ve dvou designech dodávajících vašim fotografiím kreativní nádech.

Instax obecně

Instatní fotoaparát instax byl na trh poprvé uveden v roce 1998. V Japonsku se těmto fotoaparátům ‚Cheki‘ a těší se zde popularitě již přes 20 let. Dnes se prodávají ve více než 100 zemích po celém světě a počet prodaných instaxů celosvětově dosahuje 45 milionů kusů. Fotaparáty si oblíbila především generace, která se již narodila do digitálního věku. Fotoaparát si zamilovali v období dospívání a rané dospělosti jako komunikační nástroj, o kterém říkají: „Sdílet vzácné okamžiky mého života na tištěných fotografiích je zábava. Když kamarádům dávám tištěnou fotografii, naplňuje mě pocit skutečného propojení s nimi.“

Instax mini LiPlay

Nový LiPlay je hybridní instantní fotoaparát, který umožňuje prohlížet si fotografie přímo na fotoaparátu díky LCD obrazovce a vybrat si tak snímky, které chcete vytisknout. Pomocí funkce Sound function zaznamenáte až 10 sekund zvukové stopy. Funkce převede audio data do podoby QR kódu, který se vytiskne na fotografii. Zvukový záznam přehrajete*3 po naskenování vytištěného QR kódu smartphonem*4. Fotografii tak můžete doplnit o popis zachycené scény nebo o zvuk. Fotoaparát disponuje i funkcí Direct Print, která přenáší fotografie zachycené vaším smartphonem do fotoaparátu k tisku. Můžete tak jednoduše LiPlay využít jako tiskárnu, vytisknout vaše oblíbené snímky zachycené smartphonem na instax film a sdílet je s vašimi přáteli. Fotoaparát disponuje i funkcí Remote Shooting (Dálková spoušť), díky níž snadno vyfotíte skupinovou fotografii. Stačí použít váš smartphone, kterým aktivujete závěrku i když budete stát mimo dosah fotoaparátu.

Fotoaparát se pyšní štíhlým tělem a stylovým designem. Díky kompaktnímu a lehkému tělu se snadno drží. Tlačítka, kterými se ovládají základní funkce jako spoušť nebo Sound function jsou snadno dostupná a umožňují tak pohotové ovládání fotoaparátu. Zvláštní pozornost byla věnována textuře povrchu fotoaparátu. Fotoaparát bude dostupný ve třech barvách, každý s jinou povrchovou úpravou – embosovanou, nebo s hladkým povrchem.

Fujifilm bude i nadále rozšiřovat svět instantních fotoaparátů „instax“, díky nimž okamžitě vytisknete pořízené snímky.

Informace o produktu

  1. Název produktu
  2. Hybridní instantní fotoaparát instax mini LiPlay
  3. Instax mini film CONFETTI
  4. Instax Square film Star-illumination
  5. Datum uvedení na trh

14. června 2019

  1. Cena

4 399 Kč

  1. Hlavní funkce
  2. instax mini LiPlay
    1. Nejmenší a nejlehčí instantní fotoaparát s hybridní technologií v dějinách série instax. LiPlay je snadno přenosný hybridní instantní fotoaparát, který disponuje i digitální technologií. Fotoaparát je vybavený zadním LCD displejem o velikosti 2,7“. Uživatel si tak může prohlédnout vyfotografované snímky a vybrat si ty, které vytiskne. Fotoaparát nabízí funkci úpravy jasu, která vychází z kompenzace expozice, a k tomu šest filtrů pro úpravu fotografií, např. sépie, monochromatické filtry, které vytváří různé efekty.
    1. Funkce záznamu zvuku vám umožní nahrát až 10 s dlouhou zvukovou stopu. Audio data jsou převedena na QR kód a vytištěna na vaší fotografii. Naskenujte QR kód pomocí QR kód čtečky na vašem smartphonu a přehrajte si zvukovou zprávu. Vytištěná fotografie s nahranou zprávou vám umožní sdělit vaše pocity osobě, která fotografii dostane. Zachycený okamžik bude zároveň ještě více nezapomenutelný. Nebo zkuste např. vyfotit pláž a zaznamenat zvuk vln. Vytvoříte tak fotografii, která vám bude připomínat zachycenou situaci. Vzpomínky na vzácné okamžiky tak zůstanou stále svěží.
    1. S funkcí Direct print vytisknete fotografie pořízené vaším smartphonem. Pomocí funkce Bluetooth*5 přenesete snímky uložené ve vašem smartphonu do fotoaparátu a vytisknete je. Fotografie můžete před přenosem zvětšit nebo otočit.
    1. S funkcí Dálková spoušť fotíte i když stojíte mimo dosah fotoaparátu. Tato funkce vám umožní spustit závěrku pomocí smartphonu i když se nacházíte mimo dosah fotoaparátu. I na dálku pořízené fotografie může ihned vytisknout. Tato funkce je vhodná především pro skupinové fotografie nebo když chcete dosáhnout dynamického efektu a pořizovat snímky z vysoko nebo nízko posazených úhlů.
    1. Široká škála designů rámečků fotografií. Fotoaparát disponuje deseti předvolbami rámečků, které si můžete zvolit během nebo po fotografování. Vloží se do fotografie ještě před jejím vytisknutím. Stáhněte si zdarma instax mini LiPlay aplikaci pro váš smartphone a užijte si zábavu s 20 dalšími designy rámečků. Budete tak moci vybírat z celkem 30 rámečků.
    1. Designové tělo fotoaparátu. Zeštíhlený tvar těla fotoaparátu doplňují různé povrchové úpravy – každá pro jednu ze tří barevných variant. Povrch varianty Stone White se podobá kamennému povrchu, který vznikl nánosem vrstvy speciálního spreje. Tělo fotoaparátu ve variantě Elegant Black se pyšní embosovaným povrchem, který je zajímavý i na pohled. Blush Gold varianta vás oslní jemně třpytivou povrchovou úpravou. Prémiový vzhled fotoaparátu dodávají použité metalické prvky kolem objektivu.
  1. Nový instax film
    1. Instax mini film CONFETTI
      • Kompatibilní se všemi modely instax mini
      • Barevný metalický rámeček, který vašim fotografiím přidá na nápaditosti
      • 10 snímků v balíčku
    2. Insax Square film Star-illumination
      • Kompatibilní se všemi modely instax Square
      • Elegantní design imitující noční oblohu s barevnými hvězdami, díky němuž budou vaše fotografie maximálně stylové
      • 10 snímků v balíčku

*1: Abyste mohli použít funkce Sound function a Direct Print, musíte mít na vašem smartphonu nainstalovanou  aplikaci instax mini LiPlay, která je ke stažení zdarma.

*2: QR kód je registrovanou značkou Denso Wave Inc.

*3: Zaznamenaná audio data jsou uložená po dobu jednoho roku od okamžiku, kdy jsou společně s příslušnou fotografií nahraná na server prostřednictví speciální aplikace pro smartphone

*4: Ke čtení QR kódu potřebujete smartphone s funkcí skenování QR kódů

*5 Bluetooth® ochranná známka a logo jsou registrovanou značkou Bloetooth SIG, Inc. FUJIFILM Corporation používá tyto známky na základě licenční smouvy.