Axis uvádí unikátní aplikaci pro dynamické maskování. Chrání soukromí při videodohledu

Detailní videodohled a zároveň maximální soukromí lidí v záběrech. Tento problém nyní pomůže vyřešit unikátní aplikace AXIS Live Privacy Shield, jediný videoanalytický software pro kamery na trhu, který zaručí maskování pohybu osob a objektů v reálném čase v celém zorném poli kamery, a to i při plné snímkové frekvenci. Toto řešení je vysoce spolehlivé a cenově efektivní. Analytický software běží přímo ve vybraných modelech kamer Axis, takže nejsou potřeba žádné drahé servery a vše se dá jednoduše spravovat.

AXIS Live Privacy Shield porovnává živý obraz z kamery se zadanou scénou pozadí a aplikuje podrobnou a dynamicky se měnící transparentní masku na oblasti, kde se v obrazu dějí změny. Jinými slovy, pohybující se osoby a objekty se objeví na obrazovce jako prázdné (transparentní) obrysy na obrázku pozadí. Celý tento proces je rychlejší než mrknutí a umožňuje efektivně dodržovat pravidla a regulační požadavky v oblasti ochrany soukromí a osobních údajů.

Standardně se používá dynamické maskování na celé zorné pole kamery, ale pokud je to nutné, můžete si snadno nastavit zóny bez maskování, například aby se na dopravníkovém pásu zobrazovaly pohybující se objekty. Systém lze nakonfigurovat tak, aby poskytoval také samostatný videostream bez dynamického maskování, který by mohli autorizovaní uživatelé využít při řešení nějakého incidentu. Můžete si také vybrat automatickou obnovovací frekvenci pozadí, úroveň podrobností kontur transparentních masek a počet snímků za sekundu.

Řešení AXIS Live Privacy Shield je vhodné pro vzdálený videodohled nebo záznam videa na místech, kde je problematické provádět jakékoliv jiné monitorování v souvislosti s pravidly nebo regulačními požadavky na ochranu soukromí. Je vhodný například pro monitorování výrobních, technologických nebo logistických procesů, kde je důležité sledovat samotný proces, a ne lidi. Další potenciální oblasti využití jsou např. při aplikacích v maloobchodě, ve zdravotnictví, školství a ve vládních institucích.

Hlavní výhody:

  • Zajistí ochranu soukromí
  • Spolehlivé dynamické maskování v reálném čase při vysokých snímkových frekvencích
  • Cenově efektivní, vysoce výkonné řešení při lokální instalaci
  • Jednoduchá instalace, konfigurace a správa
  • Pro vnitřní použití s ​​dobrým a stabilním osvětlením

AXIS Live Privacy Shield je dostupný pro kompatibilní modely kamer Axis prostřednictvím sítě partnerů ve vybraných evropských zemích.

O společnosti Axis Communications

Společnost Axis nabízí inteligentní bezpečnostní řešení, která vedou k chytřejšímu a lépe chráněnému světu. Axis je největší světový dodavatel na trhu IP kamer a působí jako hybná síla v tomto odvětví tím, že průběžně uvádí inovativní síťové produkty založené na otevřené platformě. S pomocí globální sítě partnerů tak přináší svým zákazníkům vysokou hodnotu.

Axis si zakládá na dlouhodobých vztazích se svými partnery, kterým poskytuje na stávajících i na nových trzích jak průlomové síťové produkty, tak i své znalosti.

Axis má více než 2.700 vlastních zaměstnanců ve více než 50 zemích na celém světě a spolupracuje s globální sítí více než 90.000 partnerů. Axis je společnost založená v roce 1984 se sídlem ve Švédsku. Je zalistována na burze NASDAQ Stockholm pod značkou AXIS. Více informací o společnosti Axis najdete na naší webové stránce www.axis.com.