Společnost HONOR posiluje své vedoucí postavení v 5G technologiích, představuje zkušební 5G laboratoř a uvádí dostupnost prvního chytrého 5G telefonu HONOR v Číně

Praha, 17. září 2019 – Po úspěšném spuštění řady procesorů Kirin 990 představí HONOR, globální prodejce chytrých telefonů, 5G Experience laboratoř, která posílí jeho vedoucí postavení v 5G technologiích. HONOR také představil svou vizi a plán pro zavedení 5G a taktéž komunikoval dostupnost HONOR Vera30 série, která je vybavena čipsetem Kirin 990 a podporuje 5G síť, jenž bude dostupná v Číně v Q4 2019.

HONOR 5G Experience laboratoř: mapa pro řešení, která podporují všestrannou 5G síť s duálním režimem

HONOR 5G Experience laboratoř sestává z Communications Protocol Test Lab a vlastností mnoha pásem, které znázorňují budoucnost 5G sítě v každodenních situacích. V Cmmunication Protocol Test Lab se návštěvníci seznámí s různými standardy globální sítě, které prokazují bezproblémové propojení mezi těmito sítěmi. Laboratoř může navíc simulovat frekvenční rozsahy a šířky pásma v různých zemích, což návštěvníkům umožňuje zažít plynulé síťové přechody jako by se pohybovali v mezinárodní roamingové zóně. Kromě cestování společnost HONOR předvedla představila také nasazené a použití 5G sítí v chytrých domácnostech a hraní her a zároveň ukázala, jak optimalizuje signály 5G, aby zajistila uživatelům nejlepší uživatelské zážitky.

Budoucí rozšíření 5G sítě bude zahrnovat NSA (non-standalone network) i SA (standalone network). Smartphony, které pracují výhradně v sítí NSA nebudou funkční v místech podporovaných SA. K řešení této výzvy se vyjádřil Xiong, generální produktový manažer HONOR: “Ve společnosti HONOR věříme ve vytváření produktů, které našim uživatelům přinášejí skutečné výhody a skvělé zkušenosti. Aby mohly chytré telefony s podporou 5G normálně fungovat, musí podporovat duální režim 5G. První smartphone s podporou 5G jsme mohli uvést v první polovině tohoto roku, pokud bychom se rozhodli uvést smartphon podporující NSA. Namísto toho jsme do vývoje zařízení, která podporují síť SA i NSA, investovali více než 100 miliónů USD, a zajistili tak našim uživatelům plné využívání 5G výhod.” 

HONOR vyhrává 5G závod pomocí „All in 5G” technologie

HONOR je v čele 5G technologií, jelikož k vytváření inovativních produktů nadále využívá špičkové technologie. Vývoj řady HONOR Vera30, prvního smartphonu společnosti, který současně podporuje SA a NSA, začal v roce 2009, kdy bylo 4G komerčně dostupné. Vývoj probíhal následovně:

  • Květen 2017: Huawei oznámil vydání 15 NAS (Non-Access-Stratum) zkušební verzi před začátkem prodeje
  • Květen 2018: Huawei dokončil první 5G telefonní hovor
  • Leden 2019: Huawei uvedl na trh Balong 5000, 5G multi-mode čipset
  • Březen 2019: Huawei dokončil první 5G videohovor ve 4K
  • 6. září 2019: Huawei uvedl na trh Kirin 990, světově první vlajkovou loď 5G SoC čipsetu

Společnost Huawei v posledním desetiletí investovala do inovací 4 miliardy USD. Dnes Huawei představuje 20 % všech 5G patentů celého světa, díky čemuž je lídrem v možnostech 5G komerčního využití. Je to jediný výrobce, který je vybaven každou součástí 5H technologie včetně základních 5G sítí (integrovaná síť), 5G čipů a 5G terminálů. Jeho integrované a komplexní technologie jsou schopny přinést 5G zkušenosti do Huawei a HONOR smartphonů.

„Společnost HONOR je odhodlána umožnit jednotlivcům vést propojenější a inteligentnější životy v budoucnosti podporující 5G,“ dodal Xiong. „Naše zkušební 5G laboratoř je jen špičkou ledovce ve snaze rozšířit potenciál 5G technologií. Nejen schopnost 5G duálního režimu, řada HONOR Vera30 bude taktéž vybavena technologiemi jako je Augmented Reality (AR), 4K videem a cloud aplikací, aby zajistili vícerozměrný zážitek pro mladé.”

O značce mobilních telefonů HONOR

HONOR je odvážná značka. Značka pro zákazníky, kteří se nebojí dělat věci jinak – proti zažitým konvencím. HONOR přišel na trh s úplně novým obchodním modelem navrženým pro moderního zákazníka. Zařízení HONOR spoluvytváří uživatelé v rámci modelu Consumer to Business. Značka vychází svým zákazníkům vstříc nejen designem konkrétních zařízení, ale také přímým distribučním modelem. Zákazník, který si zakoupí zařízení značky HONOR, nezíská jen mobilní telefon. Získá dlouhotrvající svazek se značkou odhodlanou přispět ke splnění všech jeho potřeb ve světě moderních komunikací. Více informací naleznete na www.hihonor.com nebo na našem Facebooku www.facebook.com/honorcz.