84 000 hodin pomoci českým komunitám

Tesco zahajuje největší maloobchodní dobrovolnický program

Praha, 5. září 2019 –Tesco neustále pomáhá zlepšovat život v komunitách, ve kterých působí. V letošním roce Tesco představuje při příležitosti Mezinárodního dne charity nový způsob podpory místních komunit – Dobrovolnický program pro kolegy. V rámci této iniciativy může každý kolega věnovat 8 hodin svého pracovního času ročně na podporu činností lokálních komunit podle svého výběru. To znamená, že společnost Tesco může pomoci až 84 000 hodinami ročně v Česku a přibližně 370 000 hodinami ve střední Evropě.

V Tesco vidíme dobrovolnictví jako vynikající příležitost k integraci našich kolegů do jejich místních komunit, ve kterých pracují nebo žijí. „Cílem tohoto programu je motivovat co nejvíce kolegů, aby strávili část svého pracovního času užitečnou pomocí lidem žijících v jejich komunitě. Když všichni spojíme naše síly, můžeme dělat fantastické věci,“ říká Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco pro ČR a dodává: „Zkušenosti získané dobrovolnickými aktivitami ukázaly, že naši kolegové opravdu oceňují pomoc charitativním organizacím. Jsme hrdí na to, že jsme součástí stovek komunit po celém Česku. Poskytnutím osmihodinové pracovní doby dáváme našim kolegům příležitost podporovat projekty v jejich sousedství, o které se zajímají.“

V rámci pilotního projektu dobrovolnického programu pomáhali kolegové z Tesco v Česku již loni, kdy měli možnost pracovat jeden den pro místní charitativní, nevládní organizaci nebo školy. Tento den byl pak započítán jako klasický pracovní den, za který jim byla vyplacena běžná mzda. Celkem tak za loňský rok pomohli ve svých komunitách více než 800 hodinami. Trávili čas tříděním darovaných oděvů, pomáhali na dětských táborech nebo distribuováním potravinových přebytků, které Tesco věnuje charitativním organizacím ze 177 obchodů.

Den dobrovolnictví mi dal dobrý pocit z pomoci ostatním a také příjemně strávený čas s mým týmem,“ popisuje svůj dobrovolnický zážitek z potravinové banky Ivana Fara, manažerka právního oddělení Tesco.

Tesco chce být dobrým partnerem komunit, kde působí. Proto společnost Tesco představila dobrovolnou iniciativu pro kolegy, která jim umožňuje pomáhat různým charitativním organizacím po celém Česku. A kolegové si mohou sami vybrat, komu chtějí pomoci, kdy a s kým – ať už jednotlivě nebo společně jako tým.

Dobrovolnický program vychází z již existujících komunitních aktivit společnosti Tesco. Kolegové mohou pomáhat organizacím, které společnost Tesco již v minulosti podporovala nebo jim pomáhala prostřednictvím jiných komunitních aktivit, jako je potravinová sbírka nebo grantový program Vy rozhodujete, my pomáháme. Společnost Tesco dosud darovala přes 23 milionů korun na realizaci 1080 dobročinných projektů v šesti kolech tohoto programu. Díky tomu tak byly realizovány např. zážitkové akce pro nemocné děti, interaktivní vybavení škol a školek, herní prostory v dětských domovech, vzdělávací kurzy, hippoterapie, speciální pomůcky pro seniory nebo podpora lokálních tradic. 

Další informace o tom, jak společnost Tesco podporuje místní komunity, najdete v našem Little Helps Planu.