NETGEAR AirCard 797: spolehlivé a bezpečné připojení na cestách

Praha, 14. srpna 2019 – Společnost NETGEAR, globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, uvádí na trh cenově dostupný mobilní přístupový bod NETGEAR AirCard 797. Novinka nabízí vysoce rychlé a bezpečné internetové připojení kdekoli na cestách.

Přístupový bod NETGEAR AirCard 797 je vybaven vysokorychlostním 4G LTE mobilním připojením kategorie 13 s dvoupásmovou Carrier agregací a 256 QAM. Jejich prostřednictvím je schopen přenášet data o rychlosti až 400 Mb/s. Podpora dvoupásmové Wi-Fi 802.11ac navíc umožňuje sdílet toto připojení s dalšími 15 mobilními zařízeními současně.

Široká řada nejnovějších bezpečnostních protokolů pro bezdrátové sítě v kombinaci s pokročilými bezpečnostními funkcemi – vlastním přístupovým heslem, kódováním Wi-Fi, WPS, VPN pass-through, NAT firewallem či filtrací portu – umožňuje uživatelům vytvořit si kdekoli a kdykoli vysoce zabezpečenou a spolehlivou mobilní Wi-Fi síť. Uživatelé tak nejsou odkázáni na zranitelné veřejné Wi-Fi v hotelech, kavárnách či letištních halách. Zařízení zároveň podporuje funkci odděleného přístupu pro hosty s časovými limity, sledování a blokování nežádoucích zařízení v síti či rodičovskou kontrolu. 

Přístupový bod NETGEAR AirCard 797 lze snadno instalovat a spravovat prostřednictvím barevného 1,77″ displeje či bezplatné mobilní aplikace NETGEAR Mobile. Pomocí nich mohou uživatelé průběžně sledovat statistiky využívání dat, stav baterie, upravovat nastavení či přijímat systémová upozornění. Součástí zařízení je také vestavěný Li-Ion akumulátor, který pokryje nepřetržitý provoz zařízení po dobu až 11 hodin na jedno nabití. 

Cena a dostupnost

Mobilní přístupový bod NETGEAR AirCard 797 je k dostání v síti obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučenou koncovou cenu 5 317 korun/205 euro s DPH.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání. Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 45 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NETGEAR a www.facebook.com/netgearczask.