Mistrovství světa v lukostřelbě 2019 bylo zahájeno v Nizozemí

  • Mistrovství světa v lukostřelbě 2019 (Hyundai World Archery Championship) se koná v nizozemském městě ‘s-Heterogenbosch a slavnostně přivítalo historicky největší počet účastníků
  • Hyundai poskytl flotilu vozidel sportovcům a organizátorům a veřejnosti nabízí příležitost vyzkoušet si kromě lukostřelby také oblíbené modely Hyundai

Tento týden bylo v nizozemském městě ‘s-Heterogenbosch zahájeno Mistrovství světa v lukostřelbě 2019 (Hyundai World Archery Championship), které patří mezi největší a nejprestižnější lukostřelecké turnaje na světě.

Letošní turnaj se koná od 10. do 16. června ve městě s neformálním označením Den Bosch, a to za podpory společnosti Hyundai Motor Company, která je od roku 2016 oficiálním hlavním sponzorem mistrovství světa v lukostřelbě.

O nejcennější a nejprestižnější tituly v lukostřelbě se uchází 610 nejlepších lukostřelkyň a lukostřelců, reprezentujících 92 zemí z celého světa. Letošní turnaj se tak může pochlubit největší účastí ve své historii. Kromě toho je také oficiální kvalifikací pro Letní olympijské hry 2020 v Tokiu.

Hyundai poskytl organizátorům mistrovství světa v lukostřelbě flotilu oblíbených modelů Tucson, i30 kombi a i30 Fastback. Automobily slouží k přepravě sportovců a členů národních týmů, oficiálních představitelů a významných hostů, čímž přispívají k hladkému průběhu celé sportovní akce. Společnost nabízí návštěvníkům možnost vyzkoušet si lukostřelbu ve vyhrazené zóně, v níž jsou vystaveny populární vozy Hyundai i30 Fastback N a i30 N Line.

Padesáté mistrovství světa v lukostřelbě, Hyundai World Archery Championship, je největší v historii tohoto turnaje. Počet účastníků poprvé překročil hranici 600 a mnoho z nich bude bojovat o svou účast na Letních olympijských hrách 2020 v Tokiu,“ řekl prezident Světové lukostřelecké federace Dr. Uğur Erdener. „Těšíme se, že tento týden budeme z města ‘s-Hertogenbosch sdílet s celým světem radostné nadšení z našeho sportu a obdivovat mimořádný talent a dovednosti nejlepších lukostřelců.

Hyundai Motor Company, včetně dceřiných společností Hyundai MOBIS a Hyundai Steel, dlouhodobě a intenzivně podporuje lukostřelbu, a to jak v Koreji, tak i v zahraničí. Hyundai sponzoruje Korejskou lukostřeleckou federaci od roku 1985. Sportovcům pomáhá nejen předáváním poznatků sportovní vědy, ale také poskytováním nejmodernějšího vybavení.

Ženský lukostřelecký tým Hyundai MOBIS a mužský lukostřelecký tým Hyundai Steel patří mezi světovou špičku a sehrály zásadní roli v rozvoji lukostřeleckého sportu v Koreji. Z týmu Hyundai Steel vzešli olympijští vítězové Ku Bonchan (Rio de Janeiro 2016) a Oh Jin Hyek (Londýn 2012).

Mistrovstvím světa v lukostřelbě pokračuje naše podpora jednoho z největších mezinárodních sportovních turnajů, která nám umožňuje komunikovat s fanoušky z celého světa,“ řekl Wonhong Cho, výkonný viceprezident divize pro styk se zákazníky ve společnosti Hyundai Motor. „Hyundai Motor upřímně přeje úspěch všem účastníkům a i nadále štědře podporuje rozvoj a šíření lukostřeleckého sportu na celém světě.

Hyundai prodloužil v lednu 2019 partnerství se Světovou lukostřeleckou federací o další tři roky. Společnost si v rámci prodloužené smlouvy ponechává práva titulárního sponzora několika prestižních soutěží: světového poháru v lukostřelbě (Hyundai Archery World Cup) v letech 2019, 2020 a 2021, jakož i v dvouletém intervalu pořádaného mistrovství světa v lukostřelbě (Hyundai World Archery Championship) v letech 2019 a 2021.

Ve snaze o vylepšování komunikace s fanoušky spustil Hyundai instagramový účet @hyundai.sports, na němž zveřejňuje jedinečné příspěvky ze světa sportovních disciplín a týmů, které sponzoruje.