Lídři v 27” a větších: AOC a Philips výrazně zvyšují svůj podíl na trhu monitorů

Praha, 1. října 2019 – Podle posledních výsledků analytické společnosti Context vykázal evropský trh s monitory ve druhém čtvrtletí 2019 růst 3,2 %. Společnosti AOC a MMD (dodavatel monitorů Philips) společně toto číslo překonaly dvojnásobně a vyrostly o 6,7 %, čímž si udržely třetí pozici v celkovém podílu na evropském trhu monitorů o hodnotě 14,1 %. MMD k tomuto růstu přispělo skvělým růstem na úrovni 10,8 % v ročním srovnání. 

V monitorech s velkou úhlopříčkou (27” a více), drží obě značky společně druhé místo se 14% podílem na trhu. Tento segment zaznamenal vynikající celkový růst na úrovni 29,2 %, přesto společnosti AOC a Philips i tento růst dokázaly překonat téměř dvojnásobně, když zaznamenaly růst na úrovni 57,7 %. Obě značky výrazně rostly i v individuálním pohledu, 53,3 % pro MMD a 64 % pro AOC. AOC a MMD jsou společně jedničkou na trhu v Rusku, v regionu Benelux, na Ukrajině, v Polsku, v České republice a na Slovensku. Samotné MMD je jedničkou na trhu 27” a větších modelů v regionu Benelux a na Ukrajině. 

Celkově lze sledovat postupný růst trhu monitorů, který táhnou zejména zájem o vysoké rozlišení (QHD a UHD), ultra široké modely, zakřivené panely a velkoformátové monitory. Na tomto růstu se podepisují i nové technologie, které přispívají k vyšší produktivitě práce a pohodlí. Dalším klíčovým faktorem je kontinuální růst gamingového sektoru. 

„V AOC a MMD (monitory Philips) neustále pracujeme na inovacích různých oblastí, včetně designu monitorů, kvality obrazu, ergonomie, uživatelské přívětivosti a stejně tak klademe důraz na minimální ekologickou zátěž a udržitelný růst. Všechny tyto inovace se odráží v růstu prodejů a my tak kvartál po kvartále získáváme stále silnější pozici na trhu,“ řekl Stefan Sommer, Director Marketing & Business Management, Europe.

AOC zaujme širokým portfoliem inovativních modelů herních monitorů určených jak pro začátečníky, tak pro skutečné profi hráče. AOC zároveň rozvíjí své řady profesionálních monitorů pro malé a střední firmy či veřejný sektor, které jsou trhem přijímány velice pozitivně. 

MMD výrazně rostlo, díky inovacím v oblasti konektivity (USB-C dokovací stanice, hybridní USB-C a USB-A kabely pro propojení starších a nových zařízení pomocí USB-C dokovací stanice…), tlaku na zelená řešení jako je „nejzelenější monitor světa“, nebo PowerSensor, který díky detekci uživatele před monitorem dokáže snížit spotřebu až o 80 %. Dalším trumfem jsou chytrá řešení v oblasti bezpečnosti, jako je zabudovaná vyskakovací kamera a nová linie herních monitorů Momentum, určených pro konzolové hráče. 

Čechách a na Slovensku došlo k mírnému poklesu trhu. Ve srovnání s Q2 2018 se celkově prodalo o 7,18 % méně monitorů. Nicméně, obě značky společně (AOC a MMD) zvýšily svůj objem prodejů o 8,5 %. MMD (monitory Philips) dokonce sama zvýšila objem svých prodejů o 29 %. Ve srovnání s Q2 2018 tak obě značky v součtu zvýšily svůj podíl na trhu o 3,1 % a jsou tržní jedničkou s celkovým podílem 21,6 %. V monitorech s úhlopříčkou 27” a větší vedou obě značky na trhu s podílem 19 %.

„Navzdory zmenšujícímu se trhu jsme dokázali zvýšit svůj tržní podíl a objemy prodeje o značnou sumu. Jsme jedničkou na celkovém trhu monitorů i na trhu s velkými úhlopříčkami. Vše díky našim zákazníkům, jejichž podpory a důvěry v naše produkty si nadevše vážíme,“ řekl Jiří Dubina, Sales Director AOC & MMD Czech Republic and Slovakia.

###

O společnosti MMD

Společnost MMD byla založená v roce 2009 na základě licenčního ujednání mezi společností Philips a TPV. Společnost MMD je 100% vlastněna koncernem TPV. MMD disponuje výhradními právy na prodej a marketing monitorů Philips po celém světě. Kombinací silné značky Philips a výrobních možností společnosti TPV oslovuje MMD široké spektrum klientů s nabídkou inovativních produktů. MMD je společnost s mezinárodní působností, její ústředí sídlí na Tchaj-wanu. Centrála pro střední a východní Evropu sídlí v Praze (MMD Monitors & Displays Czech Republic). Prostřednictvím sítě místních prodejců a distributorů MMD spolupracuje se všemi předními evropskými maloobchodními prodejci výpočetní techniky. Designová a vývojová centra společnosti sídlí na Tchaj-wanu. www.mmd-p.com

O společnosti AOC

AOC je jednou ze světových top značek na trhu monitorů. Vysoká kvalita, prvotřídní servis, atraktivní vzhled, inovativní produkty a ohled na životní prostředí jsou důvody, proč stále více a více zákazníků a distribučních partnerů věří značce AOC. Široká produktová řada monitorů této značky získala četná ocenění. Společnost AOC je pobočkou TPV Technology Limited, největšího světového výrobce LCD monitorů. Více informací hledejte na www.aoc-europe.com.