Třicet neuvěřitelných let: Zyxel slaví tři desetiletí inovací

Leader v oblasti síťových technologií vzpomíná na své úspěchy a s optimismem vzhlíží do budoucnosti.

Praha, 16. srpna 2019 — Taiwanská společnost Zyxel dnes ve své centrále v technologickém parku Hsinchu Science Park slaví třicet let existence. Od svého založení v roce 1989 se původní firma rozrostla do skupiny dceřiných společností Zyxel Communications, Zyxel Networks, MitraStar Technology, ZyFlex Technologies a Ardomus Networks, které spadají pod mateřskou společnost Unizyx Holding Corp. Oslav nazvaných Go 30, Beyond Possibility, které začínají propagacemi nových produktů a celosvětovými kampaněmi na sociálních sítích, se zúčastní všichni zaměstnanci mateřské společnosti Unizyx.

Stejně jako legendární garážové startupy z kalifornského Silicon Valley i společnost Unizyx měla skromné začátky, protože její příběh se začal psát v malém bytě v taiwanském městě Taoyuan. Ačkoliv internet byl před třiceti lety ještě v plenkách, Dr. Shun-I Chu už tehdy viděl obrovské obchodní příležitosti na trhu síťových produktů a v roce 1989 založil společnost Zyxel. Výsledkem jeho podnikavosti a vášně pro technologické inovace byl první „tři v jednom“ modem na světě, který integroval datovou, faxovou a hlasovou komunikaci. Vývoj této revoluční technologie, která ohromila celý svět, společnosti trval jen něco málo přes dva roky.

Po celou dobu své existence mají společnosti spadající pod Unizyx za cíl nepřetržitě rozšiřovat své působení na zahraničních trzích. Díky špičkovému výzkumu a vývoji a nejmodernějším technologiím, k nimž v historii společnosti patřila řešení pro dial-up připojení a fixní širokopásmové, optické širokopásmové a mobilní širokopásmové technologie, společnost Unizyx zanechala nesmazatelnou stopu na 150 trzích celého světa. Holdingová společnost také postupně rozšířila svou zákaznickou základnu o malé a středně velké organizace a také o domácí uživatele.

Unizyx je první taiwanskou společností, která úspěšně vyvinula řešení pro cloudovou správu sítí (Nebula) a softwarově definovanou síť WAN (Nebula SD-WAN). Tato řešení dokazují, že taiwanské síťové technologie přispívají k rychlejší digitální transformaci malých a středně velkých organizací. Společnost své technologické zkušenosti uplatňuje také v oblasti bezpečnostních řešení a patří mezi několik málo taiwanských výrobců schopných vyvíjet síťové firewally a bezpečnostní služby.

Její produkty nedávno obdržely několik prestižních mezinárodních cen za design, jako např. německá ocenění iF Design Award a Red Dot Award a japonskou cenu Good Design Award. Udělená ocenění odrážejí závazek společnosti předvídat rychle se měnící potřeby uživatelů a svědčí o tom, že společnost Unizyx propojením technologických inovací a intuitivního estetického designu mění svět.

„Třicáté výročí představuje velmi důležitý milník,“ poznamenává Gordon Yang, generální ředitel společnosti Unizyx. „Po celou dobu existence společnosti je klíčem k jejímu úspěchu týmová práce. To, co nám umožnilo dosáhnout vůdčí pozice v našem odvětví, není jen dostatek chytrých a kreativních mozků, ale především schopnost harmonické spolupráce. Již od svého založení v bytě Dr. Chua je společnost věrná svým pěti základním hodnotám, kterými jsou důraz na zákazníky, inovace, rychlost, čestnost a sdílení s ostatními. Tyto pilíře nám umožnily udržet si v uplynulých třech desetiletích naši synergii. V posledních letech společnost prochází transformací spočívající v investicích do nových technologií a v reorganizaci. Jsme přesvědčeni, že tyto důležité změny nám umožní v dalších 30 letech dosáhnout ještě lepších výsledků.“

O společnosti Unizyx Holding Corporation

Unizyx, mateřská společnost zastřešující společnosti Zyxel Communications, Zyxel Networks, MitraStar Technology, ZyFlex Technologies a Ardomus Networks je kotována na taiwanské burze Taiwan Stock Exchange (TSE) pod kódem 3704. 

Unizyx má 30 let zkušeností se síťovými produkty a působí na 150 trzích celého světa. Bližší informace najdete na stránkách společnosti unizyx.