Celosvětový Travel Hackathon má změnit svět cestování

Kiwi.com svolává další organizátory a vývojáře po celém světě, nejlepší nápady na udržitelné cestování odmění

BRNO, 29. srpna 2019 — U příležitosti Světového dne cestovního ruchu proběhnou 27. září ve vybraných městech po celém světě hackathony zaměřené na udržitelnost cestování iniciované společností Kiwi.com. Cílem iniciativy je vytvořit platformu pro kontinuální zlepšování technologických řešení v cestovním průmyslu a transformovat jej do chytřejšího a udržitelnějšího cestování. Šanci podílet se na iniciativě #HackTravel mají zejména programátoři a další technologičtí nadšenci.

 „V Kiwi.com milujeme svět cestování, ale uvědomujeme si i jeho stinné stránky. Právě proto zveme všechny, kdo jsou ochotni pomoci a mají dobré nápady, aby se zapojili a pomohli nám vymyslet, jak co nejlépe změnit způsob našeho cestování,“ přibližuje záměr iniciativy Jozef Képesi, spoluzakladatel a technický ředitel Kiwi.com.

Myšlenkou celosvětového cestovatelského hackathonu je spojit inženýry, designéry a inovátory, poskytnout jim kreativní a inspirativní prostředí a podpořit a dále rozvíjet nápady a projekty

zaměřené na udržitelnost, přístupnost a komunitu. Účastníci mohou například pracovat na aplikacích, které řeší masovou turistiku, cestování pro osoby se zdravotním postižením nebo pomáhají s budováním cestovatelských sítí.

Kiwi.com má výzvu i pro další organizátory po celém světě. „V současné době hledáme partnery a organizátory, kteří by chtěli do seznamu akcí přidat tu svou. Může to být kdokoliv: člen hackerského prostoru, místní organizátor, který se chce stát součástí globální události, nebo společnost, která se chce připojit k iniciativě,“ říká Jan Bleha, Community Manager v Kiwi.com. „Kdokoliv se s námi může spojit a získat promo podporu a šanci zúčastnit se na dálku celosvětového kola, kde mají soutěžící možnost vyhrát 4 000 eur v cestovních poukázkách,“ dodává.

Hackathon je programátorský maraton, který trvá většinou 24 hodin a sdružuje lidi, kteří se zabývají počítačovým vývojem. Účastníci během akce pracují na vývoji použitelných aplikací a vytváří nová řešení, ze kterých jsou nejlepší na konci odměněni. „Hacknout“ cestování se s Kiwi.com chystají například týmy Google Developers Groups či SAB Aerospace Brno.

Lokality:

Tyto cestovatelské hackathony se odehrají v Londýně (Velká Británie), Barceloně (Španělsko), Záhřebu (Chorvatsko), Bělehradu (Srbsko), Brně (Česká republika) a Chetumalu (Mexiko). Registrace je otevřena do 8. září na hack.travel.

Kromě cestovních poukazů ve výši 4 000 eur obdrží vítězný tým také víkend v Praze a zpětnou vazbu od špičkových inženýrů z Kiwi.com.

Detaily akce:

Co: Celosvětový cestovatelský hackathon

Kdy: 27. září 2019, Světový den cestovního ruchu

Kde: Londýn, Barcelona, Záhřeb, Bělehrad, Chetumal, Brno a mnoho dalších 

Témata: udržitelnost, dostupnost a komunita v cestování

Výhra: Celosvětový výherní tým (nejlepší projekt vyberou developeři a manažeři na úrovni C z Kiwi.com) dostane cestovní poukazy Kiwi.com v hodnotě 4 000 eur, víkend v Praze a zpětnou vazbu od špičkových inženýrů

Více informací: hack.travel

O společnosti Kiwi.com

Společnost Kiwi.com byla založena Oliverem Dlouhým a Jozefem Képesim v roce 2012. Díky svému unikátnímu algoritmu umožňuje kombinaci letů více než 700 dopravců (virtuální propojování/virtuál interlining), včetně těch, které spolu standardně nespolupracují. I díky Kiwi.com Guarantee je nejrychleji rostoucí technologickou společností ve střední Evropě (na základě 7,165% růstu tržeb mezi lety 2013 a 2016). V žebříčku Deloitte Technology Fast 500 EMEA se společnost umístila na 7. místě a stala se tak nejvýše hodnocenou českou společností vůbec. V roce 2018 byla Kiwi.com podruhé vyhlášena nejlepším start-upem roku podle českého časopisu Forbes. Kiwi.com vyřizuje přes 100 000 000 vyhledávacích požadavků denně a nabízí vice než 225 000 cenových aktualizací za minutu, čímž cestujícím umožňuje prostřednictvím notifikací využít ty nejlepší nabídky. 

V roce 2018 byl spuštěn vyhledávač NOMAD, revoluční vyhledávač propojující vícero destinací do jediného itineráře, a TEQUILA, B2B platforma pro třetí strany. V témže roce byla do vyhledávání Kiwi.com přidána také pozemní doprava.