Nové all-in-one počítače Lenovo přichází na český trh

Praha, 24. června 2019 – Společnost Lenovo přináší na český trh nové modely stolních počítačů typu all-in-one (AIO). Všechny tři novinky spojuje moderní stylový design, vynikající zobrazení a dostatečný výkon pro práci doma či v kanceláři.

Stolní počítač IdeaCentre AIO A340 rozšiřuje řady dostupných zařízení typu All-in-one. Na první pohled zaujme uživatele výrazným vzhledem zahnutého stojanu z oceli, který nejen vypadá dobře ale i elegantně řeší problémy s kabeláží. Displej zabírá 90% plochy díky tenkým rámečkům, má Full HD rozlišení, pozorovací úhel až 178 stupňů a je dostupný s úhlopříčkou necelých 22 nebo 24 palců.

Výkon mu zajistí až osmá generace procesorů Intel Core i5 spolu s volitelnou dedikovanou grafickou kartou AMD Radeon 530. Pro rychlejší práci se soubory i aplikacemi mohou uživatelé zvolit konfiguraci s rychlým M.2 PCIe SSD diskem. Díky široké škále konfigurací a odolné kovové šasi s důmyslným chlazením poslouží Lenovo IdeaCentre AIO A340 jako spolehlivý pracovní stroj pro kancelář či domácí pracovnu.

Kreativní práce vyžaduje komfort při práci a možnost polohovat obrazovku podle potřeby. S počítačem Lenovo Yoga A940 to není žádný problém a ve vaší tvorbě vás již nebude nic brzdit. Polohovatelný displej s rozlišením až 4K a úhlopříčkou 27 palců je totiž díky otočnému pantu možné naklánět až do úhlu 25°. Veškeré grafické práce navíc budou vypadat jako živé díky kombinaci IPS technologie a podpoře HDR formátu Dolby Vision.

Hlavní devízou počítače je speciální rolovací USB kolečko s podporou Adobe Photoshop, Premiere a Illustrator. O bezproblémový chod i těchto náročných programů se postará kombinace procesoru Intel Core i7 8. generace, grafické karty AMD Radeon RX 560 a rychlého SSD disku s kapacitou až 256 GB nebo HDD s kapacitou až 2 TB. Výhodou je i to, že vestavěné přední reproduktory doplňují sekundární reproduktory s Dolby Atmos zabudované přímo pod displejem, takže jakákoliv pozice monitoru netlumí zvuk.

Zařízení typu all-in-one získávají na popularitě především díky své prostorové úspornosti. Ta je velkou předností také u modelu IdeaCentre AIO 730s, jehož displej má tloušťku pouhých 7 milimetrů. Samotná zobrazovací plocha má úhlopříčku 23,8 palců, IPS technologii pro živé a jasné barvy a je možné jí doplnit volitelnou technologií Advanced In-Cell Touch (AIT).

Až osmou generaci procesorů Intel Core i7 doplňuje široká škála možných komponent pro optimální výkon. Uživatelé si mohou vybrat volitelnou dedikovanou grafickou kartu AMD Radeon 530, PCIe SSD úložiště s kapacitou až 256 GB nebo kapacitní až 2TB HDD či volitelnou operační paměť Intel Optane pro co nejrychlejší odezvu a snadnou práci se všemi důležitými programy.

Lenovo IdeaCentre AIO A340 je na našem trhu dostupný za cenu od 11 990 Kč s DPH.

Lenovo Yoga A940 bude k dispozici od přelomu července/srpna za cenu začínající na 59 990 Kč včetně DPH.

Lenovo IdeaCentre AIO 730s je dostupný za cenu začínající na 26 990 Kč s DPH.

Pro nejnovější informace sledujte Lenovo na Twitteru www.twitter.com/LenovoCZ nebo na Facebooku: www.facebook.com/lenovocz. Nabídku serverů společnosti Lenovo přinášejí stránky www.thinkserver.cz.

Lenovo, společnost s obratem 43 miliard USD a člen globálního žebříčku Fortune 500, je lídr v poskytování inovativních řešení pro datová centra a spotřebitelských a komerčních technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, síťová řešení a software (včetně řešení ThinkSystem and ThinkAgile), chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz.