S roční úrokovou sazbou od 1,68 % spouští Refinanso.cz revoluci na českém hypotečním trhu

Praha, 17. září 2019 – Poté co letos na jaře nový fintech startup Refinanso.cz vstoupil na český hypoteční trh, přichází dnes s dalším odvážným krokem. Vydává se cestou výrazného snížení sazby u refinancování hypoték. Už samotné zjednodušení a automatizace procesu refinancování přináší klientům úsporu času a energie, nyní se však přidává i výrazná finanční úspora. S roční úrokovou sazbou od 1,68 % se Refinanso.cz dostává na přední místo ve výhodnosti refinancování hypoték v ČR. 

„Nízkou úrokovou sazbu si můžeme dovolit díky automatizaci zpracování hypotečních úvěrů,” říká CEO Refinanso.cz Matěj Novák. „Nejnižší sazbu 1,68 % u nás mohou dostat především klienti s kratší splatností a nižší částkou k refinancování. Například klient, který refinancuje 1 000 000 Kč se sedmiletou splatností, sedmiletou fixací, pojištěním schopnosti splácet a zůstatku na běžném účtu 200 000 Kč, na roční efektivní úrokovou sazbu 1,68 % bez problémů dosáhne. Běžný úrok se u nás pohybuje okolo 2,1 % p.a. Na online kalkulačce na našich stránkách si klienti mohou rychle zjistit, jak by to vycházelo jim,” dodává Novák.

Mnoho klientů Refinanso.cz podle Nováka oceňuje možnost snížení úroku prostřednictvím aktivního využívání svého běžného účtu. Veškeré prostředky, které se na běžném účtu v daný měsíc nachází, totiž snižují v daný měsíc jistinu splátky. „Například klient, který splácí jistinu 1 milion Kč a v daný měsíc má na běžném účtu v průměru 100 000 Kč, tak platí úroky pouze z částky 900 000 Kč, což hypotéku výrazně zvýhodňuje. Peníze na běžném účtu jsou tak klientovi de facto úročeny stejným úrokem, na který je sjednána hypotéka, což jsou podmínky, které vám dnes žádný spořicí účet nenabídne. A navíc jsou peníze kdykoliv k dispozici,” upřesňuje.

Na stránce Refinanso.cz najdou zájemci hypoteční kalkulačku a zároveň s ní porovnání úrokových sazeb s ostatními bankami. Pokud klienta nabízená sazba zaujme, do 5 minut může mít úvěr předschválený po dobu 30 dní. Dojde i na bezplatné ocenění nemovitosti, často dokonce bez návštěvy odhadce. Pokud by si klient nebyl čímkoli jistý, může kontaktovat hypotečního poradce Refinanso.cz. Po online schválení úvěru Refinanso.cz pošle klientovi návrh smlouvy a klient ji pak už jenom přijde podepsat na nejbližší pobočku Moneta Money Bank, která je investorem projektu a poskytovatelem hypotečních úvěrů. 

====

Matěj Novák

Po patnácti letech strávených v zahraničí se vrátil do Česka, aby tu založil firmu Refinanso.cz. Mezi lety 2004–2009 působil jako manažer humanitární pomoci v Čečensku, Abcházii, Afghánistánu a na Srí Lance. V letech 2009–2016 řídil zavádění internetových služeb do sítě 18 000 veřejných knihoven na Ukrajině s podporou Nadace Billa a Melindy Gatesových; šlo o největší externí investici do oblasti kultury v novodobé historii Ukrajiny ve výši 32 milionů dolarů. Od roku 2017 vedl expanzi kalifornského startupu Premise.com do několika afrických a jihoamerických zemí. Matěj Novák je zakladatel, jednatel i CEO firmy Refinanso.cz. 

Creative Dock

Refinanso.cz je fintech startup z dílny company builderu Creative Dock. Creative Dock vznikl v roce 2012 původně jako česká firma, která postupně expandovala do dalších evropských měst a v současné době provozuje pobočky v Berlíně, Bratislavě, Budapešti, Kodani, Haagu, Mnichově, Praze, Varšavě, Curychu a Vídni. Společnost se specializuje na budování firem (startupů) v oblastech fintech, insurtech, zdravotnictví, e-commerce a energetika, přičemž kombinuje vlastní metodiku s nejmodernějšími technologiemi a vizí zaměřenou na budoucnost. Součástí práce je také kvalifikovaný výzkum potřeb zákazníků prostřednictvím práce datových analytiků, což vytváří ideální prostředí pro růst a etablování začínajících firem.

V současné době má Creative Dock na kontě přes 47 společností, kterým pomohla na světlo světa. Mezi ty nejznámější patří například největší platforma pro poskytování úvěrů P2P v České republice Zonky, největší platforma pro sdílení automobilů ve střední a východní Evropě HoppyGo, revoluční online životní pojištění Mutumutu, online pojištění osobních věcí Cubiq, celofiremní databáze kontaktů Kontakto, platforma pro správu osobních údajů pomocí blockchainu Vetri se sídlem v Curychu nebo SingleCase, což je online služba založená na cloudovém systému, která právním kancelářím umožňuje efektivně a odkudkoli spravovat advokátní spisy a poskytuje nástroje pro jednoduchou fakturaci a správu kanceláře.

Více informací:

Refinanso: https://www.refinanso.cz/ 

Creative Dock: https://www.creativedock.com/