Sygic uvádí Dashcam další generace pro svou mobilní navigaci

Chytrá alternativa k hardwarovým palubním kamerám využívá výhody špičkové kamery chytrého telefonu a optického senzoru umožňující vytvářet videa v HD rozlišení, díky kterým má řidič k dispozici průkazní materiál v případě nehody

BRATISLAVA, 13. června 2019 –  Sygic, který je již více než 25 let předním světovým dodavatelem navigací, představil novou verzi chytrého doplňku v oblasti mobility – Dashcam pro svou vlajkovou GPS navigaci. Tato novinka se pyšní několika novými vlastnostmi, mezi které patří přepracovaný uživatelský komfort a provedení, nahrávání zvuku a nová nastavení kvality videa a délky trvání jednoho klipu.

„Tento doplněk pro naši Sygic GPS Navigation přináší potřebný klid pro všechny řidiče, kteří nevlastní hardwarovou palubní kameru, a také pro časté uživatele sdílených vozů nebo vozů z autopůjčoven. V případě nehody máte zálohu ve svých rukou,“ uvedl Lukáš Dermek, produktový manažer Sygic.

Nová verze Dashcam přichází s celou řadou dalších bezpečnostních prvků, jako je například automatické uložení v případě nehody, když akcelerometr v chytrém telefonu detekuje prudké zvýšení gravitační síly, automatické spuštění záznamu aktivované pohybem vozu a překryv videa ukazující datum, čas, rychlost a název ulice v záznamu. Chytrý doplněk rovněž dokáže nahrávat záznamy na pozadí, když je na chytrém telefonu zobrazena navigace.

„Dashcam nevyžaduje instalaci žádného dalšího hardwaru a zároveň má vlastnosti špičkového hardwaru, mezi které patří akcelerometr, senzor kamery a přesný modul GPS, který je součástí vašeho telefonu a není osazen ve většině samostatných palubních kamer dostupných na trhu s autopříslušenstvím,“ vysvětlil Dermek.

Verze doplňku Dashcam pro Sygic GPS Navigation je součástí poslední aktualizace pro iOS a Android.

O SYGIC

Společnost Sygic, která byla založena v Bratislavě roku 2004, je zařazena do žebříčku nejrychleji rostoucích společností Deloitte Fast 50 a stala se první společností nabízející navigační systémy pro iPhone a druhou pro Android. S více než 200 milióny unikátních uživatelů GPS aplikace od Sygic v současnosti stojí v čele globálních navigací pro odvětví automobilového průmyslu a cestování.