Nová hra od Wargamingu Caliber si odbude debut na Gamescomu

Evropští hráči si chystanou novinku vůbec poprvé budou moci vyzkoušet

8. srpna, 2019 — Caliber, společný projekt mezi 1C Game Studios a Wargaming, bude mít svou západní premiéru na letošním veletrhu Gamescom. Po absolvování přísného testování se tak účastníci herního veletrhu v Koelnmesse stanou prvními v Evropě, kteří si vyzkouší nový free-to-play PC titul.

První titul Wargamingu určený pro dospělejší publikum (16+) se zaměřuje především na komunikaci, koordinaci a taktiku. Čtyřčlenné týmy mohou v režimu PvE Spec Ops vyrazit do boje proti speciálním jednotkám ovládaných umělou inteligencí nebo se postavit proti jiným čtyřem silným týmům v PvP. V každém týmu jsou čtyři odlišné charaktery, za které lze bojovat:

  • Assault (útok): Efektivní na krátké až střední vzdálenosti. Ideální pro ty, kteří upřednostňují agresivní herní styl.
  • Support (podpora): Vykrývá palbu nepřítele. Sen příznivce těžkých zbraní.
  • Medic (medik): Podporuje spojence uprostřed bitvy. Ideální pro každého, kdo rád dává pomocnou ruku.
  • Sniper (odstřelovač): Nebezpečný na dálku, se zaměřovačem kosí nepřátele

Hráči si budou moci vybrat z národních speciálních sil, jako jsou například polský GROM, americké námořnictvo SEAL a německé Kommando Spezialkräfte. Pokud jde o vizuální věrnost, každá část herních modelů, uniformami počínaje a končící zbraněmi, byla vytvořena v perfetních detailech. Každá národní jednotka se tak může chlubit autentickým zpracováním i přístupem. 

“Jsme nadšeni, že letos poprvé představíme Caliber v Evropě, zejména proto, že bude k vidění na největší herním veletrhu Gamescom,” říká produktový ředitel Alexander Zezyulin. “A ano, při navrhování hry jsme se ujistili, že vyhovuje filozofii Wargamingu: mít možnost zdarma vyhrát a být k hráčům férový. Je také důležité si uvědomit, že Caliber není jen akční střílečkou, k vítězství vám pomůže především taktika“

Evropštíá hráči se mohou k vyzkoušení hry Caliber registrovat zde: playcaliber.eu.