Data sledovanosti a Vyhledávání Seznam.cz k včerejší demonstraci na Letné

Zpravodajství Seznam.cz nabídlo divákům prostřednictvím Televize Seznam a webu Seznam Zprávy více než tříhodinový živý přenos ze včerejší demonstrace na Letné. Podle Jakuba Ungera, ředitele divize Zpravodajství a TV, se jednalo o nejnáročnější vysílání v historii Televize Seznam, které siterestricky naladilo 216 000 diváků. Na online obsahových službách Televizeseznam.czSeznamzpravy.czNovinky.cz pak živý video stream událostisledovalo 348 000 lidí. K přenosu bylo využito deset kamer, dron a koš zavěšený na padesátimetrovém jeřábním ramenu. Pro speciální vysílání bylo kromě studia na Andělu zřízeno i studio na Letné. O signál požádaly dvě z největších mezinárodních zpravodajských agentur, konkrétně AFP a AP, záběry tak jejich prostřednictvím obletěly celý svět, živé vysílání si od zpravodajství Seznam.cz převzala i CNN.

Redakce oslovila 78 poslanců ANO, včetně Andreje Babiše nebo Jaroslava Faltýnka, aby se v neděli zúčastnili vysílání. Nikdo z nich nedorazil. Ve studiu se objevili například Ivan Trojan, Iva Pazderková, Petr Pithart, Daniel Kroupa, Radkin Honzák, generál Petr Pavel, Karel (Kovy) Kovář, Johny Machette či Jindřich Šídlo.

Podle dat Seznam.cz Vyhledávání si informace v souvislosti s demonstrací v období od 20. – 23. 6. 2019 zjišťovaly tisíce lidí. „Uživatelé v souvislosti s touto událostí nejčastěji zadávali hesla jako „demonstrace na Letné“, „demonstrace proti Babišovi“ a „milion chvilek pro demokracii“,“ říká Michal Sedláček, produktový manažer Seznam.cz Vyhledávání. Právě spolek Milion chvilek (pro demokracii) budí u vyhledávajících v posledních měsících rostoucí zájem. Oproti minulé protestní akci se hledanost jeho názvu zvýšila dokonce zhruba o třetinu.

datový tok - celý týdendatový tok - neděle