Nový OK Smart BOND pro konzervativní klienty

Praha, 18. července 2019 Po roce od založení vlastního investičního fondu pod značkou Broker Consulting SICAV přichází Broker Consulting ve spolupráci s Conseqem s novým podfondem OK Smart BOND. Jedná se o dluhopisový fond určený zejména pro konzervativnější investory s doporučeným investičním horizontem 3 až 5 let.

Portfolio OK Smart BOND disponuje moderním řešením postaveným na indexové správě a základem portfolia jsou dluhopisová ETF. Architektem investiční strategie fondu je, stejně jako u prvního podfondu OK Smart ETF, sesterská společnost MONECO a její ředitel Igor Bielik, přední český odborník na investice a vydavatel časopisu FOND SHOP. Hlavní výhodou nového konzervativního podfondu je nákladovost. Management fee, klíčový prvek nákladovosti, je ve standardní variantě roven 1 % p. a., s možností jej ještě snížit. 

„OK Smart BOND na jedné straně nabízí české státní a korporátní dluhopisy, ale větší část portfolia investuje na globální trhy. České dluhopisy nakupuje fond napřímo, jelikož pomocí ETF to není možné. Naopak v případě globálních trhů OK Smart BOND plně využívá výhod ETF, což mu umožňuje širokou diverzifikaci a nákladově efektivní přístup prakticky na všechny dluhopisové trhy včetně možnosti zařadit do portfolia alternativní nástroje, jakými  jsou třeba tzv. konvertibilní dluhopisy nebo dluhopisy kryté aktivy,“ vysvětluje Martin Novák, hlavní analytik Broker Consulting.

OK Smart BOND je svojí expozicí na konkrétní dluhopisy bezpochyby výrazně bezpečnější a zajímavější investiční příležitost pro ty investory, kteří uvažují o nákupu konkrétních dluhopisů na českém trhu. Jakožto konzervativnější produkt s kratším doporučeným investičním horizontem je plně měnově zajištěn.

„K vytvoření dluhopisového podfondu Broker Consulting SICAV nás vedly dva hlavní důvody. První je obchodně-klientský, kdy jsme dlouhodobě cítili, že na konzervativní straně naší produktové nabídky máme prostor udělat zásadní inovaci ve formě nového ETF indexového řešení. Stále silněji cítíme, že naši klienti poptávají konzervativní investici s cílem primárně ochránit svůj majetek před inflací. To je tedy první důvod. Druhý důvod souvisí s makroekonomickým vývojem, který podle našeho mínění vytváří prostor pro inovativně postavený dluhopisový nástroj,“ uvádí důvody vzniku OK Smart BOND Jiří Šindelář, ředitel investiční divize Broker Consulting.

OK Smart ETF rok poté

V červenci uplyne rok, kdy Broker Consulting SICAV uvedl na trh podfond OK Smart ETF, který přináší při správě financí kombinaci aktivního a indexového přístupu a má dominantní akciovou složku. AUM podfondu k 15. červenci přesahuje 370 milionů korun a dynamicky roste.

„Od začátku tohoto roku si OK Smart ETF připsal zhodnocení více než 9 % netto. Což odpovídá výsledku desetiletého back-testu, který nám ukázal obdobnou hodnotu. Díky revoluční indexové architektuře fondu jeho výkonnost od spuštění překonává i řadu dynamických až dominantně akciových fondů, byť jde zatím o velmi krátké období,“ uvádí Jiří Šindelář.

O společnosti Broker Consulting

Broker Consulting je jednou z největších poradenských společností na českém a slovenském trhu v oblasti financí a realit. Od roku 1998 získala důvěru více než 640 000 klientů. Poskytuje také služby přes 4 000 firmám. Služby společnosti Broker Consulting poskytuje přibližně 1 500 finančních konzultantů ve více než 100 klientských centrech a kancelářích. Společnost přinesla na český a slovenský trh řadu inovací. Jednalo se například o investice do otevřených podílových fondů se zamykáním zisků nebo unikátní produkty  životního dopojištění, které umožňují pojistit smrt a invaliditu za zlomek obvyklých cen. Broker Consulting rovněž ve spolupráci s mBank vytváří síť franšízových poboček pod názvem OK POINT, kterých je aktuálně otevřeno 44. Více na www.bcas.cz a na www.okpointy.cz. Navštivte také náš Facebook a LinkedIN Broker Consulting a Facebook a LinkedIN OK POINTů.