Atos vstoupil do globálního sdružení Identity Defined Security Alliance, aby prosadil bezpečnostní strategie zaměřené na správu identit

Denver, Paříž, Praha, 12. září – Atos, globální lídr v digitální transformaci, oznámil svůj vstup do Identity Defined Security Alliance. Aliance pomáhá organizacím využít již existující investice do kybernetické bezpečnosti tak, aby vedly k posílení bezpečnosti a zvýraznění úlohy správy identit v rámci celkových bezpečnostních strategií.

Gartner nedávno zařadil společnost Atos na třetí místo v globálním žebříčku řízených bezpečnostních služeb podle podílu na trhu v roce 2018. Včetně Atosu sestává nyní IDSA z 25 členských společností pokrývajících odvětví kybernetické bezpečnosti a sdružuje také členy Fortune 1000 Customer Advisory Board.

„IDSA spojuje přední technologické společnosti, aby si vyměňovaly nápady a vzdělávaly profesionály o důležitosti správy identit v celkové bezpečnostní strategii,“ řekl Allen Moffett, IAM Practice Lead, Atos Severní Amerika. „Pohybujeme se v oboru správy identit a řízení přístupů (IAM) už téměř 30 let a stále častěji se setkáváme se zákazníky a potenciálními klienty, kteří potřebují poradit. Těšíme se, že jako člen IDSA budeme spolupracovat s desítkami dalších expertů, abychom vytvořili zdroje o bezpečnostních přístupech zaměřených na správu identit.“

Kromě bezpečnostních a IAM služeb Atos nabízí IAM produkty ve formě služby a software Evidian – silnou kombinaci pro on-premise nasazení i cloud pro kompletní řešení řízení identit. Navíc Atos nabízí i řešení Trustway a Horus pro kompletní ochranu digitální identity a citlivých dat.

Identity Defined Security (bezpečnost definovaná identitou) poskytuje na základě přesných dat přístup k informacím a aplikacím v reálném čase prostřednictvím integrace IAM infrastruktury s podnikovými technologiemi kybernetické bezpečnosti. IDSA se domnívá, že Identity Defined Security by měla být jádrem bezpečnostní strategie. Posláním aliance je snaha pomáhat organizacím posilovat bezpečnost právě prostřednictvím kroků založených na správě přístupů.

Bezpečnostní paradigma se mění, a ačkoli si organizace uvědomují, že identita a bezpečnost by už neměly být samostatnými programy, nyní se musejí popasovat s tím, jak využít stávající investice a zároveň se posouvat vpřed,“ vysvětlila Julie Smithová, výkonná ředitelka IDSA. „Naše služby jsou navrženy tak, aby pomáhaly organizacím všech velikostí, ve všech odvětvích a libovolných lokalitách nastartovat kroky vedoucí ke spojení bezpečnosti a správy identit. Atos, díky své široké zákaznické perspektivě a globálnímu působení, dokáže alianci ještě více posilnit.

Nejnovější tipy IDSA

The Path to Zero Trust Starts with Identity – dokument, který přináší kolektivní zkušenosti a ideové vedení dvou desítek poskytovatelů bezpečnostních řešení a řešení na správu identit. Přináší jedinečný a praktický přístup pro porozumění Zero Trust.

Identity Defined Security Framework – nedávno aktualizované praktické tipy na implementaci přístupu k celkové bezpečnosti, postavené na správě identit. 

O Atos

Atos je globálním lídrem v digitální transformaci s více než 110 000 zaměstnanci v 73 zemích a ročním obratem ve výši více než € 11 miliard. Evropská jednička v poskytování cloudových služeb, kybernetické bezpečnosti a výpočetní techniky s vysokým výkonem poskytuje end-to-end řešení pro Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications i Digital Workplace.

Atos je celosvětovým partnerem Olympijských a Paralympijských her v oblasti informačních technologií a působí pod značkami Atos, Atos Syntel a Unify.

Atos je SE (Societas Europaea), kótovaná na CAC40 akciovém indexu v Paříži.

Cílem společnosti Atos je napomáhat ve vytváření budoucnosti informačních technologií. Svými odbornými znalostmi a službami podporuje rozvoj vědomostí, vzdělávání i multikulturních a pluralitních přístupů k výzkumu, které přispívají k vědeckotechnické excelenci. Atos na celém světě umožňuje svým zákazníkům, zaměstnancům a spolupracovníkům, jakož i členům společností, aby žili, pracovali a rozvíjeli se udržitelně a s důvěrou v oblast informačních technologií.