Kuki ve spolupráci s Cleverlance přináší do České republiky IPTV aplikace pro AppleTV

Praha, 18. června 2019 – Česká technologická společnost Cleverlance vyvinula aplikaci pro významné poskytovatele internetu a chytré televize Smart Comp. a.s. a Planet A., a.s. Tyto společnosti stojí za značkami Netbox, A1M a Kuki a společně poskytují služby statisícům zákazníků.

2019-06-18 18_33_13-Window.png

Cleverence vyvinula aplikace IPTV Kuki pro platformu AppleTV a operační systém iOS. Cílem inovace chytré IPTV Kuki je dlouhodobé vylepšování služby tak, aby přinášela zákazníkům maximální komfort v oblasti přístupu k televiznímu obsahu. Koncept služby Kuki tak byl s novou generací zcela přepracován.

Důraz je nyní kladen zejména na co nejjednodušší zpřístupnění různorodého televizního obsahu. Uživatelé si nyní mohou jednoduše vyhledat svůj oblíbený pořad, který již běžel v televizi, a podívat se na něj. Kromě toho Kuki nabízí i jednoduchý přístup k dalšímu televiznímu obsahu, jako jsou seriály či filmy. Díky spolupráci Kuki a Cleverlance tak do České republiky přichází IPTV aplikace pro AppleTV.

“Víme, že v oblasti našeho podnikání je inovace a schopnost jít s nejmodernějšími technologiemi klíčová pro vnímání zákazníka a jsme proto rádi, že se nám daří ve spolupráci s Cleverlance být špičkou na trhu s podporou všech platforem včetně AppleTV.” říká Marek Bukal, vedoucí vývoje Kuki.

“Se společností Smartcomp jsme měli jedinečnou možnost v praxi uskutečnit náš návrh architektury nezávisle na cílovém zařízení a platfomě. Řříká se tomu tzv. Clean Architecture. Jinými slovy aplikace pro iPhone a Apple TV jsme napsali takovým způsobem, že 85 % zdrojového kódu (vnitřní logiky) je totožných pro obě dvě a jen zbylých 15 % (uživatelské rozhraní) pro každou aplikaci zvlášť. V případě, že bychom chtěli aplikaci vytvořit pro macOS, bylo by nutné dopsat pouze další rozhraní (UI) pro tuto platformu a zapojit ho do hotového jádra aplikace.” dodává ke spolupráci Milan Mitošinka, Head of Mobile Products & Solutions v Cleverlance.  

O Smart Comp a.s:

Společnost SMART Comp. a. s. je provozovatelem telekomunikační optické sítě NETBOX®  ve městech Brno, Praha, Jihlava, Havlíčkův Brod, Olomouc, Zlín a Opava. Nabízí rychlost připojení k internetu až 100 Mb/s bez omezení stažených dat. Díky své koncepci poskytuje síť NETBOX® spolehlivou triple-play službu (internet, IPTV a VoIP). Služby NETBOX® jsou dostupné pro více než 100 000 domácností a firem. 

O Cleverlance Enterprise Solutions:

Společnost Cleverlance je přední český dodavatel IT služeb a komplexních softwarových řešení včetně mobilních aplikací zejména v oblastech financí, telekomunikací, automotive a veřejné správy. Cleverlance vznikla v roce 2000 a dnes tvoří její tým více než 800 specialistů se znalostmi v oblastech obchodních konzultací a analýzy, návrhu, vývoje a implementace informačních systémů a mobilních aplikací (včetně aplikací pro virtuální a rozšířenou realitu), projektového řízení, testování a QA, informační bezpečnosti, technické podpory a kompletního outsourcingu informačních systémů.