Společnost Accenture se podle zprávy HFS Research stala nejlepším poskytovatelem služeb umělé inteligence Google

Společnost Accenture se zařadila na první místo v žebříčku HFS Research deseti nejlepších firem roku 2019 služby Google AI Services. Ten hodnotil schopnosti poskytovatelů služeb Google AI co se týče jejich nabídky, inovací a zpětné vazby klientů.

Zpráva vyzdvihuje skupinu Accenture Google Cloud Business Group která v této oblasti klíčovým aktérem a je důkazem toho, že je AI zásadní strategickou prioritou i „důležitým odrazovým můstkem a motorem soudržné strategie AI a požadavků klientů na technologie Google.“

„Accenture je již delší dobu partnerem Google, proto se v Google technologiích vyzná a zpřístupňuje je široké firemní klientele,“ uvedla Reetika Flemingová, ředitelka výzkumu společnosti HFS Research. „Vynikající schopnosti společnosti Accenture budou firmám pomáhat realizovat plný potenciál služby Google AI.“

Ze 14 hodnocených poskytovatelů služeb se společnost Accenture umístila na prvním místě v následujících kategoriích: rozsah, přidaná hodnota, zaměření na obchodní výsledky a transformaci procesů a zpětná vazba firemní klientely. Mezi silné stránky oceněné ve zprávě patří například:

  • Obchodní skupina Accenture Google Cloud. V roce 2018 společnosti Accenture a Google prohloubily své dlouhotrvající partnerství a vytvořily společnou skupinu Accenture Google Cloud Business Group, což je centrum, které spojuje silné stránky i zdroje obou partnerů a koordinuje společné inovace AI se zaměřením na optimalizaci nabídek AI v prostředí cloudu. 
  • Společná mise Accenture a Google zaměřená na řešení škálovatelnosti používání AI (přizpůsobitelnosti pro jednotlivá odvětví). Accenture a Google chtějí pro své klienty demokratizovat a škálovat služby v rámci motta „začít v malém, ale myslet ve velkém“. Accenture a Google též kladou velký důraz na řešení, která spolu vyvíjejí a která jsou „vysoce relevantní pro dané odvětví“. Díky tomu jsou řešení škálovatelná, tj. dají se přizpůsobit jednotlivým odvětvím.
  • Přetváření technologií Google pro B2B. Accenture je odborníkem na technologie Google v oblasti AI, dat a analytiky a v oblasti spotřebitelů/maloobchodu a využívá zde své rozsáhlé dlouholeté znalosti domén klientů, aby pak mohla podnikům v prostředí B2B nabídnout řešení ušitá na míru. Accenture svým klientům dále pomáhá zavádět technologie Google prostřednictvím Accenture Intelligent Enterprises a Applied Intelligence.

„Accenture nadále investuje do schopností a dovedností, které klientům pomáhají využívat nové technologie urychlující inovace důležité pro dosažení požadovaných obchodních výsledků. Naše vynikající výsledky s Google AI jsou toho skvělým příkladem,“ řekl Brian McKillip, ředitel Accenture Google Cloud Business Group. „To, že jsme se zařadili na první místo mezi poskytovateli služeb Google AI, demonstruje naši schopnost pomáhat klientům v různých oborech a přizpůsobovat pro ně technologie Google AI.“ 

Dr. Athina Kaniourová, vedoucí analytických služeb a Accenture Applied Intelligence dodává: „Znalosti, které Accenture v oblasti datových věd má, včetně schopností v Google Cloud AI a ML (Machine Learning) jsou opravdu skvělou a působivou kombinací. Využíváme je v mnoha podnikových řešeních, kde záleží na výsledcích – od interakcí zákazníků v různých kanálech a vylepšené správy dat po personalizaci v marketingu, prodeji a službách.“

Společnost Accenture má více než 2 600 odborníků vyškolených na technologie Google Cloud a dodala již více než 21 000 cloudových transformačních řešení do téměř každého odvětví. Zavádí inovace v oblasti cloudových technologií a AI již více než desítku let a má ve svém portfoliu AI více než 650 patentů a žádostí o ně a více než 300 patentů a souvisejících žádostí ve svém globálním cloudovém portfoliu.

O společnosti Accenture

Accenture je globální společnost poskytující široké spektrum odborných služeb a řešení v oblasti strategických, konzultačních, digitálních a technologických služeb. Díky kombinaci jedinečných zkušeností a obsáhlých znalostí napříč více než 40 průmyslovými odvětvími s rozsáhlým výzkumem nejúspěšnějších světových firem, Accenture dokáže řešit propojení byznysu a technologií s cílem pomoci klientům zvýšit jejich výkon a vytvořit udržitelnou hodnotu pro jejich akcionáře. Inovativní služby společnosti Accenture zajišťuje více než 449 000 zaměstnanců ve více než 120 zemích. Navštivte naše stránky www.accenture.com.